Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/

Souvlaki – græsk kebab

På vores ferie på Kreta var de græske Souvlaki næsten en eftermiddagstradition. Vi spiste dem i alle tilfælde mere end bare en enkelt dag, og siden vi kom hjem har jeg haft lyst til selv at gøre forsøget med den græske fastfood – i slowfood versionen, vel at bemærke.

De smager så super godt, så vi faktisk har fået dem flere gange siden. Det er virkelig nemt – også at lave fladbrødene, selv om man jo godt kunne springe over et lavere gærde og bruge færdige tortillas.

PT+1H

Souvlaki - græsk kebab

4 pers.    +1 time
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+1 time
Fremgangsmåde

Kebab:
Her er brugt koteletter. Skær svinekoteletterne ud i mundrette strimler, kom dem i en skål. Lav en marinade af olie, citronsaft, mynte, oregano, hvidløg, salt og peber som røres sammen i en skål. Vend kødet heri. Lad det stå overdækket i køleskabet i nogle timer, gerne fra om morgenen til aftensmadstid. Steg kødet i marinaden på en brandvarm pande.

Fladbrød
Kom mel og salt i en skål og vend det sammen. Tilsæt olie og vand. Ælt det grundigt i gennem gennem. Lad dejen hvile i en halv times tid inden den skæres ud i 10 lige store kugler, som rulles til tynde fladbrød. Brug olivenolie på bordpladen til udruldningen i stedet for mel. Varm en pande op til middelhøj varme og bag fladbrødene derpå.

Tzatziki
Riv agurken med et råkostjern på den grove side. Kom den revne agurk i en skål og drys salt over. Vend salten godt rundt i agurkestrimlerne og lad det stå et kvarters tid, inden agurken vrides for væske. Brug evt en sigte til at lade den dryppe godt af. Vend agurk, hvidløg og græsk yoghurt sammen. Smag til med peber.

Rul fladbrødene med kebab, tzatziki og syltede rødløg og friske mynteblade.