Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/souvlaki-graesk-kebab/

Souvlaki – græsk kebab

I en klassisk souvlaki er kødet grillet på spyd og det smager virkelig skønt, men som en nem hverdagsløsning kan man også fint lynstege det lækre marinerede kød på en pande.

På vores ferie på Kreta var de græske Souvlaki næsten en eftermiddagstradition. Vi spiste dem i alle tilfælde mere end bare en enkelt dag, og siden vi kom hjem har jeg haft lyst til selv at gøre forsøget med den græske fastfood – i slowfood versionen, vel at bemærke.

De smager så super godt, så vi faktisk har fået dem flere gange siden. Det er virkelig nemt – også at lave fladbrødene, selv om man jo godt kunne springe over et lavere gærde og bruge færdige tortillas.

PT2H

Souvlaki - græsk kebab

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Kebab
  • 300 g koteletter
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 1 spsk mynte, tørret
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fladbrød
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie, + ekstra til udrulning
  • Tzatziki
  • 1 agurk, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk salt
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • sort peber, friskkværnet
  • Pynt
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kebab
Skær koteletterne ud i mundrette stykker og kom dem i en skål.

Lav en marinade af olie, citronsaft, mynte, oregano, hvidløg, salt og peber som røres sammen i en skål. Vend kødet heri.

Lad det stå overdækket i køleskabet i nogle timer, gerne fra om morgenen til aftensmadstid. Kom kødstykkerne på grillspyd og grill på en varm grill – eller lynsteg alternativt kødet med marinaden på en brandvarm pande.

Fladbrød
Kom olie og vand i en skål og rør groft mel, hvedemel og salt i. Ælt det grundigt i gennem gennem. Lad dejen hvile i en halv times tid.

Skær dejen ud i 10 lige store kugler, som rulles ud til meget tynde fladbrød. Brug olivenolie på bordpladen til udruldningen i stedet for mel. Varm en pande op til middelhøj varme og bag fladbrødene derpå.

Tzatziki
Kom den revne agurk i en skål og drys salt over. Vend salten godt rundt i agurkestrimlerne og lad det stå et kvarters tid.

Vrid agurken for væske. Brug evt en sigte til at lade den dryppe godt af.

Vend agurk, hvidløg og græsk yoghurt sammen. Smag til med peber.

Rul fladbrødene med kebab, tzatziki, rødløg og friske mynteblade.

Opskriften på syltede rødløg finder du her >>