Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/loegsalat/

Løgsalat

Denne skønne krydret løgsalat har været en skøn ledsager til mange af de grillaftener, vi har haft på det sidste. Den er helt enkel, simpel og hurtig at bikse sammen – og så supplere den rigtig fint andre salater i sin smag.

Den smager så dejligt sammen med fx denne couscous salat, en klassisk grøn kartoffelsalat og så er den også vildt lækker som tilbehør til kyllinge shawarma. Perfekt til grill aftener, hvor jeg synes det er toplækkert at der er mindst 3-4 forskellige små grønne retter på bordet også

– og gerne uden at det tager hele dagen at forberede det …

PT15M

Løgsalat

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1-2 store hvide salatløg (de er lidt mildere i smagen, men 2-3 rødløg kan også bruges)
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 kviste grøn mynte, bladene herfra
  • 1 knivspids stødt sumak (kan erstattes af 1 tsk øko friskrevet citronskal)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids stødt koriander
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk rosa peberkorn
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skær løgene i tynde skiver og bland dem i en skål med citronsaft, olivenolie, sumak (eller citronskal), spidskommen, koriander og 2 spsk finthakket bredbladet persille. Fordel det godt rundt.

Lad det marinere og trække i et kvarters tid.

Lige inden servering tages løgringene op, og den overskydende væde hældes fra. Anret på en tallerken, drys med mynteblade, resten af den bredbladede persille og afslut med et gavmildt drys fint kværnet eller hele rosa peberkorn.