Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-guleroedder/

Bagte gulerødder med rucola og feta

Sprøde og lækre bagte gulerødder på en rucolasalat med smuldret feta og sprøde kerner.

SÅ lækkert! – og lige netop en af mine yndlingssalater i øjeblikket.

Gulerødder er skønne i madlavning og når de lyn steges på en pande eller bages hurtigt i ovnen, så bliver de så søde og skønne – med masser sprødhed, friskhed og knas stadig, så de er helt skønne og perfekte til en hurtig salat som denne. Jeg bruger gerne græskarkerner, men andre nødder, frø eller kerner vil også være lækkert.

Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>

PT15Mter

Bagte gulerødder i salat med rucola

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Bagte gulerødder
  • 8 gulerødder, skrællede og halveret på langs
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • 2 dråber teriyaki
  • 1/4 tsk akaciehonning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dertil
  • 3 håndfulde rucola, skyllet
  • 1/2 citron, saften herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 30 g feta, evt gedefeta
  • 2 spsk græskarkerner, ristet sprøde på panden
  • 1 spsk pistaciekerner, (kan undlades)
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

I ovn
Vend gulerødderne med olie, teriyaki, et lille dryp honning og kom et par små klatter smør over.

Bag i ovnen i 10 min ved 175-200 grader varmluft.

På panden
Kom gulerødder, olie, smør, teriyaki på en pande og rist ved middel – høj varme i 5 minutter, mens gulerødderne vendes hyppigt.

Dryp til sidst et par dråber honning over.

Salat med bagte gulerødder
Vend rucola med citronsaft, salt og peber og fordel den på et fad.

Anret gulerødderne derpå, smulder feta over og drys med græskarkerner og evt. pistaciekerner.