Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-guleroedder/

Bagte gulerødder med rucola og feta

Sprøde og lækre bagte gulerødder på en rucolasalat med smuldret feta og sprøde kerner.

SÅ lækkert! – og lige netop en af mine yndlingssalater i øjeblikket.

Gulerødder er skønne i madlavning og når de lyn steges på en pande eller bages hurtigt i ovnen, så bliver de så søde og skønne – med masser sprødhed, friskhed og knas stadig, så de er helt skønne og perfekte til en hurtig salat som denne. Jeg bruger gerne græskarkerner, men andre nødder, frø eller kerner vil også være lækkert.

Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>

PT15M

Bagte gulerødder i salat med rucola

4 personer    15 min.
4 personer
Ingredienser
  • Bagte gulerødder, skrællede og halveret på langs
  • 6-8 gulerødder
  • 1 spsk olivenolie + 1 tsk smør
  • evt et par dråber tamarin eller teriyaki sauce (kan undlades)
  • 1/4 tsk akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • Dertil
  • 3 håndfulde rucola, skyllet
  • saften fra 1/2 citron
  • salt og peber
  • 30 g gedefeta
  • 2 spsk græskarkerner, ristede sprøde på panden (evt samme pande som gulerødderne)
  • evt. 1 spsk pistaciekerner
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Bagte gulerødder
I ovn
Vend gulerødderne med olie, evt teriaky eller tamarin, et lille dryp honning og kom et par små klatter smør over. Bag i ovnen i 10 min ved 175-200 grader varmluft.
På panden
Kom gulerødder, olie, smør, teriaky eller tamarin på en pande og rist ved middel – høj varme i 5 minutter, mens gulerødderne vendes hyppigt. Dryp til sidst et par dråber honning over.

Metoden med ovn er god, hvis man i forvejen har gang i ovnen – så kan gulerødderne ofte lægges i samme fad, fx med kylling eller lign og man sparer lidt opvask + energi … = win/win
Metoden med at lynriste gulerødderne på panden, bruger jeg hvis ovnen ikke er i gang.

Salat med bagte gulerødder
Vend rucola med citronsaft, salt og peber og fordel den på et fad. Anret gulerødderne derpå, smuldr feta over og drys med græskarkerne og evt pistaciekerner.