Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-grillspyd/

Vegetar Grillspyd

Disse vegetar grillspyd med squash, peberfrugt, halloumi og kartofler er virkelig anbefalelsesværdige.

Den skønne marinade sammen med den saltede halloumi gør dem ekstra skønne og de er ekstra lækre når de lige får et drys finthakket mynte drysset over efter de er grillet og inden servering. Jeg kan rigtig godt lide at grille grøntsager og de smager bare ekstra skønt og er fine til servering, når de sættes på et spyd og får en god marinade.

Grillspydene kan sagtens laves nogle timer i forvejen og opbevares på køl indtil de skal grilles.

Prøv også: mange flere opskrifter til grill her >>

PT30Mter

Vegetar Grillspyd

4 pers.    30 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Vegetar Grillspyd
  • 300 g babykartofler, evt nye danske
  • 1 squash, skåret i tern og strimler
  • 1 peberfrugt, skåret i tern
  • 200 g Halloumi, skåret i store tern
  • 10 blommetomater
  • 2 rødløg, skåret i både
  • Marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sriracha chilisauce, eller røget paprika
  • salt
  • sort peber
  • Krydret tahin dip
  • 1 spsk tahin
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk sesamfrø
  • salt
  • sort peber
  • 1/2 dl , vand til konsistensen er perfekt
  • Derudover
  • 12 grillspyd af træ, husk at lægge dem i vand i 2-3 timer
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er næsten møre.

Rør dippen sammen i en skål for sig og sæt den på køl indtil servering.

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen.

Sæt grøntsager, kartofler og halloumi på spyd – hvis der bruges træspyd, så husk at lægge dem i vand i nogle timer inden brug, så der ikke går ild i dem på grillen. Pensl grillspydene med marinaden og grill på begge sider i 5-7 minutter på hver side.

Drys med finthakket mynte og server med dippen.