Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groentsager-paa-grill/

Grøntsager på grill og en lækker marinade til grøntsagerne

Grøntsager på grill kan sagtens være et hovedmåltid eller et herligt fyldigt supplement til andre retter. Vi griller mindst et par gange om ugen i øjeblikket og selv om der selvfølgelig ryger lidt gode stykker kød på grillen, nogle lækre pølser og lign – så griller vi også en hel del grøntsager.

Indimellem griller vi kun grøntsager – det er nemlig super lækkert, nemt,  og vi synes alle fire godt om det, når der er lækkert kryddersmør til.

Prøv også: andre skønne opskrifter til grill >>

PT40M

Grøntsager på grill

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 tomat, skåret i halve
  • 1 squash, skåret i skiver
  • 1 hvidløg
  • 2 rød peberfrugt, skåret i kvarte
  • 1 løg
  • 1 aubergine, i skiver
  • 0,50 pakke grønne asparges
  • 1 fennikel, skåret i skiver
  • 2 majskolbe
  • Marinade
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk røget paprika
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og gør alle grøntsagerne klar.

Pensl alle grøntsagerne med marinade og grill først majskolberne i 30 minutter på indirekte varme. Sæt også det hele hvidløg og kartoflerne på indirekte varme i kanten væk fra kullene, hvor der er lavest temperatur. Grill tilsidst de grøntsager der skal have direkte varme, da de blot skal have 3-5 minutter grill på hver side.

Indirekte varme

  • bagte kartofler med kryddersmør
  • hele hvidløg
  • majskolber

Kom kartofler, majs eller andet, der skal være godt mørt i midten, på indirekte varme i 30 minutter.

Direkte varme

  • tomater, skåret i halve
  • squash, skåret i skiver
  • peberfrugt, skåret i kvarte
  • aubergine, skåret i skiver
  • asparges
  • fennikel, skåret i skiver
  • fersken
  • grøntsagsspyd

Grill grøntsagerne på direkte varme i 3-­5 minutter på hver side, til de har grillstriber og er let møre med bid.