Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmoer-2/

Kryddersmør

Kryddersmør er et hit, stort set uanset hvad vi griller. Både til en god bøf, fisk eller kylling i stedet for sauce, til at smøre på brød, til majskobler og til andre grillede grøntsager.

På gode restauranter kurv med nybagte og hjemmebagt! lunt brød og et udvalg af rørt smør er svært at holde fingrene fra. Når vi har gæster til middag herhjemme, så laver jeg også gerne forskellige kryddersmør til det lune brød – fx en kombination af bearnaisesmør, rørt smør med cremefraiche og kryddersmør med chili og citron. I forrige weekend lavede jeg forskellige kryddersmør, så er der lidt godt på køl til de næste ugers måltider – mine favoritter får I her …

PT30M

Kryddersmør - 5 varianter

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal5 portion
Ingredienser
  • Bearnaise kryddersmør
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 4 stængler frisk estragon, bladene herfra, finthakket
  • 0,50 skalotteløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko citron, 1 spsk saft herfra
  • 0,50 fed hvidløg, presset (kan undlades)
  • Rørt smør med cremefraiche
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk flagesalt
  • Hvidløgssmør
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 håndfuld persille, bladene, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 nip flagesalt
  • Kryddersmør med chili og citron
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 knivspids cayenne peber, eller finthakket chili - styrke efter smag
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og 1 tsk fintrevet skal herfra
  • Kryddersmør med mynte og citron
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 håndfuld frisk mynte, bladene herfra, finthakket
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og 1 tsk skal herfra
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Ved alle opskrifterne på kryddersmør gælder samme fremgangsmåde:

I en ren stor skål røres smør med krydderurter og de nævnte råvarer – smag til med saltflager.

Når smørret er jævnt rørt med krydderurter, røres det til en kugle, som rulles i et stykke bagepapir eller madpakkepapir.

Rul enderne sammen, som på billederne, og sæt på køl i 30-30 minutter inden servering.

Skær ud i skiver og anret i flere små skåle, så det er nemt at forsyne sig ved bordet.

Rørt kryddersmør kan fint holde sig 14 dage på køl.