Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmoer-2/

Kryddersmør

Kryddersmør er et hit, stort set uanset hvad vi griller. Både til en god bøf, fisk eller kylling i stedet for sauce, til at smøre på brød, til majskobler og til andre grillede grøntsager.

Rørt smør er en af favoritterne når vi spiser ude – og en kurv med nybagte lækre brød og et udvalg af rørt smør er svært at holde fingrene fra. Når vi har gæster til middag herhjemme, så laver jeg også gerne 2-3 forskellige kryddersmør til det lune brød – fx en kombination af bearnaisesmør, rørt smør med cremefraiche og kryddersmør med chili og citron.
Altid et hit!

I forrige weekend lavede jeg 5 forskellige kryddersmør, så er der lidt godt på køl til de næste ugers måltider

mine fem favoritter får I her …

PT30M

Kryddersmør - 5 varianter

5 portioner    30 min.
5 portioner
Ingredienser
  • Bearnaise kryddersmør
  • 100 g blødt smør
  • 3-4 stængler estragon, bladene herfra, finthakket
  • 1/2 finthakket skalotteløg
  • flagesalt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • evt 1/2 fed presset hvidløg
  • Rørt smør med creme fraiche
  • 100 g blødt smør
  • 50 g cremefraiche
  • 1/2 -1 tsk flagesalt
  • Hvidløgssmør
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl hele persilleblade, finthakkes
  • 1 fed hvidløg
  • en smule flagesalt
  • Kryddersmør med chili og citron
  • 100 g blødt smør
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1 knivspids cayennepeber eller finthakket frisk chili alt efter hvilken styrke man ønsker og hvilken chili man har
  • 1 spsk citronsaft + 1 tsk friskrevet øko citronskal
  • Kryddersmør med mynte og citron
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl friske hele mynteblade, finthakkes
  • 1 spsk citronsaft + 1 tsk friskrevet øko citronskal
  • 1/2 tsk saltflager
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Ved alle opskrifterne på kryddersmør gælder samme fremgangsmåde:

I en ren stor skål røres smør med krydderurter og de nævnte råvarer – smag til med saltflager.

Når smøret er jævnt rørt med krydderurter, så røres det til en kugle, som rulles i et stykke bagepapir eller madpakkepapir. Rul enderne sammen, som på billederne, og sæt på køl i 30-30 minutter inden servering.

Skær ud i skiver og anret i flere små skåle, så det er nemt at forsyne sig ved bordet.

Rørt kryddersmør kan fint holde sig 14 dage på køl.