Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmoer-2/

Kryddersmør

Kryddersmør er et hit, stort set uanset hvad vi griller. Både til en god bøf, fisk eller kylling i stedet for sauce, til at smøre på brød, til majskobler og til andre grillede grøntsager.

Rørt smør er en af favoritterne når vi spiser ude – og en kurv med nybagte lækre brød og et udvalg af rørt smør er svært at holde fingrene fra. Når vi har gæster til middag herhjemme, så laver jeg også gerne 2-3 forskellige kryddersmør til det lune brød – fx en kombination af bearnaisesmør, rørt smør med cremefraiche og kryddersmør med chili og citron.
Altid et hit!

I forrige weekend lavede jeg 5 forskellige kryddersmør, så er der lidt godt på køl til de næste ugers måltider

mine fem favoritter får I her …

PT30Mter

Kryddersmør - 5 varianter

5 portion    30 minutter
5 portion
Ingredienser
  • Bearnaise kryddersmør
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 4 stængler frisk estragon, bladene herfra, finthakket
  • 1/2 skalotteløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 øko citron, 1 spsk saft herfra
  • 1/2 fed hvidløg, presset (kan undlades)
  • Rørt smør med cremefraiche
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 1 tsk flagesalt
  • Hvidløgssmør
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 håndfuld persille, bladene, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 nip flagesalt
  • Kryddersmør med chili og citron
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 1 knivspids cayenne peber, eller finthakket chili - styrke efter smag
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og 1 tsk fintrevet skal herfra
  • Kryddersmør med mynte og citron
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 1 håndfuld frisk mynte, bladene herfra, finthakket
  • 1 øko citron, 1 spsk saft og 1 tsk skal herfra
  • 1/2 tsk flagesalt
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Ved alle opskrifterne på kryddersmør gælder samme fremgangsmåde:

I en ren stor skål røres smør med krydderurter og de nævnte råvarer – smag til med saltflager.

Når smørret er jævnt rørt med krydderurter, røres det til en kugle, som rulles i et stykke bagepapir eller madpakkepapir.

Rul enderne sammen, som på billederne, og sæt på køl i 30-30 minutter inden servering.

Skær ud i skiver og anret i flere små skåle, så det er nemt at forsyne sig ved bordet.

Rørt kryddersmør kan fint holde sig 14 dage på køl.