Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana er en klassiske italienske ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce, der traditionelt spises som antipasti eller som tilbehør til en hovedret.
I min familie kan vi godt lide den som tilbehør til fx en enkel pastaret eller til et grillet kyllingebryst. Den er særligt skøn her om sommeren, i sensommeren og starten af efteråret, når tomaterne er solmodne og så kan man jo snildt lave sin egen tomat passata af blendede tomater, hvis man er så heldig at have dem dyrket i haven.
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Melanzane alla Parmigiana
- 3 aubergine, skåret i skiver på 1 cm
- 100 g hvedemel
- 3 æg, sammenpiskede
- 250 g parmesan, fintrevet
- 3 spsk rasp
- 125 g frisk mozzarella
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør, til at smøre fadet
- Tomatsauce
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 800 g tomat passata
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pensl aubergineskiverne med olivenolie og vend dem med hvedemel blandet med salt og peber. Lad aubergineskiverne hvile på en tallerken, mens tomatsaucen tilberedes.
Tomatsauce
Varm olie op i en sauterpande og sauter hvidløg og løg, til løgene er bløde. Tilsæt tomatpassata og basilikum.
Lad saucen simre i 30 minutter uden låg, så den koger en anelse ind, men hold øje med at den ikke bliver tør. Smag til med salt og peber.
Saml retten i fadet
Vend de meldryssede aubergineskiver med sammenpisket æg og steg dem i olie på en pande i et par minutter, til de er gyldne på begge sider.
Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
Smør et ovnfast fad med smør og fordel et par skefulde tomatsauce i bunden. Læg der efter lag på lag af aubergine, tomatsauce og revet parmesan. Gentag, til al tomatsauce og aubergine er brugt. Afslut med tomatsauce, et gavmildt drys parmesanost og et par skefulde rasp. Riv mozzarella i stykker og fordel over.
Bag retten i den varme ovn i 20-25 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og lad retten hvile i et par minutter inden servering. Pynt med lidt friske basilikumblade.
Jeg elsker denne opskrift og har lavet den mange gange fra din fantastiske bog. Den er lige så god som den vi spiser på vores ferier til Italien
Kære Mille
Tusind tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Så sødt af dig at skrive!
Kh Ann-Christine
Den here, er ikke den ægte opskrifte .Auberginer skal steges i olie og ikke panere i mel o æg hvis i vil lave en ægte parmigiana.
MVH. Antonio Canzanella
Jeg har nu set et opslag på Youtube, hvor en anden (muligvis også italiener) skriver, at det netop er sådan her med æg-panering, de laver den i Napoli😉 Og det kan i hvert fald noget helt særligt, som man måske skal smage, før man forstår det😋
Hej Antonio
Jeg synes den smager drøngodt, som jeg laver den :)
Kh Ann-Christine
Vi prøvede den i går og hele familien giver 10 ud af 10 stjerner! Det var smovs og skal helt sikkert laves mange gange fremover
Jubii, det er dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hvad er tomatpassata?
Se tip omkring dette i “Tips til opskriften” som står lige under opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge squash i stedet for aubergine ?
Sagtens! Den smager også drøngodt med squash, selv om det ikke er den klassiske version :)
Kh Ann-Christine
Er netop igang med at lave retten og glæder mig til at smage den :) Men kan det virkelig passe, at man kun skal bruge 400 g passata? Jeg synes ikke, der er særlig meget sovs (også sammenlignet med dine billeder af retten), og jeg lod endda sovsen simre med låg på for, at den ikke skulle koge ind :)
Det er den mængde jeg bruger når jeg laver den, men du justere blot til som du synes det passer bedst i din madlavningen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet denne en gang, men efter opskriften som er i din bog “Grøn aftensmad”. I den har du halvt så meget løg og dobbelt så meget tomatpassata. Vi syntes, at den var rigtig lækker(!), men lidt for meget tomatsmag. Er det mon derfor, opskriften er anderledes (/redigeret) i netudgaven? Med andre ord: Har du tips til, hvordan den får lidt mindre tomatsmag end den opskrift, som står i bogen? Tak 😊🙏
Hej Tone
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre – og det er simpelthen en tastefejl her på Valdemarsro da jeg skrev den ind online, så det er rettet nu og jeg laver den altid med mængderne som i bogen. Jeg kan godt lide den smager meget af tomat. Hvis du gerne vil have den med mindre tomat, så kan du evt erstatte 1/4 eller 1/2 af tomatpassata med grøntsagsboullion.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det prøver jeg. Tak!
Super lækker måde at bruge aubergine på.
Kan den mon fryses ?
Jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve – hvis du giver det et forsøg, så skal det nok helst være efter tilberedning og uden ost.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret – en favorit. Jeg kan bare ikke forstå hvordan den kan kommer på på 37 g protein pr.protin – kan ud uddybe ?
Hej Eva
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du synes godt om den!
Det høje proteinindhold kommer primært fra parmesan, men også fra mozzarella og æg.
Det fordeler sig således:
Mozzarella 24 g pr 100 g = 30 g protein til 4 pers
Parmesan 38 g protein pr 100 g = 95 g protein til 4 pers
1 æg = 60 g æg 7 g protein pr 100 g = 21 g protein til 4 pers
Det giver i alt 36,5 g protein pr person – og rundet op til et lige tal 37 g pr person.
Håber det giver mening, ellers skriv endelig igen :)
Kh Ann-Christine