Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana er en klassiske italienske ret med bagt aubergine og krydret tomatsauce, der traditionelt spises som antipasti eller som tilbehør til en hovedret.
I min familie kan vi godt lide den som tilbehør til fx en enkel pastaret eller til et grillet kyllingebryst. Den er særligt skøn her om sommeren, i sensommeren og starten af efteråret, når tomaterne er solmodne og så kan man jo snildt lave sin egen tomat passata af blendede tomater, hvis man er så heldig at have dem dyrket i haven.
Prøv også: min opskrift på spidskålssalat >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Melanzane alla Parmigiana
- 3 aubergine, skåret i skiver på 1 cm
- 100 g hvedemel
- 3 æg, sammenpiskede
- 250 g parmesan, fintrevet
- 3 spsk rasp
- 125 g frisk mozzarella
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør, til at smøre fadet
- Tomatsauce
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 800 g tomat passata
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pensl aubergineskiverne med olivenolie og vend dem med hvedemel blandet med salt og peber. Lad aubergineskiverne hvile på en tallerken, mens tomatsaucen tilberedes.
Tomatsauce
Varm olie op i en sauterpande og sauter hvidløg og løg, til løgene er bløde. Tilsæt tomatpassata og basilikum.
Lad saucen simre i 30 minutter uden låg, så den koger en anelse ind, men hold øje med at den ikke bliver tør. Smag til med salt og peber.
Saml retten i fadet
Vend de meldryssede aubergineskiver med sammenpisket æg og steg dem i olie på en pande i et par minutter, til de er gyldne på begge sider.
Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
Smør et ovnfast fad med smør og fordel et par skefulde tomatsauce i bunden. Læg der efter lag på lag af aubergine, tomatsauce og revet parmesan. Gentag, til al tomatsauce og aubergine er brugt. Afslut med tomatsauce, et gavmildt drys parmesanost og et par skefulde rasp. Riv mozzarella i stykker og fordel over.
Bag retten i den varme ovn i 20-25 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og lad retten hvile i et par minutter inden servering. Pynt med lidt friske basilikumblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man erstatte passata med noget andet ? da én ikke kan tåle tomater
Hej Morten
tja, det vil jo i så fald blive en helt anden ret, da tomat er basis i retten sammen med aubergine og ost. Jeg vil forslå at eksperimentere med noget pesto, aubergine og ost i en ret, men det må komme lidt an på en prøve. Jeg har dog noteret mig at jeg skal finde på noget godt i den dur på et tidspunkt ;)
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej,
Vil man kunne forberede retten dagen før og først bage på selve dagen?
Hej Ninna
Det vil jeg umiddelbart ikke tro bliver lige så godt, men jeg har ikke testet det, – så det må evt komme an på en prøve.
Skriv gerne hvordan det går hvis du prøver det af :)
Kh Ann-Christine
Hej :))
Jeg vil lave denne ret for et middagsselskab her i weekenden og glæder mig meget til at prøve den. Synes altid dine opskrifter er et kæmpe hit! Så tak for det :))
Jeg har dog et spørgsmål ift det ovnfaste fad – hvor stort er det du bruger til en portion til 4-personer. Jeg synes ud fra billederne at fadet ser en del højere ud, end dem jeg umiddelbart har liggende. Så hvad er målene cirka?
Alt godt til dig – fra Ida
Hej Ida
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Fadet er omkring 25 cm i diameter, og omkring 4 cm i højden.
Rigtig dejlig dag til dig og god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine