Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/perfekt-tilberedt-roastbeef/ Aftensmad

Roastbeef – perfekt tilberedt

Min opskrift på roastbeef er testet af både på grill og i ovnen – og begge dele fungere perfekt og giver en roastbeef med smag, saft og kraft og ikke mindst, super mørt rosa kød. Nu hvor vejret er så dejligt, så er det jo oplagt at grille den, men ellers kan den tilberedes året rundt i ovnen.

Jeg laver gerne en kryddersalt og fordeler hen over stegen, for det giver så god en smag til det lækre kød – min favorit er rosmarin. Den rosmarinsalt, som jeg laver i opskriften her kan i øvrigt også sagtens tørres i ovnen ved 50 grader i 45 minutter og så bruges som en super lækker bordsalt eller i et fint glas som en velsmagende værtindegave.

Roastbeef
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT15M1
Ingredienser
  • 1 roastbeef
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Saltkrydderblanding
  • 2 spsk flagesalt
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tag stegen ud af køleskabet og lad den temperere på køkkenbordet i en times tid.

Dup stegen med et stykke køkkenrulle og varm så en pande op med olie og smør. Når smørret er bruset af, så brunes stegen på alle sider, til den er smukt gyldenbrun overalt.

Lav en kryddersalt ved at komme rosmarin, salt og hvidløg i en morter og stød det til det er helt ensartet og en smuk grøn salt. Fordel blandingen den øverste del af roastbeef-stegen

Sæt et stegetermometer i stegen fra siden af den tykkeste ende og ind til midten. Lad termometeret sidde i under hele tilberedningen og hviletiden.

I ovn
Sæt roastbeef stegen på en rist i en forvarmet ovn ved 150 grader og lad den stå der til den rammer 55 grader. Det tager ca 45 minutter til en time.

På grill
Kom stegen på en rist på indirekte varme og steg til den når 55 grader som kernetemperatur.
Når stegen har en kernetemperatur på 55 grader tages den ud af ovn/grill og dækkes med et rent klæde, her skal den hvile i 20-30 minutter.
Skær tynde skiver af den lækre roastbeef, som nu er klar til servering.

Smager også fantastisk som pålæg og til lækre sandwich dagen efter.