Rørt tatar med ovnbagte fritter
Rørt tatar er en vidunderlig og lækker luksus ret.
Den franske klassiker er nem at tilberede og herlig til en skøn middag med gæster eller på en festlig weekenaften med familien, hvor der skal hygges lidt ekstra over bordet.
Jeg servere den gerne med ovnbagte sprøde fritter, lavet af bagekartofler skåret i stave. En enkel grøn salat og et godt glas vin til.
Prøv også: min skønne opskrift på citrontærte >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rørt tatar
- Kartoffelfritter
- 1 kg bagekartoffel
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk flagesalt
- Salat og Vinaigrette
- 125 g blandet salat
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber
- Rørt Tatar
- 600 g okseinderlår, eller mørbrad klargjort til tatar
- 2 æggeblomme
- 2 spsk frisk estragon, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket
- 2 spsk cornichoner, finthakket
- 1 tsk worcestershire sauce
- 3 dråber tabasco
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk peberrod, fintrevet
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover til servering
- 4 æggeblomme
- 1 spsk frisk estragon, finthakket til drys
- 1 dl mayonnaise, eller aioli
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelfritter
Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Salat og vinaigrette
Rør vinaigretten sammen og smag til. Anret salaten i en skål og vent med at vende den med vinaigrette til lige inden servering.
Tatar
Rør æggeblommer, estragon, kapers, cornichoner, worchestershiresauce, tacasco og olivenolie sammen med oksekødet. Smag til med salt, 1 tsk dijonsennep, halvdelen af de finthakkede skalotteløg og friskkværnet sort peber.
Rør det godt igennem og smag til igen med det sidste dijon, skalotteløg og evt mere salt og peber efter smag. Hvor meget der skal i, af hver smagsgiver er en individuel vurdering. Mængden er tilpasset så den er afstemt perfekt til vores smagsløg.
Del tataren i fire portioner og form tataren på tallerkenen med en kniv, og top med en rå æggeblomme og et drys estragon
Server med kartoffelfritter, aioli eller mayonnaise og en enkel salat
åhh jeg elsker tatar. Vi hakker altid selv kødet – jeg synes det giver den bedste smag (men vi er nok også lidt nørdede på det område :-)). Jeg kan både lide den rørte og den hvor man selv kommer ovenpå , fårr helt lyst til tatar lige nu. Nyd fridagen med ungerne. Har holdt fri hele ugen med mine – virkelig skønt
Det er altså også godt når det er helt friskt og hjemmehakket – eller skært.
Lyder dejligt med hele ugen fri, – nu vil vi holde en skøn lang weekend (de er lige i brusebad og jeg snupper lige 5 minutters blog imens, inden jeg holder helt fri ;) )
Ha´ en dejlig weekend
Det der rå køb er bare ikke lige mig, men jeg har a fud forståelse for de, som holder af det – bare jeg slipper;-)
Jeg bruger altid Michelle Michauds opskrift, men tænker at prøve din. Tror den er en anelse stærkere og så uden cognac. Kan man hakke kødet ( har oksemørbrad) i foodprocessoren, eller smadrer den kødfibrene forkert?
Jeg ville skrabe/skære det med en super skarp kniv, så får du det lækreste kød til tataren.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
He he, jeg skal i hvertfald nok lade dig slippe :)
Hej Karin,
Mange tak for din hilsen :)
Det er lidt i perioder jeg bruger proteinpulver, lige i øjeblikket gør jeg ikke, men snupper bare et blødkogt æg til eller andet med proteiner i. Jeg kan meget godt lide et helstøbt måltid med en mættende fordeling af protein, fedt og kulhydrat. Af samme årsag kan jeg godt lide at røre lidt olie i smoothien og bruger i øjeblikket kæmpenatlysolie og Cod levertran med appelsinsmag (kan ikke smages i smoothien)
Kh AC
Tak for dit svar. Fin måde at anvende Codan levertran på – er jeg også tilhænger af :-)
Til alle tatar-skeptikere må jeg bare sig: Prøv det!!! Gerne på restaurant, hvor du kan smage lidt, så er du mere sikker på et godt resultat. Hvis man ikke har smagt det, kan man på ingen måde forestille sig smagen. Det er den reneste og blidestes smag man kan forestille sig – helt fantastisk.
Jeg debuterede selv sidste år i Frankrig og spiser det nu med udsøgt fornøjelse (og jeg er egentlig ikke nogen stor kød-spiser).
Jeg er helt enig, og tror ofte mest det er tanken om det :)
Lidt som den gang sushi indtog landet, det skulle jeg lige vænne mig til og jeg elsker det nu
Mums. Har aldrig selv lavet tatar hjemme, men elsker at spise det ude, især på klassisk 65.
Du skriver du har købt dit kød hod en god slagter. Har du en god slagter som du vil anbefale her i århus området?
Malene
Vi foretrækker økologisk kød, men det er lidt svært med økologisk tatarkød, prøv evt Salling om de vil bestille det hjem eller har det.
Ellers er vi ret glade for at købe hos Troldgården, som er en lille gårdbutik lidt uden for Aarhus.
Kh AC
Fantastisk opskrift! Elsker tartar, og spiser det mindst 1 gang om måneden på Pastis eller Cafe Victor i Kbh men har aldrig lavet det selv. Det var et hit her hjemme! Min mand syntes at det smagte bedre end på Pastis!
Jubiii, sikke en skøn kompliment!
Jeg elsker virkelig også en god rørt tartar og det er jo bare lykken at høre at andre også synes at mit bud på den lækre ret er et hit :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Lækker opskrift, manden siger den slår Ruths brasserie opskriften som vi har prøvet selv ?
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Synes liiiige der mangler cognacen … men nu ungerne spiser med, så går det nok. ???
Nu er jeg bare ude efter dine fritter, men putter du dem i et ovnfast fad eller på en bageplade ? :)
En bageplade med bagepapir – der skal være lidt luft mellem dem :)
Rigtig god opskrift. Smagte så godt, tak for god inspiration.
Jep! Den ryger på bordet til nytår til forret. Tror jeg vil severe nachos i stedet for kartofler
Kan børnene også lide tatar?
Ja, mine børn kan godt :)
Er worcestershire sauce og engelsk sauce det samme?
Nej, det er ikke det samme :)
Det smager virkeligt virkeligt godt! Jeg bruger de her angivede ingredienser hver gang! Er vild med balancen mellrm de forskellige smag! Det er toppen smagsmæssigt og så nemt at lave!
Hej Natalie,
Dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Vi er også selv vilde med den :)
Skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Hvad gør du hvis der er rester ?
Det kan evt røres sammen med et æg, formes til lynstegte kødboller til en super lækker tomatsauce med kødboller og pasta til :)
– har dog ikke prøvet at have rester af denne ret endnu ;)
Kh AC
Virkelig god opskrift på rørt tatar! Meget fin smagssammensætning ! Jeg elsker denne opskrift.
Tusind tak! Det er jeg så glad for du synes.
Skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Rørt tatar skal prøves. Pyntes med en æggeblomme 👍hvad skal de 2 æggeblommer i blandingen bruges til? Der står ikke noget derom i din opskrift?
det er fluks opdateret, så æggeblommerne er med i fremgangsmåden igen :)
Rigtig god fornøjelse med opskriften.
Kh AC
Kan man lave tataren klart nogle timer før? Den skal indgå i en påskefrokost (uden pommes). Glæder mig til at prøve opskriften.
Hej Carina
Hov, nu fik jeg lige svaret lidt sent, for har også selv holdt lidt påskeferie :)
Håber det gik fint! Man kan godt lave tataren klar lidt før, så skal man bare passe lidt ekstra på med målene, da smagene kan udvikle sig. Alternativt kan man forberede det hele i små skåle, så det er klar til at blive rørt lige inden servering. Det foretrækker jeg selv at gøre, for så er jeg helt sikker på smagen i den rørte tatar.
Kh Ann-Christine