Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roert-tatar/ Aftensmad Festmad, Franske retter, Nytår, Påskefrokost

Rørt tatar med ovnbagte fritter

Rørt tatar er en vidunderlig og lækker luksus ret.

Den franske klassiker er nem at tilberede og herlig til en skøn middag med gæster eller på en festlig weekenaften med familien, hvor der skal hygges lidt ekstra over bordet.

Jeg servere den gerne med ovnbagte sprøde fritter, lavet af bagekartofler skåret i stave. En enkel grøn salat og et godt glas vin til.

Prøv også: min skønne opskrift på citrontærte >>

Rørt tatar
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M4
Ingredienser
  • Kartoffelfritter
  • 1 kg bagekartoffel
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk flagesalt
  • Salat og Vinaigrette
  • 125 g blandet salat
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • flagesalt
  • sort peber
  • Rørt Tatar
  • 600 g okseinderlår, eller mørbrad klargjort til tatar
  • 2 æggeblomme
  • 2 spsk frisk estragon, finthakket
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 2 spsk cornichoner, finthakket
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 3 dråber tabasco
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk peberrod, fintrevet
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 tsk dijon sennep
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover til servering
  • 4 æggeblomme
  • 1 spsk frisk estragon, finthakket til drys
  • 1 dl mayonnaise, eller aioli
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kartoffelfritter
Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.

Salat og vinaigrette
Rør vinaigretten sammen og smag til. Anret salaten i en skål og vent med at vende den med vinaigrette til lige inden servering.

Tatar
Rør æggeblommer, estragon, kapers, cornichoner, worchestershiresauce, tacasco og olivenolie sammen med oksekødet. Smag til med salt, 1 tsk dijonsennep, halvdelen af de finthakkede skalotteløg og friskkværnet sort peber.

Rør det godt igennem  og smag til igen med det sidste dijon, skalotteløg og evt mere salt og peber efter smag. Hvor meget der skal i, af hver smagsgiver er en individuel vurdering. Mængden er tilpasset så den er afstemt perfekt til vores smagsløg.

Del tataren i fire portioner og form tataren på tallerkenen med en kniv, og top med en rå æggeblomme og et drys estragon

Server med kartoffelfritter, aioli eller mayonnaise og en enkel salat