Kartoffelbåde i ovn


De lækre kartoffelbåde i ovn er skønne som tilbehør til alt fra fiskefrikadeller til hjemmelavede burger og en god bøf bearnaise.
Det er super nemt at lave ovnbagte kartofler og I kan bruge bagekartofler, alm størrelse kartofler, eller nyt kartofler og blot justere bagetiden til efter størrelsen. Her er det alm mellem størrelse Prøv også gerne at krydre de lækre kartofler med fx timian, rosmarin eller paprika.
Kartoffelbåde i ovnen
- 1 kg kartoffel
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skrub kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en skål hvor de er dækket med koldt vand og lad dem stå i 10 minutter, det trækker stivelsen ud og gør dem ekstra lækre – men kan springes over hvis der er lidt tid.
Dup kartoflerne, så de er helt tørre. Vend dem med olivenolie og salt og fordel dem på en bradepande med bagepapir.
Bag de ovnbagte kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Tip: hæld de skårene og tørrede kartofler i en plastikpose, hæld lidt olie ned til dem og ryst posen godt. I fad og drys salt på.
Venlig hilsen.
Annelise Uhlemann.
Kan jeg skærer kartoflerne ca. timer før? og hvordan opbevarer jeg dem indtil jeg skal bruge dem?
Du kan komme dem i en gryde eller en stor skål hvor de er dækket med koldt vand
Kh AC