Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-burgere/

Hjemmelavede burgere

Hjemmelavede burgere med saftige bøffer, sprødt lækkert fyld, guacamole og nybagte boller er virkelig lækkert!

Her er de hjemmelavede burgere tilberedt med boller bagt med oliven og en skøn bøf med soltørrede tomater – det giver en særlig skøn smag til burgerne og derudover fyldes de jo endelig bare med alt favoritfyldet.

Jeg håber, du har lyst til at prøve min opskrift på hjemmelavede burgere – og ønsker rigtig god fornøjelse med den

Prøv også: Opskrift på guacamole >>

PT2H

Hjemmelavede burgere

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Hjemmelavede boller med oliven
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 pk tørgær eller 40 g alm gær.
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie (giver brødet en god sejhed og smidighed)
  • 2-3 spsk hørfrø
  • 150 g. oliven uden sten. Jeg bruger blandede sorte og grønne. ca halvdelen hakkes groft.
  • speltmel (svært at sige hvor meget, prøv dig frem)
  • olivenolie og groft salt til pensling
  • Bøfferne
  • 500 g god oksekød
  • 3 spsk hakkede soltørrede tomater (gerne dem i olie)
  • 2 fed hvidløg, presses eller hakkes
  • salt og peber
  • evt bacon/sprød parmaskinke og ost
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Hjemmelavede boller med oliven – opskrift på 10 boller
Rør vand og gær sammen i en skål, tilsæt olivenolie, hørfrø, oliven, salt og fuldkornsmel.

Rør hvedemel lidt af gangen til dejen kan æltes på bordpladen. Dejen skal ikke være hård, men blød, smidig og må gerne klistre en smule. Lad den hæve i skålen i 1/2 time.

Slå dejen sammen, form 10 boller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 1 1/2 time. Pensl med lidt olivenolie og drys med flagesalt.

Sæt bollerne i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, skrue straks ned til 200 grader varmluft og bag bollerne i 15-18 minutter.

Lad dem køle af på en rist.

Overskydende boller kan fryses ned.

Bøffer til hjemmelavede burgere
Kom alt fyldet til bøfferne i en skål, inkl soltørrede tomater, finthakket bacon, æg osv.

Det hele æltes godt sammen i en skål. Form 4 bøffer og pres dem flade. Steg bøfferne 4-5 min på hver side ved middelvarme i smør.

Lige inden de er færdige kan lægges en osteskive på og sprød bacon.

Servering:
Burgeren samles med ost, bacon, salat, tomat, agurk, løgringe, guacamole, mayonnaise, og krydderurter.