Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/guacamole/

Guacamole

Guacamole er min favoritdip og den grønne velsmagende dip er ofte en del af vores måltid – enten som guacamoledip til grøntsager, i sandwich, hjemmelavede burgere eller som tilbehør til salater. Og som en obligatorisk del af den lækre nachos, når vi en sjælden gang hygger med sådan en ret.

Det er super nemt at lave guacamole selv og i dag vil jeg dele min yndlingsopskrift. Den er justeret til over årene og startede som den helt enkle med avocado, citron, hvidløg, spidskommen og chili – men uhmm, hvor er den überskøn, når den lige får lidt ekstra omsorg og flere krydderier.

Se flere tips til den perfekte guacamole under opskriften … 

PT10M

Guacamole

2 1/2 dl    10 min.
2 1/2 dl
Ingredienser
  • 2 avocado, modne
  • ½ rødløg eller skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, friskpresset
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket (kan undlades)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 knivspids stødt cayennepeber eller ½ tsk. finthakket frisk chili
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. 1-2 spsk. creme fraiche, 18%
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Mos avocadoen med en gaffel og kom derefter alle ingredienser til avocado i et blenderglas.

Blend med en stavblender til guacamolen er blød og lækker cremet. Hvis der alternativt ønskes en lidt mere rustik og grov guacamole, så hak alle ingredienserne helt fint og bland dem sammen i en skål.

Smag til med salt, peber, chili, og citronsaft.

Lad gerne guacamole trække i 30 minutter på køl.