Mexicansk burger med guacamole


Mexicansk burger med guacamole er et evigt hit! Perfekt til dage hvor man både har lyst til mexicansk og til en rigtig god hjemmelavet burger
Det endte med en kombination i form af en mexicansk inspireret burger med salsa, jalapenos og guacamole.
Sådan en rigtig greasy burger, smækfyldt med gode sager og masser af smag og smovs ♡
Prøv også: mange flere lækre burger opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexi burgere
- Burgerboller
- 250 ml vand
- 5 g gær, (50 g ved 1/2 times hævetid i stedet for 10 timer)
- 120 g ølandshvede
- 180 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sesamfrø
- 2 spsk mælk, til pensling
- Guacamole
- 2 avocado
- 0,50 rødløg
- 1 fed hvidløg, evt. 2 fed efter smag
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
- 1 tsk flagesalt
- Fyld til mexicanske burgere
- 400 g hakket oksekød, formet til 4 bøffer, drysset med salt og peber og stegt i smør og olie
- 4 skiver cheddar ost
- 75 g tomatsalsa, se opskrift
- 30 g jalapenos
- 125 g salatblade
- 2 tomat, i skiver
- 2 spsk mayonnaise
- Tilbehør
- 6 kartofler, med skræl, vaskede
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Burgerboller
Vand og gær røres sammen, tilsæt mel og salt. Rør godt og overdæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Form derefter bollerne og lad dem hæve en time. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 15-18 minutter.
Guacamole
Kom løg, hvidløg og avocado i en minihakker og kør til det er cremet og lækkert. Smag til med spidskommen, salt og citron
Tilbehør – kartoffelbåde
Kom kartofler i en pose med paprika, salt og olie og ryst godt. Bages i forvarmet ovn i 25-35 minutter ved 220 grader varmluft.
Steg bøfferne på en varm pande eller grill, kom cheddar ost på og saml burgeren med chili, salat, tomater, guacamole, mayo og salsa
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Virkelig lækker burger, som er blevet vores ynglings spise herhjemme.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskrifiten
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Er det cremefraiche det hvide som bollerne er smurt med ? Der står nemlig ikke noget om det i opskriften..
Det er mayo, og er tilføjet nu :)
Hej,
Lyder så lækkert. Jeg skal holde frokost i morgen og forsøger at lave så meget som muligt på forhånd.
Men tænker, at guacamole måske ikke bliver så lækkert næste dag. Hvad tænker du?
Tak. Dbh, Helene
Hej Helene,
Den er allerbedst frisklavet, da det er svært at holde den flotte grønne farve til dagen efter. Også selv om man bruger tricket med at komme avocadostenen ved, hælde citron over osv – så bliver den lidt mere trist at se på, men smagen kan nu sagtens gå.
Du kan godt lave den et par timer i forvejen og så blot røre den godt rundt inden servering.
God fornøjelse
Kh AC