Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-burger-med-hjemmelavet-guacamole/

Mexicansk burger med hjemmelavet guacamole

Søndag havde vi både lyst til mexicansk og til en rigtig god hjemmelavet burger.

Det endte med en kombination i form af en mexicansk inspireret burger med salsa, jalapenos og guacamole.

Sådan en rigtig greasy burger – en af den slags man bliver nødt til at spise med kniv og gaffel … Greasy – men jo faktisk også helt sund! En lidt mindre greasy og mindre mexicansk (stærk) burger blev dog samlet til krudtuglerne. Både guacamole og kartofler var dog også et hit hos dem!

PT2H

Mexi burgere

4 pers    2 timer
4 pers
Ingredienser
  • Burgerboller
  • 250 ml vand
  • 5 g gær (50 g ved 1/2 times hævetid i stedet for 10 timer)
  • 2 dl ølandshvede
  • 3 dl hvede
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sesamfrø og mælk til pensling
  • Guacamole
  • 2 avocadoer
  • 1 halvt rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Fyld til mexicanske burgere
  • 400 g godt oksekød formet til 4 bøffer, drysset med salt og peber og stegt i smør og olie
  • skiver af frisk cheddar
  • tomatsalsa
  • jalapenos
  • salatblade
  • tomatskiver
  • Tilbehør
  • kartoffelbåde 5-6 kartofler med skræl
  • paprika
  • salt
  • olivenolie
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Burgerboller
Vand og gær røres sammen, tilsæt mel og salt. Rør godt og overdæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Form derefter bollerne og lad dem hæve en time. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag i ovnen ved 230 grader i 15-18 minutter.

Opskrift på Guacamole
Løg og hvidløg hakkes helt fint. Derefter hakkes avocadoen og det hele blandes sammen. Jeg foretrækker guacamolen sådan. Men ønsker du den mere most, så frem med stavblenderen eller en gaffel til at give et ekstra most udseende.

Tilbehør – kartoffelbåde
Kartoflerne rengøres og skæres i både. Kom dem i en pose med paprika, salt og olie og ryst godt. Bages i ovnen i 25-35 minutter ved 220 grader.