Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-burger-med-hjemmelavet-guacamole/

Mexicansk burger med hjemmelavet guacamole

Søndag havde vi både lyst til mexicansk og til en rigtig god hjemmelavet burger.

Det endte med en kombination i form af en mexicansk inspireret burger med salsa, jalapenos og guacamole.

Sådan en rigtig greasy burger – en af den slags man bliver nødt til at spise med kniv og gaffel … Greasy – men jo faktisk også helt sund! En lidt mindre greasy og mindre mexicansk (stærk) burger blev dog samlet til krudtuglerne. Både guacamole og kartofler var dog også et hit hos dem!

PT2H

Mexi burgere

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Burgerboller
Vand og gær røres sammen, tilsæt mel og salt. Rør godt og overdæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet i 10-12 timer. Form derefter bollerne og lad dem hæve en time. Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø. Bag i forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i 15-18 minutter.

Guacamole
hak løg og hvidløg fint. Derefter skæres avocadoen i små tern og moses let, hvorefter det hele blandes sammen. Hvis guacamolen ønskes mere blød, bruges en blender eller minihakker.

Tilbehør – kartoffelbåde
Kom kartofler i en pose med paprika, salt og olie og ryst godt. Bages i forvarmet ovn i 25-35 minutter ved 220 grader varmluft.

Steg bøfferne på en varm pande eller grill, kom cheddar ost på og saml burgeren med chili, salat, tomater, guacamole og dressing.