Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/huevos-rancheros/

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros er faktisk oprindelig en morgenmadsret, og selv om vi vender lidt om på døgnet og tilbereder den til vores aftensmåltider, så har der indimellem været en portion tilbage, som jeg har snuppet til morgenmad dagen efter – det smager altså også virkelig glimrende.

Så Huevos Rancheros holder døgnet rundt – og er en virkelig lækker ret!

Et lækkert miks mellem det mexicanske køkken og cowboy køkkenenet i Texas er en storfavorit hos hele familien herhjemme hos os. Vi elsker både retter som tortillas, nachos, tacos og den altid lækre guacamole. For ikke at forglemme min alleryndlingsret Chili Con Carne, som hos os oftere og oftere får selskab af denne avocadosalat – når de friske majskolber er i sæson.

For noget tid siden er der blevet tilføjet en ny favorit i flokken af de lækre retter. Èn vi har tilberedt og nydt en del gange, for den er nemlig super nem at smække sammen, lækker og hurtig på hverdage og smager af overskud, samtidig med at det er en vaskeægte hyggeret i comfortfood-genren.

valdemarsro youtube   Se med, når jeg viser opskriften på video her >>

PT35min

Huevos Rancheros

4 pers.     35 min
4 pers.
Ingredienser
  • 150 g tørrede bønner, sorte eller kidney. Iblødsat og kogt efter anvisning på emballagen (eller alternativt 1 ds bønner, drænet)
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rød peber, skåret i tern
  • 1/2 squash, groftrevet
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 finthakket rød chili medium stærk - smag til, så den passer til jeres smagløg
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
  • Tortillas
  • 2 1/2 dl Masa Harina majsmel
  • 1 1/2 dl koldt vand
  • et nip salt
  • Tilbehør
  • 1 avocado
  • 1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille
  • 2 lime
  • 1 dl friskrevet ost, som fx vesterhavs ost, cheddar eller primadonna
  • 1 dl creme fraiche, 18 eller 38 % alt efter hvad foretrækkes
Udskriv opskrift
35 min
Fremgangsmåde

Kom olie, finthakket løg, hvidløg og krydderier i en sauterpande og sauter under middelvarme til løgene er klare og krydderierne duftende.

Tilsæt hakkede tomater, rød peber og squash oglad det simre under låg i 20 minutter. Tilsæt bønner og lad dem simre med i yderligere 5 minutter, hvor efter retten smages til med salt, peber og evt mere chili. Skulle det ske at der er kommet for meget chili ved i første omgang, så kan en smule rørsukker tage den hotte smag – eller bare lidt ekstra creme fraiche ved serveringen.

Når smagen er i top, så slåes 4 æg ud i sauterpanden. Eller to æg til hver, hvis man er meget sulten. Sæt låg på og lad æggene pochere i 5-6 minutter til æggehviden er fast.

Tortillas
Man kan købe dem færdige eller lave sine egne. Jeg er blevet ret glad for at lave mine egne og har fornyligt købt en tortillapresse, som jeg er ret glad for. Alternativt, så kan man sagtens bruge en kagerulle, det har jeg selv gjort tidligere.

Til mexicanske tortillas skal der bruge en helt bestemt slags majsmel, som hedder Masa Harina. Den blandes med vand og et lille nip salt til en hård klump, som kan deles i 8 stykker runde dejboller, som trykkes flade og runde under tortillapressen. Tidligere har jeg flere gange lavet fladbrød med hvedemel efter denne opskrift. En opskrift som jeg vender tilbage til igen og igen. Bag tortillas på panden i et par minutter til de er bløde og faste.

Servering
Jeg anretter vores sauterpande med en håndfuld koriander og avocado skåret ud i skiver. Dertil lime, chili og creme fraiche som tilbehør. Man tager så en tortilla og fylder den med en skefuld Huevos Rancheros, topper med tilbehør efter egen smag og nyder.