Huevos Rancheros
Huevos Rancheros er oprindelig en morgenmadsret, og selv om vi vender lidt om på døgnet og tilbereder den til vores aftensmåltider, så har der indimellem været en portion tilbage, som jeg har snuppet til morgenmad dagen efter – det smager også virkelig glimrende.
Så Huevos Rancheros holder døgnet rundt – retten er nemlig super nem at smække sammen, lækker og hurtig på hverdage og smager af overskud, samtidig med at det er en vaskeægte hyggeret i comfortfood-genren.
Prøv også: mexicanske pandekager enchiladas opskrift >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Huevos Rancheros
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket, tilsæt efter smag
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
- 4 æg
- 100 g cheddar ost, friskrevet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 8 tortillas pandekager
- 2 avocado, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 2 lime, i både
- 1 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en sauterpande op med olie og sauter løg, hvidløg, chili og krydderier ved middelvarme, til løgene er bløde og klare, og krydderierne dufter.
Tilsæt hakkede tomater, rød peber og squash og lad det simre under låg i 20 minutter.
Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og chili.
Slå fire æg ud i sauterpanden, sæt låg på og lad æggene pochere i 6-8 minutter, til æggehviden er fast.
Drys lidt revet ost over og server med koriander og avocado skåret ud i skiver. Server tortillapandekager til sammen med lime, chili og cremefraiche som tilbehør.
Ved bordet kan man hver især fylde en wrap med en skefuld huevos rancheros og avocado og derefter tilføje limesaft, cremefraiche og chili efter smag.
Mums, den må vi da prøve en af de nærmeste dage.
Kan varmt anbefales :)
Min mand ville blive lykkelig hvis jeg serverede den ret for ham en dag. Tak for inspirationen :-)
Jeg overvejer faktisk at give ham en tortillapresser i julegave. Hvor har du købt din, og hvor dyr er sådan en fætter?
Mvh Sofie
Meget lækkert og smagfuldt, men mexicansk og cowboy køkkenerne har en tendens til at være lige rige,igår fedtholdoge efter min mening, men nu har vi også en diabetiker i huset, så jeg er super opmærksom på fedt
Men lækkert mad er det skam…..
Det er nemlig toplækkert – og selv om lige netop denne er en mættende ret, så kan der snildt skrues op og ned for fedt, hvis man synes, fx ved at bruge mindre ost eller helt undlade det :) Og så spise en god stor salat til.
En tortillapresser må vist på ønskesedlen herhjemme ;-)
Og så lyder det da bare rigtig rigtig lækkert – må prøves:-)
Det er nemlig ret lækkert og nemt lige at bage sine egne tortillas :)
Jeg åt noe lignende til frokost i Tel Aviv, de kalte det Shakshuka.
Uhm, så lækkert! Jeg har lige googlet lidt på Shakshuka – det er i modsætning til denne opskrift uden bønner, ik´?
Lyder så dejligt også, så det skal da prøves :)
Kh AC
Hej AC :-)
Jeg ville lige høre om du slår æggene ud i gryderetten eller pocherer dem ved siden af? Jeg blev lige lidt forvirret ;-)
Vh. Marie
Hej Marie,
Jeg slår dem ud i gryderetten og så pochere de deri
Kh AC
Det er en virkelig lækker ret! En veninde fra Venezuela lavede den med råstegte kartofler i stedet for bønner og tilsatte også skinke. Det kan også anbefales :)
Uhm, det lyder også virkelig dejligt :)
Tak for en superlækker opskrift! Jeg valgte dog at tilføje lift kanel og kakao til krydderiblandingen, hvilket fungerer supergodt.
Mums, det lyder lækkert! Det skal jeg da prøve næste gang også :)
Tak for tippet
Denne ret er simpelthen så skøn! Jeg lavede den for første gang i weekenden og der er ingen tvivl om, at det bliver en opskrift jeg kommer til at vende tilbage til gang på gang.
Hvor er det altså dejligt at høre! Det er virkelig også blevet en keeper, som gentages jævnligt herhjemme.
Kh AC
Prøvede Huevos Rancheros for første gang i går. Så selvom jeg ikke kan udtale det, bliver det bestemt ikke sidste gang. Dejlig nem og smagfuld ret:-)
Hvor er det dejligt at høre – der skal heller ikke gå lang tid før vi skal spise den igen herhjemme :)
Lyder super lækkert. Jeg skal holde fødselsdag vi bliver 25, tænkte det kunne være lækkert at servere. Men hvordan laver man det til så mange, har selvsagt ikke en pande der kan rumme så mange æg?
Hej Anni,
Du vil fint kunne lave det i en dyb bradepande eller stort ovnfast fad.
Rigtig god fornøjelse til dig
Kh AC
Og så vage æggene i ovnen i stedet?
Ja, præcis :)
Super lækker!
Jeg skal prøve at lave dine tortillas – men hvor finder jeg Masa Harina majsmel – er det kun i netbutikker?
Jeg tænker at du måske kan finde det i specialbutikker som magasin og salling også.
Alternativt, så har jeg også haft fin succes med hvedemel og med en blanding af hvedemel og fint majsmel.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Er blevet en stor fan af din blog og dine opskrifter :-)
Når du taler om 2 ds hakkede tomater, er det så 2 store ds. á ca 800g eller 2 små ds. á ca. 400g??
Kh
Annette fra Hamborg
Hvor er det dejligt at høre, Annette :) Tusind tak for din søde hilsen!
Det er altid de små ds tomater på 400 g jeg henviser til i opskrifterne
Kh AC
Meget lækker aftensmad på en blæsende 1 januar 2019.
Kan varmt anbefales til morgenmad i naturen eller aftensmad.
Så dejligt at høre – det er også en af mine yndlingsretter, som vi gerne spiser en gang om måneden :)
Kh AC
Vil man kunne fryse det ned før man tilføjer æggene? :)
Ja, det kan du sagtens gøre
Lyder som et hit. Kommer du cheddar osten i retten samtidig med æggene, eller topper du med osten, når du samler retten i en wrap?
Jeg kommer cheddar i når wrappen samles, men du kan også sagtens lade den smelte i sammen med æggene.
Kh AC
Hej!
Jeg overvejer at lave denne ret til en fødselsdagsbrunch, og vil gerne servere noget til (evt salat og andet tilbehør). Hvad vil du anbefale at servere til?
Jeg synes denne avocadosalat er skøn til og måske ovnbagte tortillawraps der er skåret ud i trekanter – og så er denne indiske salat, faktisk også helt perfekt til det mexicanske køkken
God fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker ret – den ryger på det faste repertoire 😊
Ægget og avocadoen giver den en fylde, der gør at man ikke sidder og tænker, at der mangler noget kød – tak for den!
Dejligt at høre! Det er også altid et hit herhjemme hos os med denne dejlige ret.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Nøøj det ser lækkert ud, det glæder jeg mig til at prøve at lave. Når nu der er pocheret æg i, hvordan skal den så varmes op igen, hvis der er rester til dagen efter?
Vh
Jeg laver kun de pocherede æg, som jeg ved der bliver spist og hvis jeg skulle varme det op igen og der er et pocheret æg i overskud, så ville jeg tage det fra og varme det uden ægget
Kh Ann-Christine
Super god opskrift. Har en halv butternut squash på lager – kan jeg rive den i i stedet for alm. squash ?
Ja, det kunne jeg sagtens selv finde på at gøre. Smag osv vil være lidt anderledes end ved squash, men jeg er sikker på det vil smage skønt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Klasse ret. Absolut en af mine yndlings brunch retter. Et frisk pust til en almindelig omgang æg og bacon.
Jeg skal prøve din lækre opskrift, for første gang i aften :D
… Og så blev jeg lige fristet over at læse at der findes torilliapressere! Det vidste jeg slet ikke, men selvfølgelig – og hvor smart! Sådan en må jeg have på min ønskeliste. Når jeg sidder og googler kan jeg dog se at der findes mange størrelser og varianter. Hvad har du, og er du tilfreds med variant og størrelse?
Hej Simone
jeg har købt min for en del år siden, der er ikke mærke på, så den specifikke model kan jeg ikke hjælpe med. Men det er en fordel at købe den så stor som muligt – i de større modeller kan du nemt lave små tortillaer, men ikke omvendt, nemlig :)
Kh Ann-Christine
Den her ret har jeg lavet en del gange og det er bare SÅ godt. Har du overvejet at lave et tema/et “tag”, der hedder comfort food? Det ville sikkert kræve, du gik igennem maaaange retter og fik det tilføjet, men det kunne altså være SÅ lækkert at kunne søge på. KH
Hej Nelly
Skøn ide! Det vil jeg lige notere på min ideliste :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine