Huevos Rancheros
Huevos Rancheros er oprindelig en morgenmadsret, og selv om vi vender lidt om på døgnet og tilbereder den til vores aftensmåltider, så har der indimellem været en portion tilbage, som jeg har snuppet til morgenmad dagen efter – det smager også virkelig glimrende.
Så Huevos Rancheros holder døgnet rundt – retten er nemlig super nem at smække sammen, lækker og hurtig på hverdage og smager af overskud, samtidig med at det er en vaskeægte hyggeret i comfortfood-genren.
Prøv også: mexicanske pandekager enchiladas opskrift >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Huevos Rancheros
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket, tilsæt efter smag
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, skåret i tern
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
- 4 æg
- 100 g cheddar ost, friskrevet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 8 tortillas pandekager
- 2 avocado, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- 2 lime, i både
- 1 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm en sauterpande op med olie og sauter løg, hvidløg, chili og krydderier ved middelvarme, til løgene er bløde og krydderierne dufter.
Tilsæt hakkede tomater, rød peber og squash og lad det simre under låg i 20 minutter.
Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og chili.
Slå fire æg ud i sauterpanden, sæt låg på og lad æggene pochere i 6-8 minutter, til æggehviden er fast.
Drys lidt revet ost over og server med koriander og avocado skåret ud i skiver. Server tortillapandekager til sammen med lime, chili og cremefraiche som tilbehør.
Ved bordet kan man hver især fylde en wrap med en skefuld huevos rancheros og avocado og derefter tilføje limesaft, cremefraiche og chili efter smag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den her ret har jeg lavet en del gange og det er bare SÅ godt. Har du overvejet at lave et tema/et “tag”, der hedder comfort food? Det ville sikkert kræve, du gik igennem maaaange retter og fik det tilføjet, men det kunne altså være SÅ lækkert at kunne søge på. KH
Hej Nelly
Skøn ide! Det vil jeg lige notere på min ideliste :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg skal prøve din lækre opskrift, for første gang i aften :D
… Og så blev jeg lige fristet over at læse at der findes torilliapressere! Det vidste jeg slet ikke, men selvfølgelig – og hvor smart! Sådan en må jeg have på min ønskeliste. Når jeg sidder og googler kan jeg dog se at der findes mange størrelser og varianter. Hvad har du, og er du tilfreds med variant og størrelse?
Hej Simone
jeg har købt min for en del år siden, der er ikke mærke på, så den specifikke model kan jeg ikke hjælpe med. Men det er en fordel at købe den så stor som muligt – i de større modeller kan du nemt lave små tortillaer, men ikke omvendt, nemlig :)
Kh Ann-Christine
Klasse ret. Absolut en af mine yndlings brunch retter. Et frisk pust til en almindelig omgang æg og bacon.