Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/carnitas-mexicansk-pulled-pork/ Aftensmad Efterår, Forår, Grill, Mexicansk, Sommer, Vinter

Carnitas – mexicansk pulled pork

Opskrift på carnitas, som er en sprød og saftig mexicansk pulled pork med masser af god smag fra alle de lækre krydderier – og som smager fantastisk i tacos, wraps og mexicanske bowls.

Carnita kan steges sprødt inden servering eller kan serveres saftigt og mørt. Begge dele smager vidunderligt.

Her servere jeg den lækre carnitas med pico de gallo, avocado og koriander i tortillapandekager.

Prøv også: opskrift på texmex majskolber >>

Carnitas – mexicansk pulled pork
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT45M4
Ingredienser
  • 1 kg nakkefilet
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk frisk koriander
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk sort peber
  • 3 lime, saften herfra
  • 33 cl mørk øl
  • 30 g jalapenos, syltede + 2 spsk lage
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, pressede
  • 1 kanelstang
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • Pico de galllo
  • 300 g tomat, finthakkede
  • 0,50 agurk, i små tern
  • 1 rødløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • 2 øko lime, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 12 tortillas pandekager
  • 2 lime, i både
  • 2 avocado, i tern
  • 30 g jalapenos
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dup kødet tørt og lad det hvile lidt ved stuetemperatur.

Rør krydderiblandingen af spidskommen, koriander, sød og røget paprika, chiliflager, brun farin, salt og friskkværnet peber. Vend kødet godt i blandingen og gnid krydderiblandingen godt ind i kødet. Lad den trække smag i minimum 30 minutter og gerne til næste dag.

Brun kødet med krydderiblandingen godt af på alle sider – vend stegen hyppigt, så det ikke brænder på – i en støbejernsgryde med olie. Skrue ned for varmen og tilsæt limesaft, øl, jalapenos + lidt lage, finthakkede løg, hvidløg og kanelstang. Vend det godt sammen og læg låg på. Sæt gryden i ovnen ved 125 grader i 4 timer.

Kødet er færdigt når det er mørt som smør og kan trækkes fra hinanden i trævler med to gafler.

Tag kødet op af gryden, og træk kødet fra hinanden med 2 gafler. Hvis der er meget marinade, tilbage, så sigt det og kog det ind til 1 dl væde og vend marinaden med kødet.

Sprød carnitas
Sæt ovnen på 250 grader og bag canitas i nogle minutter til det bliver sprødt og en smule karamelliseret i kanterne. Du kan også riste det sprødt på en pande med lidt olie ved høj varme.

Pico de gallo
Kom alle ingredienserne i en stor skål – start med blot halvdelen af chilien – og vend det godt sammen. Smag godt til med mere chili, limesaft og lineskal, salt og peber efter smag.

Servering
Lun tortillapandekagerne og fyld dem med carnitas, pico de gallo, avocado mv.