Mexicansk risret
Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.
Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt! Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.
Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mexicansk risret
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder, skåret i små tern
- 1 squash, groftrevet
- 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk stødt kanel
- 2 tsk røget paprika
- 300 g basmati ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse sorte bønner
- 140 g majs, fra dåse eller frost
- 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 avocado, skåret i tern
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 125 g cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
- 1 lime, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.
Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.
Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.
Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Smager skønt. Er dog i tvivl om retten kan fryses eller ej? I app’en står der begge dele☺️
Der havde jeg lige sat et flueben forkert. Det er rettet nu – og den kan godt fryses :)
Kh Ann-Christine
Fik det i aftes, og var virkelig lækkert. Minder meget om chili con carne.
Så dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej
Håber jeg kan nå at spørge inden du lukker ned for julen:-)
Du skriver at retten kan laves i forvejen. Vi laver retter dagen før den skal bruges. Men jeg er i tvivl om du så tænker at den skal serveres kold eller om du varmer den op. Hvis den varmes op – hvordan vil du foreslå at vi gøre det ?
Venlig hilsen
Mette Pedersen
Hvis den skal spises efterfølgende, så plejer vi at spise den kold, fx i tortilla wraps eller lign.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine