Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-risret/

Mexicansk risret

Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.

Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt!

Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.
Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT45M

Mexicansk risret

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, skåret i små tern
  • 1 squash, groftrevet
  • 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 140 g majskerner, fra dåse eller frost
  • 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Tilsæt groftrevet squash, rød chili (juster efter smag eller vent evt til allersidst og server som tilbehør), spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.

Rør derefter basmati ris i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skrue ned for varmen til det simre og læg låg på.

Lad retten simre i 15 minutter.

Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt, varm igen op til kogepunktet, læg låg på og sluk for varmen.

Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.

Smag til med salt, peber og tjek at risene er møre.

Rør tomaterne og halvdelen af den friskrevet chedderost i og anret den mexicanske risret på et fad med tilbehøret til servering.