Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-risret/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vegetar, Vinter

Mexicansk risret

Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.

Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt! Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT45MPT30M4

Mexicansk risret

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, skåret i små tern
  • 1 squash, groftrevet
  • 0,50 rød chili, uden kernehus og finthakker (tilføj mere efter smag)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 tsk kanel
  • 2 tsk røget paprika
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse sorte bønner
  • 140 g majs, fra dåse eller frost
  • 2 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 125 g cherrytomater, skåret i tynde både
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
  • 125 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 spsk sriracha chilisauce, efter smag og behag
  • 1 lime, skåret i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. Tilsæt squash, rød chili, spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.

Kom basmatirisene i en sigte og skyl dem meget grundigt. Rør dem derefter i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 minutter.

Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt og varm igen op til kogepunktet. Læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.

Smag til med salt og peber. Rør tomaterne i og anret risretten på et fad med tilbehøret til servering.