Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-risret/

Mexicansk risret

Mexicansk risret er så vildt lækkert og opskriften kan jeg virkelig varmt anbefale jer at prøve.

Her har jeg lavet den i en udgave uden kød og virkelig mange skønne grøntsager, for med alle de lækre krydderier, ris og velsmag, så mangler det ikke. Hvis man ikke lige er til bønner, så prøv i stedet med grønne linser eller belugalinser – eller med kylling eller oksekød der lige er brunet af med løgene. Det fungere alt sammen perfekt!

Server retten i al sin enkelhed eller kom den i tortillawraps eller spidskålswraps med ekstra frisk grønt.

PT45Mter

Mexicansk risret

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom løg, hvidløg og gulerødder i en gryde med olie og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Tilsæt groftrevet squash, rød chili (juster efter smag eller vent evt til allersidst og server som tilbehør), spidskommen, koriander, kanel, røget paprika og rør godt sammen.

Rør derefter basmati ris i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring, skrue ned for varmen til det simre og læg låg på.

Lad retten simre i 15 minutter.

Tilsæt bønner, majskerner og rød peberfrugt, varm igen op til kogepunktet, læg låg på og sluk for varmen.

Lad retten trække smag og risene blive møre i 15 minutter.

Smag til med salt, peber og tjek at risene er møre.

Rør tomaterne og halvdelen af den friskrevet chedderost i og anret risene på et fad med tilbehøret til servering.