Mexicansk Lasagne


Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken – for det er nu nok næppe en lasagne de lokale spiser i Mexico … trods alt. Opskriften skal mere betragtes som en fusion mellem det italienske og mexicanske køkken, som smager herligt og er en skøn måde at variere såvel lasagne, som de mere traditionelle tex mex retter.
Jeg bruger lasagneplader, men man kan fint bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det smager alt sammen godt og styrken kan også snildt justeres til, både i selve retten eller ved at sætte skåle med jalapenos og tabascosauce på bordet, så alle smagsløg tilgodeses.
Mexicansk lasagne
- Lasagnesauce
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk chiliflager
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 løg, hakkede
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 tsk oregano, tørret
- 5 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 2 dåser hakkede tomater
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner, skyllet og drænet
- Grøntsagsfyld
- 150 g majs
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 1 spsk jalapenos, finthakket
- Derudover
- 125 g lasagneplader
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 3 spsk jalapenos
- 1 avocado
- 1 lime
- 125 g nachos
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Varm en tør gryde op med spidskommen, chiliflager, koriander, sød paprika, røget paprika, samt evt. cayennepeber og varm igennem under omrøring til krydderierne dufter skønt.
Skrue ned for varmen og kom derefter løg, hvidløg og olivenolie i gryden og sauter løgene ved middel varme, til de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme. Derefter skrues ned for varmen og oregano/timian, bladselleri, squash, tomatpure, hakkede tomater, salt og peber tilsættes.
Lad saucen simre i mindst 1 time med låg på. Tilføj lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis det føles nødvendigt.
Smag saucen til, evt. med mere salt, peber, chili eller tomatpure efter smag. Tilsæt kidneybønner.
Saml den mexicanske lasagne i et smurt ovnfast fad, med skiftevis lasagnesauce, lasagneplader, grøntsagsfyld og friskrevet cheddar ost.
Afslut med cheddar ost, evt lidt knuste nachos og lidt jalapenos og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, eller til lasagnepladerne er møre.
Serveres med friskrevet cheddar, nachos, avocado, lime og jalapenos.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Så flotte fotos. Har prøvet med tortillia pandekager fremfor pastaplader i sådan et opskrift, men aldrig nachos, det må ejg foreslå min kæreste.
Tænker, at de både afgiver og suger så meget smag :)
– A
Ja, det gør de nemlig :)
Rigtig god fornøjelse med at prøve det af og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Den skal jeg da helt sikkert prøve, det bedste af to verdener :) Og sådan en god måde at få lidt Mexico ind i hverdagen.
Kh Maria
Det er det nemlig ♡♡♡
Uha – det er vist lige noget for os.
Bruger du hakket eller skært oksekød?
Jeg har prøvet med begge dele og begge er super skønne :) -Oftest laver vi den af hakket oksekød
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor mange gram lasagneplader brugte du til din portion?
Det måler jeg ikke – men det bliver nok til omkring en halv pakke ala urtekrams pakkestørrelser …
Din chili sin carne, er bare super god, jeg har brugt flere af dine opskrifter med glæde.
Mvh.
Elisabeth
Det er jeg glad for at høre, Elisabeth.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Mega lækker og fuld af smag :)
Mange tak, det er dejligt at høre
Kh AC
Skal den i ovnen inden den fryses ned? Eller kan jeg fryse den, så snart den er lagt sammen? Nogen gange kan lasagne godt blive lidt tør, når den komme i ovnen anden gang.