Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-lasagne/ Aftensmad Familiefavoritter, Mexicansk, Pasta

Mexicansk Lasagne

Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken – for det er nu nok næppe en lasagne de lokale spiser i Mexico … trods alt. Opskriften skal mere betragtes som en fusion mellem det italienske og mexicanske køkken, som smager herligt og er en skøn måde at variere såvel lasagne, som de mere traditionelle tex mex retter.

Jeg bruger lasagneplader, men man kan fint bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det smager alt sammen godt og styrken kan også snildt justeres til, både i selve retten eller ved at sætte skåle med jalapenos og tabascosauce på bordet, så alle smagsløg tilgodeses.

Mexicansk lasagne
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M6
Ingredienser
  • Lasagnesauce
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 løg, hakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk oregano, tørret
  • 5 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kidneybønner, skyllet og drænet
  • 15 g jalapenos, finthakket
  • 300 g majs
  • 125 g lasagneplader
  • 200 g cheddar ost, friskrevet + gem lidt til servering
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie
  • Til servering
  • 25 g jalapenos
  • 1 avocado, i skiver
  • 1 lime, i både
  • 125 g nachos
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en tør gryde op med spidskommen, chiliflager og koriander, rør i krydderierne til de dufter skønt.

Skrue ned for varmen og kom derefter , sød paprika, røget paprika, løg, hvidløg og olivenolie i gryden og sauter løg ved middel varme, til de er bløde.

Kom soltørrede tomater og oksekød i gryden og brun det godt ved høj varme. Skru ned for varmen og tilsæt oregano/timian, bladselleri, squash,  hakkede tomater, grøntsagsboullion, salt og peber. Læg låg på gryden og lad saucen simre i 30 minutter.

Smag saucen til og tilsæt kidneybønner, jalapenos og halvdelen af majskernerne.
Saml den mexicanske lasagne i et smurt ovnfast fad, med skiftevis sauce, lasagneplader og friskrevet cheddar ost.

Afslut med majs og cheddar ost. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til lasagnepladerne er møre.

Server med friskrevet cheddar, nachos, avocado, lime og jalapenos.