Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mexicansk-lasagne/

Mexicansk Lasagne

Mexicansk lasagne er en skøn og lidt anderledes måde at spise en ret inspireret af det dejlige tex mex køkken – for det er nu nok næppe en lasagne de lokale spiser i Mexico … trods alt. Opskriften skal nok mere betragtes som en fusion mellem det italienske og mexicanske køkken, som smager herligt og er en skøn måde at variere såvel lasagne, som de mere traditionelle tex mex retter.

Jeg bruger lasagneplader, men man kan fint bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det smager alt sammen godt og styrken kan også snildt justeres til, både i selve retten eller ved at sætte skåle med jalapenos og tabascosauce på bordet, så alle smagsløg tilgodeses.

PT2H

Mexicansk lasagne

6 pers.    2 timer
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Varm en tør gryde op med spidskommen, chiliflager, koriander, sød paprika, røget paprika, samt evt. cayennepeber og varm igennem under omrøring til krydderierne dufter skønt.

Skrue ned for varmen og kom derefter løg, hvidløg og olivenolie i gryden og sauter løgene ved middel varme, til de er bløde og gennemsigtige.

Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme. Derefter skrues ned for varmen og oregano/timian, bladselleri, squash, tomatpure, hakkede tomater, salt og peber tilsættes.

Lad saucen simre i mindst 1 time med låg på. Tilføj lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis det føles nødvendigt.

Smag saucen til, evt. med mere salt, peber, chili eller tomatpure efter smag. Tilsæt kidneybønner.
Saml den mexicanske lasagne i et smurt ovnfast fad, med skiftevis lasagnesauce, lasagneplader, grøntsagsfyld og friskrevet cheddar ost.

Afslut med cheddar ost, evt lidt knuste nachos og lidt jalapenos og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter, eller til lasagnepladerne er møre.

Serveres med friskrevet cheddar, nachos, avocado, lime og jalapenos.