Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taquitos-med-kylling/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Taquitos med kylling, avocado og salsa

Knasende sprøde taquitos med kylling og smeltet ost, serveret med en frisk og lækker ananas- og avocadosalsa og en lækker cremet avocadodip.

Det er en super lækker ret og fyldt med smovs og lækkerier i de sprøde ovnbagte kylling taquitos.

Man kan lave fyldet super spicy og krydret med mere chili, men her er den lige afstemt, så det blot prikker lidt i smagsløgene og kan serveres for hele familien, og den cremede dip og friske salsa balancere det så fint.

Prøv også: min opskrift på tacos med rejer >>

Taquitos med kylling, avocado og salsa
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Ananassalsa med avocado
  • 1 ananas, i småt tern
  • 2 avocado, i små tern
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber
  • Taquitos med kylling
  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 10 g jalapenos, finthakket (mængde efter smag)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 12 tortillas pandekager
  • 200 g cheddar ost, friskrevet
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk olivenolie
  • Avocadocreme
  • 1 avocado
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Ananassalsa med avocado
Vend ananas, avocado og krydderurter sammen i en skål. Smag til med limesaft og skal, finthakket chili, salt og peber og rør det godt sammen.

Avocadocreme
Kom avocado, cremefraiche, citronsaft og skal i en minihakker og kør til en cremet dip. Smag til med salt og peber og kør igen til det er godt blandet sammen.

Taquitos med kylling
Brun kyllingekødet under omrøring på en varm pande med olivenolie, til kødet er helt gennemstegt. Tilsæt løg og krydderier og lidt jalapenos – efter smag og behag – og skrue ned til middelvarme. Lad det simre i et par minutter.

Rør majsstivelse ud i hakkede tomater og tilsæt blandingen til panden. Lad det simre under omrøring i et par minutter, mens det tykner til en cremet fyld til taquitos.

Varm alle tortillapandekagerne på en pande, til de er bløde og smidige. Gnid hver tortilla med olie på begge sider. Kom kyllingefyld og cheddar i en stribe på midten af hver tortilla. Fold enderne sammen og rul tortillaen stramt sammen.

Sæt med lukningen vendt ned på en bageplade med bagepapir og fortsæt med de andre taquitos.

Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 5-7 minutter. Vend dem derefter en halv omgang og bag i yderligere 5 minutter på den anden side, til osten er smeltet og de er sprøde.

Server de varme sprøde taquitos med ananassalsa og avocadocreme.