Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-burritos/ Aftensmad Mad på budget, Mexicansk, Vegetar

Vegetar burritos

Mexicansk mad er bare altid en god ide! – og disse vegetar burritos er ingen undtagelse. Smovsede og lækre, fyldt med bønner, krydderier, grøntsager og stadig masser af smovs. Resultatet er knasende sprøde burritos, som jeg servere med hvidløgsris og en simpel dressing uden så meget pjat. Helt enkelt og nemt.

Mine Vegetar burritos er fyldt med bønnefyld og grønt, og så er der selvfølgelig en lækker cheddar, som gør de færdige dampende varme burritos helt uimodståelige.

Prøv også: opskrift på tex mex majskolber >>

Vegetar burritos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 1 løg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk tørret oregano
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser kidneybønner, drænede og skyllede
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 150 g majs
  • 2 avocado, i tern
  • 8 tortillas pandekager
  • 200 g cheddar ost, friskrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • Hvidløgsris med koriander
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3 dl basmati ris
  • 5 dl vand
  • 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
  • salt
  • 1 tsk olivenolie
  • Til servering
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løgene på en pande med olivenolie ved middelvarme til løgene er bløde og klare. Kom spidskommen, røget paprika, koriander, oregano og hvidløg på og rør det godt sammen. Kom kidneybønner og hakkede tomater på panden og kog det op. Lad det simre lidt ind uden låg, til en tyk sauce – rør i det nogle gange undervejs. Tag af varmen, mos en del af bønnerne let med bagsiden af en ske og rør det godt sammen med flødeost, smag til med salt og peber.

Varm tortillapandekagerne på en pande, til de er bløde og smidige. Gnid hver tortilla med olie på begge sider. Kom lidt majs, peberfrugt, avocado og cheddar i en stribe på midten af hver tortilla. Kom 4-5 spsk fyldet på og fold enderne sammen og rul en stram pakket burrito.

Sæt med lukningen vendt ned, fortsæt med resten af burritos.

Sæt dem med lukningen ned på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er sprøde og lækre.

Hvidløgsris
Kom olie og hvidløg i en gryde og sauter hvidløg ved middellav varme til det dufter let. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på. Vend finthakket koriander i risen inden servering.

Server de sprøde burritos med hvidløgsris og cremefraichedressing, rørt med lidt lime, salt og peber.