Vegetar enchiladas
Når man har lyst til en herlig smovset vegetarret, så kan denne vegetar enchiladas lige netop være den ultimative lækreste løsning. Måske lige den perfekte opskrift at prøve af i aften eller i weekenden?
Det er en virkelig skøn ret, hvor man på ingen måder savner eller mangler kød, for den er fyldt med lækker smag, krydderier og lækkerhed. Det vil være lækkert at servere en god grøn simpelt salat til, fx en enkel grøn salat med ristede majskerner, nødder og kerner eller en lækker cremet guacamole og nachos.
Prøv også: opskrift på lækker vegetar gryderet >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetar Enchiladas
- Enchiladas Sauce
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk hvedemel
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 dåse sorte bønner
- 1 dåse kidneybønner
- 300 g majs
- 8 tortillas pandekager
- 150 g cheddar ost, friskrevet
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Enchiladas sauce
Rist alle krydderierne i en tør gryde, til de begynder at dufte skønt.
Tilsæt olie, hvidløg og løg og sauter, til løgene er bløde.
Rør mel ud i fyldet og kom derefter grøntsagsbouillon og hakkede tomater i.
Rør det hele godt sammen og lad saucen simre i 15 minutter uden låg. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fyld
Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg, til løgene er bløde. Tilsæt squash, hakkede tomater, spidskommen og koriander og lad det simre i 15 minutter uden låg, til det koger lidt ind. Tilsæt de sorte bønner og kidneybønner og varm godt igennem.
Rist majskernerne i lidt smør på en pande, til de bliver sprøde og får lidt farve.
Saml Enchiladas
Smør hver tortillapandekage med enchiladas sauce og kom derefter bønnefyld, majs og cheddarost ovenpå, rul sammen og placer dem i et smurt ovnfast fad.
Fordel den sidste enchiladas sauce over og drys med mere ost.
Fordel bønnefyld og majskerner i siderne af fadet, hvis der er noget til overs.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Drys med koriander inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har også en teenagedreng, der heller ikke er begejstret for, for mange bønner, så jeg “erstatter” ofte ½-1 dåse bønner med røde linser, som jeg koger 10 min inden, jeg kommer dem i retten.
Jeg lavede sovs og fyld parat i går. Skal jeg varme det inden jeg går videre, eller klarer ovnen det. Jeg glæder mig virkelig til at servere dem og ikke mindst smage dem.
Jeg ville nok lige varme fyldet i en lille gryde, men saucen behøver du ikke varme, den bliver fint varmet op hvis du blot varmer fyldet op til kogepunktet og derefter samler retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Vi er vilde med denne opskrift alle sammen herhjemme :) og de store børn vil nu gerne lave den selv. De har spurgt til hvorfor der skal laves sovs og fyld hver for sig. Det vil gøre det lidt nemmere hvis det kunne laves i en gryde. Så tænker du det kan laves som én fyldig sovs istedet ?
Bedste hilsner fra Lisa
Hej Lisa
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
Jeg synes den er bedst sådan, men det er jo endelig bare at eksperimentere og prøve af om I synes det kan fungere godt for jer med alt i en sauce.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine