Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vegetar-enchiladas/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mexicansk, Vegetar, Vinter

Vegetar enchiladas

Når man har lyst til en herlig smovset vegetarret, så kan denne vegetar enchiladas lige netop være den ultimative lækreste løsning. Måske lige den perfekte opskrift at prøve af i aften eller i weekenden?

Det er en virkelig skøn ret, hvor man på ingen måder savner eller mangler kød, for den er fyldt med lækker smag, krydderier og lækkerhed. Det vil være lækkert at servere en god grøn simpelt salat til, fx en enkel grøn salat med ristede majskerner, nødder og kerner eller en lækker cremet guacamole og nachos.

Prøv også: opskrift på lækker vegetar gryderet >>

PT60MPT30M4

Vegetar Enchiladas

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Enchiladas Sauce
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 tsk hvedemel
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Fyld
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 squash, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse kidneybønner
  • 300 g majs
  • 8 tortillas pandekager
  • 150 g cheddar ost, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til formen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Enchiladas sauce
Rist alle krydderierne i en tør gryde, til de begynder at dufte skønt.

Tilsæt olie, hvidløg og løg og sauter, til løgene er bløde.

Rør mel ud i fyldet og kom derefter grøntsagsbouillon og hakkede tomater i.

Rør det hele godt sammen og lad saucen simre i 15 minutter uden låg. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Fyld
Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt squash, hakkede tomater, spids­kommen og koriander og lad det simre i 15 minutter uden låg, til det koger lidt ind. Tilsæt de sorte bønner og kidneybønner og varm godt igennem.

Rist majskernerne i lidt smør på en pande, til de bliver sprøde og får lidt farve.

Saml Enchiladas
Smør hver tortillapandekage med enchilada­s sauce og kom derefter bønnefyld, majs og cheddarost ovenpå, rul sammen og placer dem i et smurt ovnfast fad.

Fordel den sidste enchiladas sauce over og drys med mere ost.

Fordel bønnefyld og majskerner i siderne af fadet, hvis der er noget til overs.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.

Drys med koriander inden servering.