Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaalfad-med-hakket-oksekoed/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Kålfad med hakket oksekød

Denne opskrift på kålfad med hakket oksekød og grøntsager er nem hurtigt, budgetvenlig og helt vild lækker! Min familie er enig, og som Martin sagde; det smager lidt som fyldet i en rigtig god forårsrulle.

Det smager simpelthen så godt og så er det jo virkelig stjernenemt at lave. En skøn hverdagsret, som for det meste passer sig selv i ovnen. Har du rigtig travlt, så kan det hele vendes sammen i en stor sauterpande, men bagetiden gør nu noget godt for retten, da kålen karamelliseres ved bagningen og bliver dejligt mør, sød og smagfuld.

Prøv også: opskrift på svampe risotto >>

Kålfad med hakket oksekød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1,50 stødt spidskommen
  • 1,50 tsk sød paprika
  • 300 g gulerod, i små tern
  • 200 g squash, groftrevet
  • 400 g spidskål, fintsnittet
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk majsstivelse
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g cheddar ost
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl persille, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Brun oksekødet af under omrøring, på en varm pande med olie. Tilsæt løg,

Brun oksekødet af under omrøring, på en varm pande med olie. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og sød paprika vend det godt sammen. Fordel kødet i et smurt ovnfast fad.

Kom gulerødder, squash og spidskål på den samme pande som kødet var på, og varm det godt igennem under omrøring til kålen falder let sammen. Fordel grøntsagerne i fadet med kød.

Rør piskefløde med majsstivelse og hæld blandingen over sammen med grøntsagsboullion. Vend retten godt sammen.

Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen og vend retten godt sammen, fordel cheddar i blandingen og bag videre i yderligere 10 minutter.

Server med persille, og et drys chiliflager og sesamfrø.