Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaalfad-med-hakket-oksekoed/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Kålfad med hakket oksekød

Denne opskrift på kålfad med hakket oksekød og grøntsager er nem hurtigt, budgetvenlig og helt vild lækker! Min familie er enig, og som Martin sagde; det smager lidt som fyldet i en rigtig god forårsrulle.

Det smager simpelthen så godt og så er det jo virkelig stjernenemt at lave. En skøn hverdagsret, som for det meste passer sig selv i ovnen. Har du rigtig travlt, så kan det hele vendes sammen i en stor sauterpande, men bagetiden gør nu noget godt for retten, da kålen karamelliseres ved bagningen og bliver dejligt mør, sød og smagfuld.

Prøv også: opskrift på svampe risotto >>

PT45MPT30M4

Kålfad med hakket oksekød

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1,50 stødt spidskommen
  • 1,50 tsk sød paprika
  • 300 g gulerod, i små tern
  • 200 g squash, groftrevet
  • 400 g spidskål, fintsnittet
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 100 g cheddar ost
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl persille, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Brun oksekødet af under omrøring, på en varm pande med olie. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og sød paprika vend det godt sammen. Fordel kødet i et smurt ovnfast fad.

Kom gulerødder, squash og spidskål på den samme pande som kødet var på, og varm det godt igennem under omrøring til kålen falder let sammen. Fordel grøntsagerne i fadet med kød, hæld grøntsagsboullion og piskefløde over og vend det hele godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen og vend retten godt sammen, fordel cheddar i blandingen og bag videre i yderligere 10 minutter.

Server med persille, og et drys chiliflager og sesamfrø.