Kålfad med hakket oksekød


Denne opskrift på kålfad med hakket oksekød og grøntsager er nem hurtigt, budgetvenlig og helt vild lækker! Min familie er enig, og som Martin sagde; det smager lidt som fyldet i en rigtig god forårsrulle.
Det smager simpelthen så godt og så er det jo virkelig stjernenemt at lave. En skøn hverdagsret, som for det meste passer sig selv i ovnen. Har du rigtig travlt, så kan det hele vendes sammen i en stor sauterpande, men bagetiden gør nu noget godt for retten, da kålen karamelliseres ved bagningen og bliver dejligt mør, sød og smagfuld.
Prøv også: opskrift på svampe risotto >>
Kålfad med hakket oksekød
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1,50 stødt spidskommen
- 1,50 tsk sød paprika
- 300 g gulerod, i små tern
- 200 g squash, groftrevet
- 400 g spidskål, fintsnittet
- 1 dl piskefløde
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 100 g cheddar ost
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl persille, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 spsk sesamfrø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Brun oksekødet af under omrøring, på en varm pande med olie. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og sød paprika vend det godt sammen. Fordel kødet i et smurt ovnfast fad.
Kom gulerødder, squash og spidskål på den samme pande som kødet var på, og varm det godt igennem under omrøring til kålen falder let sammen. Fordel grøntsagerne i fadet med kød, hæld grøntsagsboullion og piskefløde over og vend det hele godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 20 minutter. Tag fadet ud af ovnen og vend retten godt sammen, fordel cheddar i blandingen og bag videre i yderligere 10 minutter.
Server med persille, og et drys chiliflager og sesamfrø.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Kålfad smager så godt. Jeg er vild med dine opskrifter. Bruger dine bøger rigtig meget. Men er vild med, du altid skriver nogle alternativer til fyld/ tilbehør. På nettet
Har aldrig grønsager der bliver for gamle mere. Stor tak fra mig
Hvor er jeg glad for din søde hilsen, og at du kan bruge mine tips og tricks til varianter af grønt mv i opskrifterne.
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Tak for altid lækre opskrifter :) Hvordan skal squashen forberedes til retten? Her tænker jeg på om den skal snittes eller rives? Tak :)
Hej Lene
Mange tak for din søde hilsen :) Squash skal rives groft.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine