Gnavegrønt


De nævnte grøntsager kan varieres frit alt efter sæson og hvad der er i køleskabet og grøntsagsskuffen.
Nogle grøntsager, som fx flere rodfrugter, broccoli og blomkål er lækkert når det lige dampes få minutter eller bages i ovnen og ellers er det endelig blot at spise løs og finde favoritterne i alt det grønne, som er dejligt at servere til maden.
Se det som inspiration og reminder om at huske det grønne tilbehør på indkøbssedlen og i køkkenet.
Prøv også: masser inspiration til dips til gnavegrønt >>
Gnavegrønt
- 1 agurk
- 8 cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 4 gulerod
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skyl eller skræl grøntsagerne, og skær dem i passende stykker.
Opskriften er til en familie på fire – taget i betragtning at det nok er børnene der spiser mest gnavegrønt og de voksne spiser salat eller lign til maden.
Serveres med eller uden dip. Dip kan fx være hummus, cremefraiche rørt med pesto eller purløg, guacamole eller lign. Lav gerne til flere dage og opbevar i beholdere på køl.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)