Stegt spidskål
Stegt spidskål på panden er virkelig lækkert og her får den møre lækre kål et dryp af karamelliseret citron, som passer perfekt til.
Det er virkelig nemt at lave smørstegt spidskål og smagen er helt i top, dertil er det også en ret, som passer virkelig godt som tilbehør til mange retter.
Det er også lækkert at servere den stegte spidskål, helt enkelt som den er. Lun og mør smørstegt med et dryp citron og et drys salt.
Prøv også: opskrift på lækker bønnesalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Stegt spidskål
- 1 spidskål
- 30 g smør, smeltet
- 1 øko citron
- 20 g hasselnødder, grofthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør på panden, gerne en grillpande men en alm stor pande fungerer også glimrende.
Halver citronen og læg den med den overskåret side ned på panden.
Kom de kvarte spidskål på panden og steg dem ved middelhøj varme i ca. 15 minutter, til de er møre og har fået farve. Vend dem gerne nogle gange undervejs.
Når den lækre stegt spidskål er mør og lækker, så har de grillede citron blevet helt karamelliseret på overfladen. Anret spidskålen på et fad, dryp med citronsaft fra den karamelliserede citron, groft hakkede hassselnødder (kan dog undlades), et drys flagesalt og kværn frisk sort peber over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Halløjkål!
Stegt spidskål er bare DET BEDSTEEEEEE!
Ville denne ret mon egne sig godt til mit 21-års jubilæum til rollespil?
Jeg er helt sikker på, at det ville passe godt sammen med mine stegte granatæblekerner.
Tak for altid gode opskrifter.
Hilsen Abdullah Mioso-Larsen
Hej Abdullah
Jeg er sikker på at stegt spidskål egner sig godt til sådan en begivenhed.
Tusind tak for din fine hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter og det vil være så lækkert med granatæblekerner til også.
Kh Ann-Christine
Det er nemmest at stege spidskålen i skiver, ca 3 cm tykke.
Vi elsker den her opskrift og serverer den gerne, både på hverdage og når vi får gæster. De fleste gæster har aldrig fået spidskål på den måde før og det ser bare så flot ud med nødderne og citronen. Jeg har prøvet med flere slags ost, krydderurter og nødder og det hele fungerer faktisk altsammen lige godt. Har også prøvet med granatæble en dag hvor vi ikke havde citron. Det var også godt
Hvor er det dejligt at høre og virkelig god ide med granatæble til, det vil jeg prøve snart.
Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh AC