Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stegt-spidskaal/

Stegt spidskål

Stegt spidskål på panden er virkelig lækkert og her får den møre lækre kål et dryp af karamelliseret citron, som passer perfekt til. Det er virkelig nemt at lave smørstegt spidskål og smagen er helt i top, dertil er det også en ret, som passer virkelig godt som tilbehør til mange retter.

Hvis man har lidt lækker friskrevet vesterhavsost eller parmesanost, samt lidt krydderurter, som fx persille, timian eller estragon, så drys det gerne over inden servering. Det er også lækkert at servere med dukkah eller som her lidt finthakkede hasselnødder – men smager også vidunderligt, helt enkelt at servere som den er.

Lun og mør smørstegt med et dryp citron og et drys salt.

PT25Mter

Stegt spidskål

4 pers.    25 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 minutter
Fremgangsmåde

Smelt smør på panden, gerne en grillpande men en alm stor pande fungerer også glimrende.

Halver citronen og læg den med den overskåret side ned på panden.

Kom de kvarte spidskål på panden og steg dem ved middelhøj varme i ca. 15 minutter, til de er møre og har fået farve. Vend dem gerne nogle gange undervejs.

Når den lækre stegt spidskål er mør og lækker, så har de grillede citron blevet helt karamelliseret på overfladen. Anret spidskålen på et fad, dryp med citronsaft fra den karamelliserede citron, groft hakkede hassselnødder (kan dog undlades), et drys flagesalt og kværn frisk sort peber over.