Coleslaw


Det var en af de dage i går, hvor jeg virkelig godt kunne have spist en hjemmelavet burger med denne lækre coleslaw som tilbehør til aftensmad. Det var så også en af de dage, dagen efter en festlig lørdag aften, hvor vi ikke orkede noget som helst hjemmelavet – så det blev til en pizza take away middag i stedet. Denne coleslaw lavede jeg for noget tid siden, men den har ikke været på bloggen endnu. Jeg tror faktisk, at den skal på madplanen i denne uge også – som tilbehør til et eller andet lækkert. Pulled Pork, måske …
Prøv også: min bedste opskrift på pulled pork burger >>
Coleslaw
- 1/2 hvidkål, fintsnittet
- 5 gulerødder, groftrevet
- Dressing
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk honning
- 1 spsk dijon sennep, evt mere
- 1/2 dl æblecidereddike
- 2 tsk rørsukker
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Dressing
Kom cremefraiche og mayonnaise i en skål sammen med dijonsennep, honning, æble- cidereddike, salt, sukker, spidskommen, friskkværnet peber og salt. Rør dressingen godt sammen.
Coleslaw
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør dressingen grundigt i. Lad coleslawen trække i ca. 1 time på køl inden servering.
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Øglemor skrev:6. maj 2013 kl. 09:06
Jeg er selv begyndt at lave en del coleslaw på det seneste – dog en mere ‘plain’ variant uden marinade først. Men forandring fryder jo som bekendt, så måske jeg skulle prøve din version også :-)
Jeg har aldrig kunnet lide coleslaw og har egentlig aldrig spekuleret over hvorfor – sådan var det bare – men efter, jeg er begyndt at lave det selv, tror jeg, jeg har fundet ud af, at det er fordi restaurant- og købeversionerne er for fede. Jeg bruger kun et par teskefulde mayonnaise i min version og så creme fraiche 9 % for resten – og så er der ingen problemer med at spise det. Tværtimod. :-)
Pulled pork som tilbehør kunne være lækkert. Nu må jeg snart tage mig sammen og få det lavet!
- Ann-Christine skrev:6. maj 2013 kl. 09:34
Godt du lige skrev det med cremefraichen – opdagede lige at jeg havde glemt at skrive den på :)
Pulled pork i en hjemmebagt burgerbolle, smurt med sennep og fyldt med coleslaw – uhmmm!
- Susann Romy skrev:6. maj 2013 kl. 22:06
Jeg elsker bare coleslaw! Kan huske at det altid var et meget frisk indslag i det ellers meget tunge køkken, den gang jeg boede i Amerika. Glæder mig til et indlæg med pulled pork ;-) Det har stået på min ‘to cook’-liste i sååå lang tid!
- Ann-Christine skrev:7. maj 2013 kl. 10:40
Ja, det må jeg virkelig snart lave et indlæg om – og så vil jeg spise denne coleslaw til :)
- Lotte skrev:30. juli 2013 kl. 17:30
Har lige fundet din hjemmeside,super dejlig. coleslaw opskriften, hvor mange personer er den beregnet til? Venlig hilsen Lotte
- Ann-Christine skrev:30. juli 2013 kl. 21:26
Mange tak, Lotte :)
Det er lidt svært at sige, for det kommer lidt an på hvor mange retter der er til måltidet ellers. Men 4-8 personer vil jeg gætte på.
Kh Ann-Christine
- louiseS skrev:8. september 2013 kl. 20:55
Hej. Kan man undlade spidskommen eller ville det være en katastrofe?
- Maia skrev:11. juli 2014 kl. 12:26
Hvor er det dejligt, at man altid kan regne med dig, når man lige vil prøve at lave rigtig coleslaw og ikke min standart-model, der efterhånden er ved at blive for kedelig…
- Ann-Christine skrev:11. juli 2014 kl. 13:34
Ja, det er rart at du kan det :)
Sig endelig til hvis du indimellem tænker at der er også opskrifter du godt kunne tænke dig mit bud på :)
- Maia skrev:8. maj 2016 kl. 22:18
Jeg er fuldstændig i vildrede! Skal lave denne fantastiske coleslaw i næste weekend, når fødselsdags-gæsterne skal ha Pulled pork burger… Men jeg kan simpelthen ikke se, at du har en opskrift til dette lækre stykke kød! Jeg vil jo gerne bruge en opskrift, jeg kan tegne med vil være god!
- Ann-Christine skrev:9. maj 2016 kl. 09:09
Ej, men det er da også helt tosset at jeg ikke har det ;) Må virkelig få gjort noget ved det, men når det nok ikke til weekenden …
Håber du kan finde en skøn opskrift et andet sted og så skal jeg nok komme tilbage på den en anden gang :)
Og så er jeg jo bare så glad for (og stolt over) at det er her du kommer efter opskrifter du kan regne med!
Rigtig god fødselsdagsfest i weekenden
Kh AC
- Louise skrev:3. maj 2017 kl. 17:02
Den skal jeg have bikset sammen i aften!
Men jeg synes godt nok at det er svært med mængderne?
Hvor mange g. vil du skyde på at du bruger af hvidkål og gulerod?
Jeg har kun et ordentlig hvidkålshoved, så kan ikke lige se for mig hvor meget et lille vejer :-)Kh. Louise
- Ann-Christine skrev:4. maj 2017 kl. 12:09
Jeg bruger øko hvidkål, og de er ofte lidt små i det og svarer nok cirka til 1/2 stort hvidkål.Næste gang jeg laver den skal jeg gerne lige måle opskriften af :)
- Susanne skrev:6. september 2017 kl. 09:35
Den skal jeg lave i weekenden – til pulled pork burgere;-)
Kan du anbefale gode boller til pp-burgere? Kan ikke rigtigt finde ud af, om det er besværet værd at bage selv, eller om købeboller er fine. Hvilken slags ville du ville til pp-burgere (ford et er vel ikke de almindelige, lide søde, burgerboller?)?
- Ann-Christine skrev:6. september 2017 kl. 11:06
Jeg foretrækker altid at bage brød og boller selv og kan varmt anbefale enten sliders / briocheburgerboller eller disse burgerboller som begge er perfekte til formålet.
God fornøjelse
Kh AC
- Lykke skrev:9. september 2017 kl. 09:19
Kære Ann – Christine. Din opskrift på coleslaw er intet mindre end fantastisk, lavede den igår til pulled pork. Vi holdt USA aften inden ferien går dertil i næste måned. Rigtig dejlig weekend til dig og 1000 tak for al den dejlige inspiration, jeg får hver uge.
Kærlig hilsen
Lykke 😋- Ann-Christine skrev:11. september 2017 kl. 11:51
Hvor er det bare skønt at høre! ♡
Tusind tak for din søde hilsen, og rigtig fantastisk tur til USA til jer
Kh Ann-Christine
- Tina Kristine Nielsen skrev:26. juni 2018 kl. 18:12
Hej Ann-Christine og alle dine læsere 😊
Jeg har nu prøvet, at lave coleslaw efter din opskrift. Hold nu op hvor smager det lækkert…. det kan varmt anbefalet…. mums!
Jeg brugte din opskrift på “hjemmelavet mayonnaise på 1 min” (brugte rapsolie istedet for olivenolie) og spidskål istedet for hvidkål. Der ud over fulgte jeg opskriftene.
Det er en rigtig god ide, det med at marinere kål/gulerødder først. Det giver så meget mere smag og konsistens.
Jeg elsker coleslaw – har smagt mange varianter igennem årerne. MEN denne er absolut den aller bedste af slagsen 👌
Tak for en god og inspirerende madblog 🙏 Er glad for, jeg fandt frem til den 😊
De bedste sommer hilsner ☀️
Tina 🌸- Ann-Christine skrev:26. juni 2018 kl. 21:31
Hvor er det bare så skønt at høre! Tusind tak, det var en super dejlig hilsen at få ♡
Skøn sommer til dig
Kh AC
- Tina skrev:2. august 2018 kl. 22:50
Tror du man vil kunne bruge skyr i stedet for creme fraiche for et magrere resultat?
- Ann-Christine skrev:3. august 2018 kl. 09:36
Ja, det smager naturligvis anderledes, men kan fint gå. Alternativt kan blot halvdelen af cremefraiche erstattes.
- Lone Grouleff skrev:7. juni 2019 kl. 12:07
Kan se folk kommenterer at det er lækkert med marinade først, synes ikke det står i opskriften eller læser jeg den ikke rigtigt? :)
- Ann-Christine skrev:7. juni 2019 kl. 12:20
Opskriften er tilrettet lidt til for noget tid siden og jeg bruger ikke længere det step med at marinere først – oplever nemlig at det bliver akkurat lige så lækkert således. :)
- Lone Grouleff skrev:7. juni 2019 kl. 20:11
Vi skal holde studenterfest og bliver ca 60 mennesker, ville du bare gange opskriften op så den passer til 60 personer? :)
- Ann-Christine skrev:8. juni 2019 kl. 16:20
Måske lidt mindre, det kommer an på hvad der skal serveres sammen med. Som tilbehør fx pulled pork, med burgerboller, salater osv til, så vil jeg mene at opskriften fint rækker til 8 … så det kommer lidt an på hvad du servere ellers
- Maja Vind Julsen skrev:15. juni 2019 kl. 18:16
Hejsa.
Er jeg helt galt på den, eller har opskriften ikke tidligere været med kål og gulerødder i marinade, og så først senere blandet med cremefraiche og mayo?
Ledte nemlig efter den opskrift, – mener at have brugt den fra din side flere gange før :-)- Maja Vind Julsen skrev:15. juni 2019 kl. 18:19
Ok, fik svaret i din nyeste kommentar :-) Så langt var jeg ikke lige nået…
- S skrev:22. august 2019 kl. 08:08
Kære Ann-Christine
Jeg har aldrig kastet mig ud i hjemmelavet coleslaw, men hold nu op hvor denne smagte godt. Det tør jeg godt igen ;-)
Kh.
- kristian skrev:29. august 2019 kl. 14:44
kan man få den gamle opskrift repeteret i kommentarfeltet? (pretty please with sugar on top) – når man har tiden bliver det altså lige en tand bedre på den måde, imho
- Ann-Christine skrev:29. august 2019 kl. 20:32
Yes – den får du her:
1 lille hvidkålshoved, fint snittet
5 gulerødder, groft revet
2 spsk. Dijonsennep
1 tsk honning
1 dl æblecidereddike
3 tsk salt
3 tsk. sukker
1 tsk. stødt spidskommen
friskkværnet peber
1 dl mayonaise
3 dl creme fraiche 18 %
salt og peber
2 tsk. sukker
Rør marinaden sammen af dijonsennep, honning, æblecidereddike, salt, 3 tsk sukker, spidskommen samt friskkværnet peber.
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør marinanden i. Sørg for at det er godt blandet.
Lad det trække en time eller to i køleskabet.I en anden skål røres creme fraiche, mayonaise, 2 tsk sukker, salt og peber sammen.Når kål blandingen har trukket i , så hældes marinaden fra og mayonaise dressingen blandes i.
- Casper skrev:10. december 2019 kl. 08:33
Super dejlig opskrift, noget jeg personligt kan anbefale er at man tager sig tiden til at ligge kålen i salt så man får alt vandet ud, hvis man ikke gør dette, så vil man nogengange opleve at dressingen falder til bunden i stedet for at klæbe til coleslaw’en.

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 10 årige og gift med Martin.
På Valdemarsro deler jeg mine skønneste madopskrifter, rejseguides, inspiration til gode bøger, samt en små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>