Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ratatouille/

Ratatouille

Ratatouille er en virkelig skøn og ret enkel grøntsagsret, som gør sig helt eminent som tilbehør til rigtig mange retter.

Tomater, aubergine, squash og rødløg anrettes oven på en krydrede tomatsauce, som derefter bages i ovnen til grøntsagerne er møre og fyldt af sødme og god smag.

Jeg anretter ratatouille med grøntsagerne skiftevis, så de danner et pænt og indbydende mønster i det ovnfaste fad. Det tager kun lige et par minutter ekstra, men får retten til at se ekstra lækker ud – og det er et hyggelig projekt for mange børn at hjælpe med …

PT60M

Ratatouille

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Tomatsauce
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 4 tomater, grofthakkede eller 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk soltørrede tomater, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret, eller frisk timian
  • 1 tsk oregano, tørret
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 nip kokossukker, eller rørsukker (kan undlades)
  • Grøntsager
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 aubergine
  • 2 rødløg
  • 3 tomater
  • Derudover
  • 1 spsk smør, til fadet
  • 1 håndfuld frisk basilikum, til anretning og servering
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Kom løg, hvidløg og smør i en gryde og sauter ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Tilsæt alle tomater, krydderier samt salt og peber. Lad det simre i 20 min.

Smag til med æblecidereddike, evt mere salt og peber og måske lige et nip kokossukker eller rørsukker (fremhæver tomatsmagen)

Ratatouille
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smør et ovnfast fad grundigt med smør og fordel tomatsaucen i bunden af fadet.

Skær alle grøntsagerne i skiver og anret dem på skift – enten i en cirkel ved runde fade eller på langs i firkantede fade.

Bag i ovnen i 30-40 minutter.