Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/burgerboller/

Burgerboller

Disse burgerboller er sådan nogle skønne, bløde all-round burgerboller, som bare er rigtig lækre og gode til alle de typer af burgere, som jeg efterhånden har på bloggen.

De er nemme at bage og gode at have i fryseren til den nemme hjemmelavede fredagsburger eller til at fylde gode ting i til madpakken, da de også fungere perfekt til sandwich.

Dejen kan sagtens koldhæve i køleskabet fra aftenen før. Tag blot dejen ud af køleskab, form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 60 minutter inden de bages.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

PT2H

Burgerboller

8 stk.    2 timer
8 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Rør grahamsmel, salt og sukker sammen og rør i gærblandingen, gerne på en røremaskine i 10 minutter.

Rør langsomt hvedemel i og ælt grundigt i mindst 10 minutter mere til dejen er lækker smidig. Lad dejen hæve i en skål i en time.

Form derefter 8 runde burgerboller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, hvorefter der pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i omkring 15-18 minutter.