Burgerboller


Disse burgerboller er sådan nogle skønne, bløde all-round burgerboller, som bare er rigtig lækre og gode til alle de typer af burgere, som jeg efterhånden har på bloggen.
De er nemme at bage og gode at have i fryseren til den nemme hjemmelavede fredagsburger eller til at fylde gode ting i til madpakken, da de også fungere perfekt til sandwich.
Dejen kan sagtens koldhæve i køleskabet fra aftenen før. Tag blot dejen ud af køleskab, form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 60 minutter inden de bages.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Burgerboller
- 2 dl lunkent vand ca. 37 grader
- 1 dl mælk
- 15 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 æg
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 100 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.
Rør grahamsmel, salt og sukker sammen og rør i gærblandingen, gerne på en røremaskine i 10 minutter.
Rør langsomt hvedemel i og ælt grundigt i mindst 10 minutter mere til dejen er lækker smidig. Lad dejen hæve i en skål i en time.
Form derefter 8 runde burgerboller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, hvorefter der pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i omkring 15-18 minutter.
Har alleede prøvet dine burgerboller og de er helt perfekte, hverken hårde eller tunge:-)
Fortsat dejlig søndag….
Vi har prøvet dem flere gange, de er virkelig gode! Har du gode råd hvis jeg gerne vil have dem koldhævede/langtidshævede?
Hej
Dejligt at høre. Du kan blot bruge 10 g gær, lade dem hæve natten over eller helt til eftermiddagstid på køl. Forme bollerne og lade dem efterhæve i 45-60 minutter, hvor de både hæver og får stuetemperatur imes
Kh AC
Bagte disse i går. Det er de bedste jeg har bagt.
Ej, hvor dejligt!
Det er jeg glad for at høre :)
Fedt! Vi skal have burger på lørdag, og havde tænkt at lave bollerne til et projekt, nu hvor der er tid til det i weekenden. Tak for en god opskrift!
Hvor skønt!
Det lyder hyggeligt, og rigtig god fornøjelse med dem :)
Tak for opskrift, stor succes! Sønnike fået en med ii morgen. Vi fik dem med langtidsstegt lam, uhm
Tak, det er dejligt at høre :)
Og lammekød, det er altså bare godt.
Jeg skal lave pulled pork burger søndag og leder efter den perfekte burgerbolle, jeg har i lang tid fulgt din blog og dine opskrifter slår aldrig fejl! Så vil gerne bage dem her, mit spørgsmål er om jeg kan bage dem om formiddagen, når de skal bruges til aftensmad?
Uhm, det lyder som en skøn søndagsplan :)
Det kan du sagtens. Jeg ville blot lune dem et par minutter inden servering.
Kh AC
Hold nu op det er de BEDSTE og nemmeste burgerboller jeg nogensinde har bagt. Tak!!!!!
Ej, hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Har lige rørt dejen, og har et spm. som jeg håber du ser hurtigt :)
Er dejen lidt tynd lige når den er rørt? – eller bliver den fastere efter en time? Eller skal man slet ikke have fingrene i dejen når man skal forme bollerne?
Hilsen
Lone
Jeg synes det lyder som om der skal lidt mere mel i – det kan være lidt forskelligt fra meltype til meltype.
prøv med en dl ca :)
Kh AC
Tak for superhurtigt svar. Jeg prøver :)
Jeg ville bare lige høre dig ad, da jeg vil prøve at lave dine burgerboller med tørgær. Hvor meget tror du jeg skal putte i? :-)
Jeg tror du skal bruge omkring 1 tsk og så rører det godt rundt i mel inden det røres i
Er ved at prøve din opskrift af. Har snart brugt dobbelt så meget mel som i opskriften. Mon det er fordi jeg glemte at røre grahamsmel i først og lade det røre i 10 min? Det vil jeg i hvert fald prøve næste gang.
Hvordan blev de mon?
Grunden til at jeg bruger mindre mel er at det giver nogle meget saftigere boller, men det kræver tid som du også skriver – for melet skal kunne nå at optage alt det væske og det gør den ved lang æltning eller lang hævning.
Har lige bagt disse boller, og må sige at det er nogle af bedste jeg har prøvet at bage? De kommer nok på menuen mange gange fremover?
Mange tak for opskriften!
Jubii, hvor er det altså dejligt at høre :)
Kan man bruge en anden olie, eller skal det være olivenolie?
Du kan godt bruge rapsolie, kokos eller hvad du lige synes.
Hej og tusind tak for at dele dine fantastiske opskrifter, det er blevet min “bibel”. :-)
Jeg laver altid disse boller når vi får burgere hjemme, og nu hvor vores lille søn skal døbes om 3 uger, har vi tænkt pø at lave burgere til 70(!) gæster… Vi er gået lidt kold i, det store kolde bord.
Efter en masse kævl kommer mit spørgsmål, kan jeg bage bollerne fredag og lune dem søndag hvor de skal spises eller skal de have rundet en tur i fryseren først.?
Min frygt er de bliver for tørre… Men det vil være mega upraktisk hvis de skal i fryseren først :-)
Hej Natasha,
Det er jeg virkelig glad for at høre :) Tusind tak for din søde hilsen!
Du kan sagtens bage bollerne to dage før. Når de skal varmes om søndagen, så vil jeg anbefale at du gør dem alle sammen fugtige med en vandforstøver, både under og overside og de må gerne få lidt rigeligt – som hvis du holdt dem under den kolde hane i 2 sekunder – inden de lunes i ovnen.
Så bliver de lækre sprøde og som nybagte.
Kh AC
Hej.
Kan det passe at du ik har en opskrift på pitabrød??
Bruger gerne dine opskrifter på brød nemlig, men synes ik lige jeg kan finde en på pitabrød?
Vh Camilla
Et Voila: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pitabrød-med-laekkert-fyld/
Det har jeg nemlig :)
Kh AC
Har lige bagt dine burgerboller i grillen, det kan varmt anbefales hvis den alligevel skal tændes til bøfferne!!
Hvis man ikke ejer en røremaskine, så er det vel ok at ælte ordentlig igennem?
Ja, det kan du sagtens med denne dej :)
Kan man bruge fuldkorns hvedemel i stedet for grahamsmel?
ja, det kan du sagtens :)
Mest fantastiske burgerboller til dato – de var et hit. Tusind tak :)
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har lige rørt dejen til bollerne, synes også den var meget tynd og klistret, så jeg puttede en del mere mel i. Har ingen røremaskine, så brugte hænderne. Håber det hjælper lidt når dejen har hævet :)
Håber de blev gode :)
Hej,
Ser super lækkert ud. Jeg bager aldrig “hvidt” brød, men vil prøve at lave disse burgerboller til min datter der pt. er inde i en periode hvor hun ikke kan lide meget af det mad jeg laver.. ;-(
Jeg har dog kun et piskeris med dejkroge og så virker 2x 10 minutter meget længe at stå med den.. Er det virkelig nødvendigt at røre så længe i dejen inden hvedemelet overhovedet kommer i?
Tak! Dbh, Helene
Hej Helene,
Jeg oplever lidt med brød at forskellige ælteformer og tider (samt hævemetoder) giver forskellige resultater. Så du kan med sikkerhed snildt undlade at røre så længe i dejen og vil helt sikkert stadig få et godt resultat. Det bliver ikke helt det samme, som dette – men det behøver jo ikke være dårligt :)
Prøv evt at komme en halv dl mere mel i, ælt godt men ikke så længe og koldthæv dejen.
God fornøjelse :)
Kh AC
Tak for svar. Vi endte med at putte over 5 del mere mel i før dejen blev solid nok til at det kunne blive til boller. Ikke sikker på, hvad det skyldes. Men de smagte ihvertfald rigtig godt :-) Dbh, Helene
Dejligt at høre at de smagte godt :)
– og ja, jeg bager med lidt mel, det kan man godt slippe afsted med når dejen bliver æltet virkelig længe og godt igennem.
Kan man måske i stedet lave den om morgenen uden at røre så meget også lade den lidt flydende dej langtidshæve? Det vil jo være noget lettere.. Tak :-)
Hej Helene,
Min dreng er veganer :0) Så jeg tænkte om, jeg kan bruge noget andet i stedet for ægget?
Hilsen Najaaraq
Hej jeg er 11 år, og har bagt dine bolle for første gang, med stor succes, og alle blev meget mætte (:
Hvor er det dejligt at høre, Mille! Og hvor hyggeligt at du bager boller og laver mad til hele familien :) Seje dig!
Kh AC
Kære Ann-Christine
Regner med at lave denne opskrift til burgere imorgen MEN ville være så meget lettere hvis jeg kunne røre dejen idag, koldhæve til imorgen eftermiddag og så bage… Tror du (eller ved du) om dejen egner sig til koldhævning??
Mange hilsener, og igen tak for dejlig blog.
Uh, nu var jeg ude til foredrag i går, så når først at svare dig i dag – håber det gik?!
Uanset, så får du lige et lidt forsinket svar her :)
Du kan fint gøre som du beskriver og så blot nøjes med omkring 10 g. gær – så vil det gå helt fint.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg skal bruge en opskrift til burgerboller til sliders, og da jeg altid bruger dine opskrifter tænkte jgbat bage disse små. Men hvor meget vil du suge de hæver i ovnen og på bagepladen? Spørgsmålet er hvor store jeg skal forme dem til at starte med?
God jul!
Hej Anita,
Uhmm! Det lyder skønt.
De hæver til lige knap dobbelt størrelse
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh AC
Jeg har netop forsøgt mig med dine burgerboller – hold nu op, de er lækre! Har bagt ekstra mange til fryseren, så de kan bruges til madpakker og nem aftensmad :-)
I morgen står den på tarteletter, og jeg vil derfor tage kød fra og forsøge mig med din hønsesalat!
Tusind tak for en fantastisk blog! Jeg finder så meget inspiration i dine opskrifter og ikke mindst dine fantastisk smukke billeder – og så er det bare endnu et lækkert tiltag med flere videoer (især i forbindelse med mit første forsøg med brændte mandler var det en kæmpe hjælp!).
Og så skal du have et kæmpe tak for at dine opskrifter er enkle og lige til at gå til – og hvis der er en ingrediens der er lidt ud over det sædvanlige kommer du oftest med alternativer eller nævner hvorvidt det er afgørende for opskriften – SÅ lækkert!
Tusind tak for det store arbejde du lægger i bloggen <3
Hvor er du sød og hvor er det dog en fantastisk dejlig og hjertevarmende hilsen at få!
Tusind tak ♡ Og jeg er så glad for at du har lyst til at se med i videoerne og føler at de giver god værdi til madlavningen – det er meget motiverende for at lave endnu flere :)
Kæmpe stort tak for din søde hilsen
Kh AC
Varmluft eller almindelig ovn? :)
Varmluft :)
Hej :-)
Når du ikke skriver hvilken slags ovn det er, er det så alm ovn ?
eller varmluft ?
Venlig hilsen Pia
Når jeg ikke får det nævnt, så er det som udgangspunkt altid varmluft – jeg har lige rettet det i denne opskrift og prøver at huske at få det med i de fleste opskrifter :)
– det er smuttet tidligere, da min gamle ovn kun duede på varmluft, så tænkte jeg ikke over lige at få det noteret med i mine opskrifter ;)
Kh AC
Øv :(! dejen er meget tynd.. bliver den bedre i løbet af hævetiden?
Dejen skal æltes til den er lækker smidig inden den sættes til hævning og de 300 g mel er cirka, for det variere virkelig meget alt efter hvilken hvedemel man bruger.
Og den hæver heller ikke :/
Lavede disse burger boller igår aftes. Da vi skulle i seng var det sidste mine mand sagde ‘de der burgerboller du havde lavet.. det var nok de bedste boller jeg har smagt’ ❤
Tusinde tak for endnu en vellykket opskrift ❤
Sikke da en kompliment at få! Det er jeg da bare så glad for at høre ♡
Tak for din fine hilsen
Rigtig god weekend
Kh AC
Fantastisk blog! og fantastisk opskrift! boller er så flotte og smager fantastisk (y)
Dejligt at høre ♡
Hej, vi prøver at holde os fra mælkeprodukter. Vil det være muligt at udskifte mælken i opskriften med vand? :-)
Ja, det kan du fint gøre :)
Det var et stort hit med hjemmelavede burgerboller :) tak for en god blog.
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine hilsen
Kh AC
Hej AC. Sikke en lækker opskrift. Jeg har netop lavet dejen. Men min blæser i ovnen er pludseligt gået i stykker. Kan de bages på over/undervarme? Og i så fald hvor længe skal de så have? :)
Det kan du sagtens, så sæt temperaturen på 200 grader og giv dem evt et par minutter længere hvis de ser ud som om de ikke er helt klar,
Jeg kunne vildt godt tænke mig at koldhæve dejen :-)
Og kan se du har skrevet at der så skal bruges 10g gær.
Mit spørgsmål er i stedet hvad jeg skal gøre imorgen? Skal de have lov til at hæve en halv times tid på en bageplade inden de bages? Eller kan de formes og bages med det samme? :-)
Ja, det skal ud og efterhæve. Lige stå på køkkenbordet en halv time, så dejen ikke er køleskabskold og derefter hæve på bagepladen i 30-40 min.
Kh AC
Jeg prøvede at lade bagemaskinen tage sig af æltningen. Første gang var der lidt for meget (det gør det besværligt at gøre maskinen rent), og dejen var lovlig tynd. Anden gang puttede jeg 1/2 dl mindre vand i, og dejen var perfekt. Bollerne blev virkeligt gode!
Dejligt at høre :)
Jeg prøvede at lave dine burgerboller i går. Jeg måtte dog ændre en smule, da jeg ikke have alt hjemme. Så mælken blev erstattet af tykmælk, grahamsmel erstattet af knuste havregryn. De blev så lækre og fine. Mine børn er ellers ret konservative kræsen. Men de guffede løs, og var glade for at jeg havde bagt dobbelt portion. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det. :)
Rigtig god weekend.
Det er dejligt at høre! Tusind tak for den søde tilbagemelding på opskriften :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Har lavet dem her til aften og de er super gode. Eller skal jeg sige DEN var super god. Det blev til en kaempe burger. Mmmm
Skam jeg ikke kan uploade et billede ?
Haha, skønt at høre og den burger vil jeg gerne se :)
Du er velkommen til at oploade et billede på Valdemarsro facebooksiden, hvis du er på facebook ♡
Kh AC
Det vil jeg da lige goere ?
Fantastiske boller. Jeg bruger dem både til burgere og morgenbrød og er en stor succes hos fruen ?
Det er dejligt at høre :)
Kh AC
Kan det passe at hvis der skal værre 8 boller bliver de meget små?
De har hævet i en time i skålen og en halv time på pladen :)
Måske hæver de lidt mere i ovnen?
Tak for en fantastisk blog <3
– Christina
Jeg oplever at de bliver alm burgerbollestørrelse :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg skal bare disse boller til burgere i morgen. Men! Jeg har glemte selvfølgelig at købe grahamsmel og tror ikke jeg får muligheden for at handle inden de skal bages…mon man kan undvære det og i så fald bruge mere hvedemel i stedet?
Det kan du sagtens gøre! De skal nok blive lækre også uden grahamsmel.
Dejlig weekend til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine. Når man bager boller m.m. Altså gærbrød. Kan man med fordel vente med olien/fedtstof til efter , der er tilsat lidt af melet. Det skulle give bagværk, som er mere luftigt. Fedtstoffet lægger sig omkring gærmolekylerne og hindrer melet i at komme tæt nok i nærheden af gæren. Hilsen Karin.
Hejsa,
Hvordan er det nu med gær, hvis jeg vil gange opskriften med 3? Skal det også ganges med 3?
Tak
I denne opskrift vil jeg komme 25 gram gær i og så evt sætte lidt ekstra tid af til hævning.
De skønneste burgerboller, vi elsker dem
Hvor er det dejligt at høre :)
Hejsa.
Jeg er en gammel dame der syntes at have styr på madlavning men hver gang jeg lige skal lave noget nyt eller prøve at gøre mig umage så googler jeg og du dukker frem hver gang med et super forslag!
Jeg er vild med din søde tak!
Mvh Susan
Hvor er det dejligt at høre, Susan.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh AC
Bruger jævnligt dine opskrifter og altid med stor succes. Men der er en ting, jeg ikke kan lure:
Generelt, når gærdej har hævet, skal man så ælte det igen, eller blot dele det ind i de portioner der nu står angiver?
Jeg synes tit dejen kan have brug for lidt ekstra mel inden jeg kan forme den.
Mvh. Nina
Hej Nina,
Det er dejligt at høre ♡
Jeg oplever selv at mange gærdeje har godt af at blive æltet/foldet med lidt ekstra mel efter hævning og inden de skal hæve igen, men samtidig at der er mange veje til et godt resultat og at det ikke altid er et must at ælte efter hævning. Tværtimod kan det ved noget bagværk slå luften ud og en nænsom foldning kan holde mere på luftigheden i brødet.
En opskrift som denne ælter jeg ikke, men skære og former dejen – lidt som jeg viser det i denne opskrift med valnøddeboller (4 min 30 sekunder inde i videoen)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tror du jeg kan bruge groft rugmel i stedet for grahamsmel, da det lige er det jeg har i huset. Glæder mig til at afprøve opskriften, de ser gode ud.
Ellers tak for mange gode forskellige opskrifter.
Hilsen Lisbet.
Ja, det kan du sagtens, brug måske en smule mindre rugmel end der er angivet med grahamsmel og juster tilsvarende op med hvedemel – blot med den betragtning at rugmel har en lidt ringere hæveevne end grahamsmel.
Rigtig god fornøjelse med mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg har lige lavet dine burgerboller, jeg lavede 3 dobbelt portion ? De blev virkelig gode, dog måtte jeg komme ret meget ekstra mel i. Jeg brugte endda køkkenmaskine og æltede dem i lang tid. Da de havde hævet måtte jeg igen bruge ekstra mel til at forme dem. Men jeg tror du har ret i at der er stor forskel på melet. De vakte stor lykke hos mine unger?
Så skønt at høre, mange tak for den fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skal dejen slåes ned efter hævning, inden jeg former bollerne?
Jeg plejer blot at folde den nogle gange over hinanden.
Tak for hurtigt svar ?
Hej Ann-Christine
Jeg havde lidt en drøm om at servere frokostburgere/sandwiches med forskellige slags fyld til min fødselsdag om tre ugers tid og til 20-ish gæster. Det er dog et kæmpe arbejde at stå med samme dag, så hvis jeg nu begyndte tidligere og fik bagt en masse og frosset dem ned løbende, så ville det nok blive mere overskueligt.
Men hvad ville du så foreslå, at jeg gør på selve dagen hvor de alle skal serveres? Tø dem op i køleskab over natten og hvad så dernæst på dagen? Tusind tak!
Mvh Anne-Maja og en stor fan af din blog
Hej Anne-Maja
Sikke en fin ide!
jeg vil anbefale at fryse dem når de er helt friskbagte og stadig en anelse lune. Tø dem op på køkkenbordet, det tager et par timer, stænk/forstøv dem med lidt vand og varm dem i ovnen ved 175 grader varmluft til de er lune inden i – så vil de være som nybagte
Rigtig god fornøjelse og mange tak for søde hilsen. Jeg håber du får en dejlig fødselsdag :)
Kh AC
Kan man lave dem koldthævet, så jeg laver dejen om aftenen og så inden aftensmad næste dag former jeg dem og lader dem hæve i 30 min?
Ja, det kan du sagtens gøre. Jeg vil i så fald anbefale at lade dem hæve cirka 60 minutter efter de er formet, så de når at hæve ordentligt og få stuetemperatur inden de skal i ovnen.
Kh AC
Tænker du man kan bruge fx havremælk eller mandelmælk i stedet? Elsker dine opskrifter men spiser mælkefrit lige nu pga min ammebaby?♀️
Hej Camilla,
Jeg vil anbefale blot at bruge vand i stedet for mælk i denne opskrift – det kan du sagtens :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Super god opskrift! Bagte dem i går – uden røremaskine. Brugte blot dejkroge på håndmixeren, og de blev helt perfekte!
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej,
Jeg bruger mange af dine opskrifter, men denne opskrift på burgerboller kan jeg ikke få til at lykkes.
Dejen bliver alt for tynd med den angivne mængde mel. Jeg har prøvet med 100 g ekstra mel, me. Det hjalp ikke.
Mvh. Birgitte
Jeg synes det passer ret præcist med den angivne mængde, men det kan med brød- og bolledej altid variere en del afhængig af meltypen.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tusinde tak for alle de gode opskrifter, både her på bloggen og i din nye kogebog (tillykke med den iøvrigt). Her i huset er vi storforbrugere af dine opskrifter, fordi de bare er drøngode. Nu har vi så testet denne opskrift på burgerboller et par gange, og som andre har påpeget, slår de 300g hvedemel bare ikke til, uanset hvedemelsmærke og hvor længe dejen æltes. Vi har prøvet både billige og dyre mærker, men bliver altid nødt til at spæde op med mere mel, trods lange æltetider (Min tålmodighed slipper op efter 45 min, hvor jeg ikke laver andet end at stirre på dejen i røremaskinen, i håb om at den tager sig sammen og samler sig og bliver lækker og smidig ;) ..).
Så nu bliver jeg nødt til at spørge – hvilken hvedemel bruger du? Både type og mærke? Bollerne ender dog med at blive gode, men det irriterer mig, at jeg ikke kan få det til at lykkes med blot de 300g, og nu er det blevet en udfordring jeg var valgt at tage op. Det må da kunne lykkes! ;)
Hej Lærke,
Mange tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre I er glade for mine opskrifter og kogebog ♡
Mht opskriften her, så får jeg som du kan se lidt blandede tilbagemeldinger, primært at det er nogle virkelig lækre burgerboller, og nogle få hvor opskriften driller lidt, som hos dig. Har du husket grahamsmel? For der skal 400 g mel i opskriften i alt. Jeg bruger langt de fleste gange altid enten Meyers, Skærtoftmølle eller aurion.
Tjek først at du bruger de 400 g mel i alt – og dernæst prøv at lade være med at bruge røremaskine til denne opskrift (der skal aldrig æltes 45 minutter, men max 15-20 minutter i de meget bløde deje – og jeg oplever ikke selv at dette er en meget blød dej)
Jeg krydser fingre for at du får den til at lykkedes :)
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Dine burgerboller ser gode ud og dem har min datter valgt at bage idag MEN jeg kan se at der skal æg i, hvilket hun ikke kan tåle. Har du en idé om hvad ægget kan erstattes af i din opskrift – og kan det lade sig gøre her?
På forhånd tusind tak
Hej :-)
Jeg har planer om at lave en portion og koldhæve dejen. Jeg er med på at det kræver lidt mindre gær, men jeg vil lige høre, om du alligevel rører gæren ud i lunkent vand?
Mvh. Camilla
Som regel bruger jeg vand omkring stuetemperatur, og det vil jeg også gøre til koldhævning af burgerbollerne :)
God fornøjelse
Kh AC
Kan man godt lade halvdelen af dejen stå i ca. 2 timer inden man lader den hæve i 30 minutter? :-)
Hej.
Efter at have læst så meget godt, må de prøves:)
Kan jeg godt bage dem ca. 1 døgn før og så lune dem på dagen?
Skal man trykke dem lidt flade inden de sættes til hævning ?
VH
Heidi
Det kan du fint gøre :)
Om de skal trykkes lidt flade er udelukkende en smagssag. Jeg plejer ikke at gøre det, men du kan jo forsøge med halvdelen og se hvad du bedst synes om
Kh AC
Hejsa. Min dej blev meget klistret selvom jeg kørte den i røremaskine i 2×10 min. Skal den være så fast at man kan forme bollerne med hænderne, eller bruger du en ske til at smide dem på? :)
Mvh Mathilde
Jeg oplever at den ‘sætter sig’ ved hævning og bliver nemmere at forme med hænderne derefter.
Dejen skal gerne være klistret, du kan evt smøre hænderne med olivenolie eller drysse hænderne med lidt mel, så er det nemt at forme dem
Kh AC
Hej. Jeg elsker din bog. Selv min mand er svært begejstret. Ang burgerboller opskriften ved jeg der er forskel på mel, men der skal meget mere i end angivet. God aften.
Hej Louise,
Mange tak, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg oplever det passer godt med mængden, når jeg bager dem.
Kh AC
De 10 min dejen skal æltes efter hvedemelet er kommet i, kan det også klares med røremaskinen eller ælter du i hånden?
Det kan fint klares på maskinen. Det er lidt forskelligt hvad jeg vælger, alt efter hvad jeg lige er i humør til eller tid :)
Kh AC
Hej AC
Hvis man vil fryse halvdelen ned, vil du anbefale at bage dem helt færdige, eller skal jeg “underbage” dem og bage dem færdige den dag jeg tør dem op?
Mvh Julie
Jeg vil anbefale at du bager dem stort set færdig, måske pånær 2-3 minutter og fryser dem ned mens de stadig er en anelse lune
Kh AC
Tusind tak ?
Super lækre burgerboller. Især med tanke på at de er lidt grove. Bestemt ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme ?
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Hvor er det dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Mæt og tilfreds. Det er de BEDSTE burgerbollerne jeg nogensinde har smagt ❤️
Det er dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Åhh de blev gode – koldhævede med 10 g gær og æltede dem ikke efter hævning. Pyntede både med hørfrø og sesam. Tak for en dejlig opskrift :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Vi bagte disse burgerboller i går – dog med 175 g grahamsmel og 225 g hvedemel og det er den BEDSTE og mest luftige dej jeg har prøvet. Synes ofte burgerbolledej kan minde for meget om alm boller, men denne er virkelig god :-) bestemt ikke sidste gang vi laver den.. mums!
Hvor er det dejligt at høre!
Mange, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lige “formet” dejen til “boller”. Min dej er voldsomt våd, selvom den har dtået i køleskab. Jeg bruger en Ankarsrum til at ælte dejen. Den kan nogle gange kræve lidt mere mel. Men du bruger jonogså en Ankarsrum, så vidt jeg ved. Any ideas?
Disse boller rører jeg i hånden og jeg synes endelig ikke der skal mere mel i, for så bliver de let tørre.
Men det er svært at sige, om der skal blot en smule ekstra i hos dig, eller blot lidt ekstra mel på bordet når du former bollerne.
Kh AC
Hej
Kan bollerne også laves hvis jeg ikke har en røremaskine?? Evt med en elpisker med dejkrog?
Jeg vil ikke anbefale en elpisker, da jeg kan være i tvivl om den kan holde til det. Men ellers kan du fint blot ælte den i hånden
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede at bage burgerbollerne efter din opskrift, da vi skulle have Pulled Pork i lørdags, dejlige luftige boller, når de har stået og hævet på bagepladen i ca 15-20 min, så ruller jeg dem lidt mere ud, så de bliver større i omkreds, og lader dem hæve færdigt,så kan der være mere fyld i dem.
Vh.
Mikki
Kan man substituere grahamsmel ud med durummel – og ville det fortsat være samme mængde der skal anvendes?
Tak for en masse inspiration!
Bh, Kia
Hej Kia
Ja, det kan du fint – og med samme mængde.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Tror du man kan udskifte mælk med vand? Således at der er 3 dl vand til en portion? Eller bliver de tørre og smagsløse? Jeg skal bage til en mælkeallergiker.
Ja, det kan du sagtens.
Hvis det er muligt og der er tid, ville jeg koldhæve dejen og sætte den på køl natten over. Så udvikler dejen den gode smag som mælken ellers ville give.
God fornøjelse
Kh AC
Jeg synes dejen var meget meget klæg både før og efter hævning.. er det meningen man skal kunne forme bollerne med hænderne, eller skal man bruge to våde skeer som ved koldthævede?
Hej Lærke,
Det er en lidt blød dej, og det skal det være for det bedste resultat. Du drysser blot lidt mel på bordpladen, og over dejen, skærer den ud og former bollerne med hænderne som også drysses med lidt mel til helt fine runde boller. Jeg skal nok lave en video på et tidspunkt med teknikken :)
Kh AC
Hej <3
Kan se, at det er en opskrift af ældre dato .. men vover lige at spørge alligevel. Hvis man skal bruge tørgær – hvad har du af erfaringer til det ift. opskriften?
Kh. Maria
Det kan du sagtens, det røres blot i mel i stedet for i væden og ellers samme fremgangsmåde.
God fornøjelse
Kh AC
Jeg synes denne dej giver de bedste pølsehorn! Specielt hvis man ligger dem lidt tæt, så der ikke bliver så meget af det tørre kedelige. De er også lækre bløde når de har været frosset, og så tøet i køleskab over natten, klar til madpakke :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Er det rigtig forstået, at det eneste man skal ændre i opskriften er 10g. Gær i stedet for 30, hvis den skal koldhæves? :D
Ja, det er sådan jeg plejer at gøre :)
Hej
Jeg har brugt din opskrift et par gange, jeg synes den er god. Ender dog tit med at skulle bruge en del mere mel end i opskriften, tror måske det går dem lidt tørre. Hvad tænker du?
Vh Mette
Mange tak.
Ja, jeg tror de bliver tørre hvis du bliver mere mel end angivet i opskriften :)
– prøv med den mængde jeg bruger, det synes jeg fungere godt :)
Kh AC
Vi fik kun 5 boller ud af opskriften, så den skal nok ganges lidt op for at få 8 stk.
Jeg deler selv dejen i 8, og får 8 burgerboller.
Men det kommer jo selvfølgelig an på hvor mange burgerboller man ønsker og hvor store de skal være ;)
Kh AC
Hej. Bare et hurtigt spørgsmål. Skal den røres 2x 10 minutter?
Hvordan varmer du bollerne efter en tur i fryseren?
Mvh Dorte Andersen
Hej Dorte
Det har jeg beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#Frysning_af_br%C3%B8d_og_boller
Kh AC
Fantastisk god opskrift!
Som tak kan jeg komme med et lille tip til pensling med æg: Kom et par spiseskefulde vand i, inden du pisker det, og det bliver mere ensartet i konsistens og meget lettere at pensle med.
Et lille tip for fladere Burgerboller er at lægge en tom bageplade over bollerne mens de hæver på pladen
Tak for endnu en god opskrift.
Jeg har bagt dine burgerboller nu et par gange og hver gang var de er hit.
Lige nu eksperimentere jeg lidt med surdej og kunne godt tænke mig at bruge den i denne opskrift. Vil du i så fald erstatte alt gær med f.eks. 1 dl surdej eller vil du bare bruge lidt gær og et par skefuld surdej?
Hej Julia,
Tak for din søde hilsen
Du kan godt begge dele. Jeg starter ofte med at bruge blot en lille smule gær på størrelse med en ært og 1/2 – 1 dl surdej. Så kan du justere hævetiden og holde lidt øje med det. Måske næste gang undlade gæren, hvis du synes
Kh Ann-Christine