Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/burgerboller/

Burgerboller

Disse burgerboller er sådan nogle skønne, bløde all-round burgerboller, som bare er rigtig lækre og gode til alle de typer af burgere, som jeg efterhånden har på bloggen.

De er nemme at bage og gode at have i fryseren til den nemme hjemmelavede fredagsburger eller til at fylde gode ting i til madpakken, da de også fungere perfekt til sandwich.

Dejen kan sagtens koldhæve i køleskabet fra aftenen før. Tag blot dejen ud af køleskab, form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 60 minutter inden de bages.

Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>

PT2H

Burgerboller

Tid i alt2 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 stk.
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 1 dl mælk
  • 2 dl stuetempereret vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 100 g grahamsmel
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Bland grahamsmel, salt og sukker i en skål og rør det sammen med gærblandingen – brug gerne en røremaskine. Ælt dejen i 10 minutter og rør derefter langsomt hvedemelet i og ælt grundigt videre i min. 10 minutter, til dejen er lækker smidig.

Dæk dejen til med et klæde og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den nogle gange. Form 8 runde burgerboller og lad dem hæve tildækket på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Pensl dem med æg og drys sesamfrø henover bollerne.

Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.