Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-parmesan/

Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad

Den lækre ret med kylling, parmesan, salvie og tomater bagt i ovnen med linser er det seneste års tid blevet en særlig livret herhjemme.

Da vi drøftede forsiden af min nye kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘ og blev enige om at denne ret skulle på forsiden, blev Julie meget begejstret for nyheden. Retten topper nemlig på top 3 over livretter hos hende.

Det er virkelig også en skøn og nem ret. Alt i et fad, hvor linserne får masser af smag fra den ovnstegte kylling og tomaterne under tilberedningen.

Årets julegaveide: Her kan du se, hvor min kogebog kan købes >>

PT45Mter

Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 2 dl grønne linser, eller belugalinser
  • 2 dl kyllingeboullion
  • 1 kg kyllingebryst med skind, og/eller overlår med skind og ben
  • 15 frisk salvie, blade
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 75 g cherrytomater
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Forkog de grønne linser i en gryde med vand i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Kom kyllingbouillon og grønne linser i fadet og vend det godt sammen.

Løsn skindet et par steder på kyllingestykkerne og stik friske salvieblade og lidt smør under skindet. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys fintrevet parmesan over skindet. Læg kyllingestykker og tomater øverst i fadet.

Kom fadet med kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag dem i ca. 40 minutter, til de er gennemstegte og med sprødt skind.