Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-parmesan/

Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad

Den lækre ret med kylling, parmesan, salvie og tomater bagt i ovnen med linser er det seneste års tid blevet en særlig livret herhjemme.

Da vi drøftede forsiden af min kogebog ‘Valdemarsro Aftensmad‘ og blev enige om at denne ret skulle på forsiden, blev Julie meget begejstret for nyheden. Retten topper nemlig på top 3 over livretter hos hende.

Det er virkelig også en skøn og nem ret. Alt i et fad, hvor linserne får masser af smag fra den ovnstegte kylling og tomaterne under tilberedningen.

Årets gaveide: Her kan du se, hvor min kogebog kan købes >>

PT45M

Kylling med parmesan, salvie og tomater i fad

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 dl grønne linser
  • 2 dl kyllingeboullion
  • 1 kg kyllingebryst med skind, eller overlår med skind
  • 15 frisk salvie, blade
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 75 g cherrytomater
  • 1 spsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Forkog de grønne linser i en gryde med vand i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Kom kyllingebouillon og grønne linser i fadet og vend det godt sammen.

Løsn skindet et par steder på kyllingestykkerne og stik friske salvieblade og lidt smør under skindet. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og drys fintrevet parmesan over skindet. Læg kyllingestykker og tomater øverst i fadet.

Kom fadet med kyllingestykkerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag dem i cirka 40 minutter, til de er gennemstegte og med sprødt skind.