Spareribs – Opskrift på barbeque marinade
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2014/06/spareribs.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Hjemmelavede spareribs med den lækreste barbeque marinade. Det er en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!
Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs. Vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Det kan snildt holde sig nogle uger på køl i uåbnede skoldede glas.
Prøv også: opskrift på coleslaw >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spareribs med barbeque marinade
- 1,50 kg spareribs
- Marinade
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør
- 0,50 dl vand
- 3 dl ketchup
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,50 dl æblecidereddike
- 3 spsk worcestershire sauce
- 1 dl brun farin
- 2 spsk honning
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 tsk tabasco
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Marinade
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg.
Spareribs
Fjern den hinde, der sidder på bagsiden af spareribsene, og læg dem i et stort fad. Fordel marinaden over, så spareribsene er smurt godt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og sæt fadet på køl til dagen efter eller i min. 10 timer.
Grill dem i en grill ved indirekte varme under låg ved ca. 150 grader i 2-3 timer, og giv dem gerne lidt røg til sidst – dette kan dog undlades, hvis man ikke har røgsmuld.
Tag spareribsene af grillen og pensl med ekstra barbecuemarinade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Stor ros til den her barbeque marinade. Den sidder lige i skabet. Lavede den i går, og det er ikke sidste gang. Tak :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg er regnearkstypen og har derfor altid haft det svært m upræcise mængdeangivelser i opskrifter: Hvor meget er “et dryp”?
??♂️
Helt fair :) her er det nok cirka 1/2 tsk, men smag endelig til om du synes den skal have mere.
Kh AC
En ide til spareribs, hvis man ikke er til ben-gnaveri og snaskede fingre!
Køb en nakkekam og skær den ud i sparerib-størrelse. De kan laves i ovn, grill, og din marinade er perfekt til dem!
Det bedste måde, synes jeg, er først at tilbered dem i sousvide. Fem timer v/60 grader. Derefter 3-5 minutter på hver side på grillen, hvor de pensles med din marinade, når de er vendt (på oversiden). Tages af og pensles på den ‘tørre’ side. Jeg står faktisk og skal til lave din BBQ-sovs til morgendagens gæstemad :-)
Skøn ide! Tak for at dele tippet og rigtig god fornøjelse med middagen :)
Kh Ann-Christine