Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spareribs-barbeque-marinade/

Spareribs – Opskrift på barbeque marinade

Hjemmelavede spareribs med den lækreste barbeque marinade. Det er en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!

Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs. Vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Det kan snildt holde sig nogle uger på køl i uåbnede skoldede glas.

Prøv også: opskrift på coleslaw >>

PT12H

Spareribs med barbeque marinade

Tid i alt12 timer
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 uger
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1,50 kg spareribs
  • Marinade
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk smør
  • 0,50 dl vand
  • 3 dl ketchup
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Marinade
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg.

Spareribs
Fjern den hinde, der sidder på bagsiden af spareribsene, og læg dem i et stort fad. Fordel marinaden over, så spareribsene er smurt godt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og sæt fadet på køl til dagen efter eller i min. 10 timer.

Grill dem i en grill ved indirekte varme under låg ved ca. 150 grader i 2-3 timer, og giv dem gerne lidt røg til sidst – dette kan dog undlades, hvis man ikke har røgsmuld.

Tag spareribsene af grillen og pensl med ekstra barbecuemarinade.