Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spareribs-barbeque-marinade/

Spareribs – Opskrift på barbeque marinade

Her får I min bedste opskrift på barbeque marinade til hjemmelavede spareribs.

Det er altså en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det altså heller ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!

Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs – vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Jeg vil tro, at det snildt kan holde sig i en uges tid på køl, måske længere i uåbnede skoldede glas.

PT12H

Spareribs med barbeque marinade

Tid i alt12 timer
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 uger
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1,50 kg spareribs
  • Marinade
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk smør
  • 0,50 dl vand
  • 3 dl ketchup
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 tsk tabasco
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Marinade
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg.

Spareribs
Fjern den hinde, der sidder på bagsiden af spareribsene, og læg dem i et stort fad. Fordel marinaden over, så spareribsene er smurt godt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og sæt fadet på køl til dagen efter eller i min. 10 timer.

Grill dem i en grill ved indirekte varme under låg ved ca. 150 grader i 2-3 timer, og giv dem gerne lidt røg til sidst – dette kan dog undlades, hvis man ikke har røgsmuld.

Tag spareribsene af grillen og pensl med ekstra barbecuemarinade.