Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spareribs-barbeque-marinade/

Spareribs – Opskrift på barbeque marinade

Her får I min bedste opskrift på barbeque marinade til hjemmelavede spareribs.

Det er altså en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det altså heller ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!

Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs – vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Jeg vil tro, at det snildt kan holde sig i en uges tid på køl, måske længere i uåbnede skoldede glas.

PT+4H

Spareribs - barbeque marinade

4 pers.     +4 timer
4 pers.
Ingredienser
  • 1 -1,5 kg spareribs
  • Opskrift på marinade
  • 1 finthakkede løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk smør
  • 2 dl vand
  • 4 dl ketchup
  • 1 citron, saften herfra
  • 4 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. Worcestershire sauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. honning
  • 2 tsk. dijon sennep
  • 1/2 tsk. stødt peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • evt. lidt tabascosauce
Udskriv opskrift
+4 timer
Fremgangsmåde

Lav marinaden:* Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt alle de andre ingredienser, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg. Gør benene klar, fjern den hinde der sidder på bagsiden og læg benene i et stort fad. Fordel marinaden over benene, så de er godt smurt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og stil fadet på køl i 4-10 timer.

Grilles gerne ved indirekte varme, eller på gasgrill ved lavere varme – eller bag dem i ovnen ved 160 grader i 1-1 ½ times tid.

*Tip: det kan varmt anbefales at lave 2-3 x barbequemarinade og opbevarer det på køl til ugens grillaftener – barbequemarinaden smager nemlig også super lækkert på fx kyllingelår og koteletter