Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spareribs-barbeque-marinade/

Spareribs – Opskrift på barbeque marinade

Her får I min bedste opskrift på barbeque marinade til hjemmelavede spareribs.

Det er altså en vinder og det smager bare vildt godt – og selv om det tager en smule tid med at marinere kødet og lave barbeque marinade/sauce, så er det altså heller ikke vildt besværligt og det er så absolut det hele værd!

Barbeque marinade er nem, passer perfekt til spareribs – vi ganger ofte opskriften her med to eller tre og bruger marinaden til barbequemarineret kyllingelår, koteletter og andet godt. Jeg vil tro, at det snildt kan holde sig i en uges tid på køl, måske længere i uåbnede skoldede glas.

PT6H

Spareribs - barbeque marinade

Tid i alt6 timer
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 uger
Ingredienser
  • 1 1/2 kg spareribs
  • Marinade
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk smør
  • 2 dl vand
  • 4 dl ketchup
  • 1 citron, saften herfra
  • 4 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1/2 tsk sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 dryp tabasco
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Marinade
Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt alle de andre ingredienser, rør godt rundt og lad marinaden simre i en halv time uden låg.

Spareribs
Gør benene klar, fjern den hinde der sidder på bagsiden og læg benene i et stort fad.

Fordel marinaden over benene, så de er godt smurt ind på alle sider. Kom et stykke folie over og stil fadet på køl i mindst 4 timer og gerne natten over.

Grilles gerne ved indirekte varme, eller på gasgrill ved lavere varme – eller bag dem i ovnen ved 160 grader i 1-1 ½ times tid.