Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graesk-burger-med-lammekod/

Græsk burger med lammekød og tzatziki

Uhm!

En græsk burger af den slags som er perfekt krydret, fyldt med smag, perfekt greasy, lidt anderledes og medfører rigtig mange uhm-lyde.

PT30Mter

Græsk Burger

4 pers.    30 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 1 lammeculotte, ca 400g eller tilsvarende lammekød
  • 1 frisk rosmarin, ca 10 nåle herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 burgerboller, evt hjemmebagte
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 agurk, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld , hjemmelavede syltede rødløg - se opskrift
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Gnid lammekødet godt med salt og peber og rids fedtkanten.

Steg lammekødet ved middel varme på panden i 20 minutter, vend den og steg den på alle sider, til centertemperaturen er omkring 64 grader.

Klargør salaten og vend kartoflerne med salt, peber og timian. Bag dem i ovnen til de er sprøde.

Dræn den groftrevet agurk i en sigte, og rør derefter agurk, græsk yoghurt, knust hvidløg, salt og peber sammen.

Skær lammekødet i skiver og anret burgerne med tzatziki, lammekød og syltede rødløg.

Man kan også bruge hakket lammekød og så lave en super lækker krydret bøf med feta, salt, peber og krydderurter.

Tilbehør fx
Græsk salat med tomater agurk, oliven, feta og rødløg, samt råstegte kartofler med olie og timian