Græsk burger med lammekød og tzatziki
Lækker og smovset græsk burger. Perfekt krydret, fyldt med smag, greasy, lidt anderledes og en vidunderlig mundfuld, bid for bid.
Det er altid lykken når der er burger på menuen, og her er den serveret med lækkert mørt lammekød.
Hjemmebagte burgerboller fyldt med tzatziki, syltede rødløg, lidt agurk og krydret godt kød. Du kan fx servere den med råstegte kartofler og en klassisk græsk salat. Det er nem mad – også på hverdage.
Prøv også: opskrift på græsk salat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græsk Burger
- Lammebøf
- 400 g hakket lammekød
- 1 æg
- 50 g feta, smuldret
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk frisk rosmarin, eller 1 tsk tørret)
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, og smør til stegning
- Tzatziki
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 agurk, groftrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk salt
- Til servering
- 4 burgerboller
- 125 g blandet salat
- 1 rødløg, evt til hjemmelavede syltede rødløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kødet i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Form fire bøffer og steg dem på en varm pande i lidt smør eller olivenolie.
Tzatziki
Rør den groftrevne agurk med salt og dræn den i en sigte i 30 minutter, hvor væden knuges fra, og rør derefter agurk, græsk yoghurt og hvidløg sammen.
Anret burgerne med rigelig mængder tzatziki, lammebøffer og syltede rødløg.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Uuh hvor ser de lækre ud!
Hvor mange personer er opskriften til?
Jeg skal lave dem imorgen , i fuld størrelse, til ti personer.
Tror du at det er nok med at fordoble opskriftem?
Knus
Den passede til os fire personer herhjemme, så jeg vil nok gange med 2,5 :) Eller servere ekstra tilbehør til.
God fornøjelse med dem
har set kartoffelforklaringen nu. Men putter du noget olie eller lignende på salaten og er der også stegte løg i burgeren? Det ser sådan ud på det ene billide ?
Løgene er bare de syltede rødløg. Det der ligner stegte løg er stegeskorpen på kødet.
På salaten kommer jeg balsamico og olivenolie.
Hvordan laves kartoflerne og putter dressin på salaten?