Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flammkuchen/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Grill, Natmad, Nem Hverdagsmad, Pizza, Snacks

Flammkuchen

Flammkuchen bringer skønne minder til vores mange fine rejser og ferieminder fra Tyskland.

Det er et dejligt alternativ til pizza og her har jeg tilmed sørget for at lave en dej, der ikke skal hæve, hvilket gør at det er en hurtig og skøn ’i sidste øjeblik’ løsning. Flammkucken, som oprindeligt kaldes for Tarte Flambée i det franske køkken, er en meget tynd og sprød bund, smurt med creme fraiche og toppet med rødløg og bacon. Helt enkelt og virkelig lækkert.

Spis den lækre flammkuchen med en god salat til, eller skær den ud i tynde strimler og server den som appetizer, hvor den er skøn med et glas kold hvidvin (fx riesling) eller en god øl.

PT40MPT25M4

Flammkuchen

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Dej
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g tipo 00 mel
  • 250 g hvedemel, Evt. lidt ekstra til æltningen
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • Fyld
  • 400 g cremefraiche 18 %, eller 38%
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 nip muskatnød, fintrevet
  • 250 g bacon, skåret i tynde strimler
  • 2 rødløg, i tynde skiver
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Dej
Rør tipo 00 mel og hvedemel sammen med bagepulver og salt.

I en anden skål røres vand og olie sammen og melblandingen røres i lidt efter lidt, til dejen kan æltes glat og smidig.

Sørg endelig for at ælte dejen grundigt igennem – gerne i 7-10 minutter.

Fyld og bagning

Tænd ovnen på højeste varme og lad enten bagepladerne blive i ovnen eller brug en bage- eller pizzasten, som varmes op sammen med ovnen. Drys en bordplade med rigeligt mel, del dejen i to og rul hvert dejstykke meget tyndt ud, til det har samme størrelse som bagepladen. Placer de to deje på hver deres bageplade beklædt med bagepapir.

Rør cremefraiche med salt, peber og en anelse muskatnød. Smør hver pizzabund med cremefraiche

Og fordel løg og bacon ovenpå. Tag den første brandvarme bageplade ud af ovnen – den anden skal blive i ovnen, da der optimalt bages én flammkuchen ad gangen. Træk nu bagepapiret med den ubagte flammkuchen over på den varme plade og sæt den straks i ovnen på højeste rille og bag den i ca. 12-15 minutter, til skorpen er sprød og lækker. Drys lidt friske timianblade over inden servering.