Flammkuchen


Den lækre sprøde Flammkuchen frembringer altid skønne minder til vores rejser og de mange ferieminder fra Tyskland.
Flammkuchen er et dejligt alternativ til pizza og her har jeg sørget for at lave en dej, der ikke skal hæve, hvilket gør at det er en hurtig og skøn ’i sidste øjeblik’ løsning. Flammkucken, som oprindeligt kaldes for Tarte Flambée i det franske køkken, er en meget tynd og sprød bund, smurt med creme fraiche og toppet med rødløg og bacon. Helt enkelt og virkelig lækkert.
Spis den lækre flammkuchen med en god salat til, eller skær den ud i tynde strimler og server den som appetizer.
Prøv også: flere gode pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flammkuchen
- Dej
- 3 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 100 g tipo 00 mel
- 300 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- Fyld
- 400 g cremefraiche 38%
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 nip muskatnød, fintrevet
- 250 g bacon, skåret i tynde strimler
- 2 rødløg, i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej
Rør tipo 00 mel og hvedemel sammen med bagepulver og salt.
I en anden skål røres vand og olie sammen og melblandingen røres i lidt efter lidt, til dejen kan æltes glat og smidig.
Sørg endelig for at ælte dejen grundigt igennem – gerne i 7-10 minutter.
Fyld og bagning
Tænd ovnen på højeste varme og lad enten bagepladerne blive i ovnen eller brug en bage- eller pizzasten, som varmes op sammen med ovnen. Drys en bordplade med rigeligt mel, del dejen i to og rul hvert dejstykke meget tyndt ud, til det har samme størrelse som bagepladen. Placer de to deje på hver deres bageplade beklædt med bagepapir.
Rør cremefraiche med salt, peber og en anelse muskatnød. Smør hver pizzabund med cremefraiche
Og fordel løg og bacon ovenpå. Tag den første brandvarme bageplade ud af ovnen – den anden skal blive i ovnen, da der optimalt bages én flammkuchen ad gangen. Træk nu bagepapiret med den ubagte flammkuchen over på den varme plade og sæt den straks i ovnen på højeste rille og bag den i ca. 12-15 minutter, til skorpen er sprød og lækker. Drys lidt friske timianblade over inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige været i Harzen hvor jeg fik en med brie, syltede pærer og valnødder smagte så godt.
Uhm, det lyder også virkelig lækkert!
Kh Ann-Christine
Hej kan man bruge normalt hvedemel i stedet for tipo00
Ja, det kan fint fungere til opskriften her
Kh Ann-Christine
Meget vand i forhold til mel. Det nærmer sig pandekagedej. Jeg vil kun bruge ca 2 dl. vand til 300 gram mel.
Jeg synes det passer perfekt med mængden af mel ift vand – dejen skal være blød. Men det kan variere efter melkvaliteten. Hvilken hvedemel/tipo 00 mel brugte du mon?
Kh Ann-Christine
Jeg brugte alm. sigtet hvedemel og der er for meget vand i forhold til mel. Der skal ca 70 – 100 g mere mel i. Det er ikke grød der skal laves, men som du selv skrive skal den også være blød.
Har prøvet igen i dag og her var det 100 g ekstra mel til de 300 g vand. Hvilket var fint.
At ændre til Tipo 00 (delvis) vil ikke ændre på meget på vandmængden, da fugtigheden af melet vil være ret ens.