Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/flammkuchen/

Flammkuchen

Flammkuchen bringer skønne minder til vores mange fine rejser og ferieminder fra Tyskland.

Det er et dejligt alternativ til pizza og her har jeg tilmed sørget for at lave en dej, der ikke skal hæve, hvilket gør at det er en hurtig og skøn ’i sidste øjeblik’ løsning. Flammkucken, som oprindeligt kaldes for Tarte Flambée i det franske køkken, er en meget tynd og sprød bund, smurt med creme fraiche og toppet med rødløg og bacon. Helt enkelt og virkelig lækkert.

Spis den lækre flammkuchen med en god salat til, eller skær den ud i tynde strimler og server den som snack eller appetizer, hvor den er skøn med et glas kold hvidvin (fx riesling) eller en god øl.

PT40M

Flammkuchen

4-6 personer    40 min.
4-6 personer
Ingredienser
  • Dej
  • 3 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g tipo 00 mel
  • 250-300 g hvedemel (hold gerne lidt hvedemel tilbage til æltningen)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • Fyld
  • 400 g creme fraiche, 18 eller 38 %
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
  • En smule friskrevet muskatnød
  • 250 g god tørsaltet bacon, skåret i tynde strimler
  • 2 rødløg, i tynde skiver
  • Frisk timian
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Dej
Rør tipo 00 mel og hvedemel sammen med bagepulver og salt. I en anden skål røres vand og olie sammen og melblandingen røres i lidt efter lidt, til dejen kan æltes glat og smidig. Sørg endelig for at ælte dejen grundigt igennem – gerne i 7-10 minutter.

Fyld og bagning
Tænd ovnen på højeste varme og lad enten bagepladerne blive i ovnen eller brug bage/pizzasten, som varmes op sammen med ovnen.

Drys en bordplade med rigeligt mel, del dejen i to og rul hver dej meget tyndt ud, så de passer til to bageplader. De to deje, placeret på hver sit stykke bagepapir. Rør creme fraiche med salt, peber og en anelse muskatnød. Smør hver pizzabund med creme fraicheblandingen og fordel løg og bacon derpå.

Den første brandvarme bageplade tages ud af ovnen (den anden skal blive i ovnen, da der optimalt bages én flammkuchen af gangen), bagepapiret med de ubagte flammkuchen trækkes over på den varme plade, som straks sættes i ovnen på højeste rille og bages i 13-16 minutter – til skorpen er sprød og lækker.

Drys lidt friske timianblade over inden servering.