Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza/ Aftensmad Bålmad, Familiefavoritter, Italiensk, Nem Hverdagsmad, Pizza

Hjemmelavet pizza – grundopskrift på pizzadej

Min opskrift på pizzadej til hjemmelavet pizza er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej – faktisk så arbejdede jeg i min skoletid på et tidspunkt på et pizzaria og jeg har ladet mig inspirere af et par gode tips derfra.

Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær og valg af mel under opskriften.

Prøv også: Opskrift på pizzasauce >>

Pizzadej
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M2
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 2,50 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
  • Derudover
  • 1 spsk hvedemel, ekstra til udrulning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot kan nå at hæve i 1 time.

Kom 1/3 mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Hvis du sætter dejen til koldhævning i køleskabet, skal den hæve længere, gerne natten over.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Vi har en pizzaplade og laver pizzaen på grillen, men ellers kan du også bruge en alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.

Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød.