Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza/

Hjemmelavet pizza – grundopskrift på pizzadej

Min opskrift på pizzadej til hjemmelavet pizza er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej – faktisk så arbejdede jeg på et tidspunkt på et pizzaria, mens jeg gik på handelsskole og jeg har ladet mig inspirere af et par gode tips derfra.

Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær under opskriften.

Prøv også: Opskrift på pizzasauce + 8 tips til en lækker hjemmelavet pizza

PT1H45M

Pizzadej

2 stk.    1 time 45 min.
2 stk.
Ingredienser
  • 5-25 g gær (afhængig af hævetid)
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 – 600 g mel (jeg bruger enten hvede eller spelt, nogle gange halvt sigtet og halvt groft, ølandshvede er også godt og nogle gange erstatter jeg 150 g mel med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed)
  • 1 spsk olivenolie til skålen
Udskriv opskrift
1 time 45 min.
Fremgangsmåde

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig (der skal sandsynligvis mindre i, end angivet i opskriften)

Ælt dejen på bordet i et par minutter.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter til en time på køkkenbordet, men gerne længere tid på køl, hvis du har tid.

Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet. Den kan også lades være som den er og formes til en bradepandefirkant (stor pizza)

Vi har en pizzaplade og laver pizzaen på grillen, men ellers kan du også bruge alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.

Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød.