Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mini-pizza-med-chorizo-og-sma-tomater/

Mini pizza med chorizo og små tomater

Denne variant af minipizzaer er Johans favorit. Han elsker oliven og den lidt stærke chorizo pølse.

Vores krydderurtebed er lige nu fyldt af duftende sprøde og smagfulde krydderurter og det er skønt at plukke en ordentlig håndfuld basilikum til at pynte de små pizzaer med. Vores tomater bliver også høstet dagligt og jeg laver ovntørrede tomater af en del af dem, det er et hit på pizza.

Det er et hit at lave en masse mini´er, og det tager ingen tid at lave to, tre eller fire varianter pizza, når man først er i gang. Det er desuden en god måde at få brugt lidt forskelligt fra køleskabet på. Vores hit er denne variant med chorizo og oliven, kartoffel med mozzarella,  eller denne her når det er asparges sæson.

I kan se alle mine pizza varianter her og næste gang jeg laver minipizza skal jeg som minimum lave den med laks & wasabi, samt en variant med et æg.

PT2H

Mini pizza chorizo

12 stk.    2 timer
12 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
  • Toppings
  • 140 g tomatpuré
  • 75 g chorizo, tyndtskåret
  • 50 g soltørrede tomater, finthakket
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 1 frisk basilikum, 12 blade herfra
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

 Bagning og Topping
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i 12 dele og form 12 små pizzabunde på bordet med hænderne. Læg dem på to bageplader med bagepapir.

Smør hver bund med lidt tomatpure, hvorefter de toppes med en skive mozzarella, 3 tynde skiver chorizo, 2 tomater, basilikum og oliven.

Bag i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 230 grader i 10-14 minutter.

Når pizzaerne er færdig, drysses de med en smule frisk timian eller basilikum. Server straks – men de er også gode kolde i madpakkerne.