Indbagte Pizzastykker
Disse indbagte pizzastykker er et stort hit i mine børns madpakke! Nu er de lige startet i 4. klasse og vi har været i gang med at finde på ny inspiration til madpakkerne og lækkert bagværk, som kan bages i store portioner og fryses ned.
Indbagte pizzastykker kan sagtens varieres med andet lækkert fyld, fx en god bolognese og i det hele taget kan man jo lige lade sig inspirere af sine børns pizzafavoritfyld – jeg ved mine to skønne unger bliver temmelig glade, hvis jeg også kommer oliven og god skinke i.
Prøv også: opskrift på lækre pizzamuffins >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indbagte pizzastykker
- Dej
- 30 g gær
- 6 dl vand
- 2 spsk sukker
- 80 g smør, smeltet
- 2 tsk salt
- 800 g hvedemel
- 200 g fuldkornshvedemel
- Fyld
- 4 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 tsk tørret timian
- 125 g frisk mozzarella, drænet og skåret i små tern
- 150 g majs
- 100 g chorizo, skåret i tern
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket, til pensling
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk tørret oregano, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag den friske mozzarella ud af emballagen med den væde den ligger i. Skær den i små tern og læg den på en lille sigte, hvor den stilles i køleskabet for at dræne i et par timer, mens dejen laves og hæver.
Dejen
Lun vandet en smule til blot omkring 37 grader og rør gæren ud i vandet
Rør sukker, salt, smør, fuldkornsmel og tilsidst hvedemel lidt af gangen, til dejen kan æltes til en blød og smidig dej.
Lad den hæve i en ren skål under et klæde på køkkenbordet i 1 time.
Saml de indbagte pizzastykker
Rul dejen ud i en stor firkant på et meldrysset bord. Dejen skal være ca 0,5 cm i højden, når den er rullet ud.
Smør tomatpure over hele fladen.
Skær derefter firkanter ud i størrelse 10×10 cm.
Fordel resten af fyldet på midten af halvdelen af firkanterne – undgå at fyldet går for meget ud til siderne – og læg den anden halvdel firkanter over som låg.
Pres kanterne sammen med en gaffel hele vejen rundt. Hvis de to dejstykker har lidt svært ved at binde sammen, så pensle med en smule koldt vand.
Pensl med sammenpisket æg, der er pisket sammen med en tsk tomatpure og drys tilsidst med oregano.
Sæt pizzastykkerne på en bageplade med bagepapir, hvor de efterhæver i 30 minutter og derefter bages i en forvarmet ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter.
Jeg har lige lavet dine indbagte pizzastykker, og de er blevet SÅ lækre!
Som variation kan man evt. smøre pesto eller artiskokcreme ud på hele dejen i stedet for tomatpuré og så tilsætte cherrytomater til fyldet :)
Tak for endnu en dejlig opskrift!
hvor er det dejligt at høre – og sikke et skønt tip til variation, det kan jeg sagtens forestille mig vil være lækkert!
Kh AC
Hej
Tak for dejlig inspiration til både hverdag og fest – især tak for din nye bog! Jeg er kæmpe fan :)
Jeg synes at både pølsehorn og pizzasnegle bliver tørre når jeg fryser dem – frygter at disse pizzastykker også gør det – gør jeg noget galt? Har du nogle vigtige huskeregler?
Hej Jeanette
Har du prøvet mine pølsehorn, jeg synes nemlig ikke de bliver tørre.
Ellers er det altid en god ide at fryse ned, når bagværket er helt nybagt og stadig lunt. Når det er tøet op op, så forstøv det med vand og lun i ovnen, så er det meste næsten som nybagt
Kh AC
Hej.
Jeg synes det lyde af meget at der er 432 kcal i en indbagt pizza – det er jo et helt frokostmåltid. Er beregningen lavet på flere stykker pr. Person ?
Det er pr stk og jeg tror det er rimeligt nok – da der er smør, chorizo, mozzarella mv i.
Et indbagt pizzastykke + grøntsager og måske en rugbrødsklapsammen passer også meget godt til en frokost
Kh Ann-Christine