Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fantastisk-pizza-med-laks-og-wasabi/

Fantastisk pizza med laks og wasabi

Det er simpelthen så skønt at være flyttet her til Aarhus og helt fantastisk er det, at vi nu bor 5 minutters gang fra min søster og svoger (-og min kommende nevø eller niece, Yeahhh! Jeg skal være moster!) :) Nu kan vi lige ses med dem til en kop kaffe, børnene kan være derhenne et par timer, hygge og lege med mosters og onkels hund. Jeg kan dyrke pilates og yoga med min søster og vi kan ses lige så tit vi har lyst til det. Fantastisk!

Forleden talte vi om aftensmadsretter og min søster fortalte om den pizza hun havde kreeret dagen før. Bare ved at høre om hendes toppings; laks, wasabi, rucola og citron. Vidste jeg, at denne pizza var noget ganske særligt og utrolig velsmagende. Jeg måtte lave den! Det passede så lige med at jeg ville lave den lørdag aften, hvor min søster spiste med.

PT2H

Pizza med røget laks, wasabi creme og rucola

2 stk.    2 timer
2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
  • Topping
  • 300 g flødeost, naturel
  • 30 g wasabi
  • 4 håndfulde rucola
  • 200 g koldrøget laks
  • 2 citroner, saften herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Sæt bundene i ovnen og bag dem uden fyld i 4-5 minutter – hold øje med dem.
Når pizzabundene er bagt færdig, skal de køle lidt af, så de blot er lune og så flødeosten ikke smelter på den varme pizzabund.

Rør wasabi og flødeost sammen, smag til.

Smør pizzabunden med wasabicremen, læg laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.

Top med masser af frisk sprød rucola og saften fra citronen.

Opskriften er til ca 2 pers.