Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fantastisk-pizza-med-laks-og-wasabi/

Pizza med laks og wasabi

Skøn og anderledes pizza med røget laks, wasabi, rucola og citron.

Her får I en dejlig opskrift på en ret anderledes pizza som jeg fik serveret hjemme hos min søster, og derefter måtte prøve efter derhjemme på min egen måde.

PT2H

Pizza med røget laks, wasabi creme og rucola

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Antal2 stk.
Ingredienser
  • Pizzadej
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
  • 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
  • Topping
  • 300 g flødeost, naturel
  • 30 g wasabi
  • 4 håndfulde rucola
  • 200 g koldrøget laks
  • 2 citroner, saften herfra
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.

Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.

Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.

Sæt bundene i ovnen og bag dem uden fyld i 4-5 minutter – hold øje med dem.
Når pizzabundene er bagt færdig, skal de køle lidt af, så de blot er lune og så flødeosten ikke smelter på den varme pizzabund.

Rør wasabi og flødeost sammen, smag til.

Smør pizzabunden med wasabicremen, læg laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.

Top med masser af frisk sprød rucola og saften fra citronen.

Opskriften er til ca 2 pers.