Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-hvidvin-floede/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Simremad

Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter

Kylling med hvidvin, fløde og svampe er et herligt efterårsmåltid og helt perfekt til en weekendmiddag, hvor der er godt tid til simreretter.

Hvis tiden ikke er til dette, men det alligevel er netop denne herlige kyllingeret, som man har lyst til at sætte på menuen, så bruger man endelig blot et par gode kyllingefiletter i stedet.

Jeg bruger gerne en hel kylling og ‘strækker’ det gode måltid fra en hel kylling til flere skønne måltider. I denne ret gemmer jeg en smule brystkød til dagen efter, hvor jeg koger suppe på skroget til en hønsekødssuppe, eller til denne lækre thaisuppe. Virkelig lækkert og en fin måde at gøre det mere budgetvenligt at købe godt kød.

Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M4
Ingredienser
  • 1,40 kg kylling, fx lår og overlår eller bryst med ben
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 500 g champignon, renset og skåret i skiver
  • 2 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 3 dl tør hvidvin
  • 2 dl hønsefond, eller grøntsagsbouillon
  • 5 frisk timian, kviste
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl piskefløde
  • majsstivelse, til jævning
  • Anretning
  • 1 dl frisk estragon, finthakket
  • 1 dl persille, finthakket
  • 2 spsk frisk timian, finthakket
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Gnid kyllingestykkerne godt med salt og peber og brun dem af på alle sider i smør og olie på en sauterpande eller gryde.

Tag kyllingestykkerne op, drys skindet med en smule hvedemel gennem en sigte og sæt dem til side et øjeblik.

Rist champignon på panden ved høj varme, når de begynder at tage farve skrues ned for varmen, løg og hvidløg tilsættes og det sauteres sammen ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Kom kyllingen tilbage i gryden/panden, sammen med hvidvin, hønsefond, laurbærblade og timian og lad det simre en times tid med låg eller sæt gryden i ovnen (hvis den kan tåle dette og lad den stå i ovnen ved 150 grader i 1 – 1 ½ time.

Tilsæt til sidst fløde med lidt maizena rørt i, og jævn retten, hvorefter den smages til med salt og peber.

Serveret med krydderurter og server med fx ris, salat og godt brød.