Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-hvidvin-floede/

Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter

Kylling med hvidvin, fløde og svampe er et herligt efterårsmåltid og helt perfekt til en weekendmiddag, hvor der er godt tid til simreretter.

Hvis tiden ikke er til dette, men det alligevel er netop denne herlige kyllingeret, som man har lyst til at sætte på menuen, så bruger man endelig blot et par gode kyllingefiletter i stedet.

Jeg bruger gerne en hel kylling og ‘strækker’ det gode måltid fra en hel kylling til flere skønne måltider. I denne ret gemmer jeg en smule brystkød til dagen efter, hvor jeg koger suppe på skroget til en hønsekødssuppe, eller til denne lækre thaisuppe. Virkelig lækkert og en fin måde at gøre det mere budgetvenligt at købe godt kød. Det fortæller jeg mere om under opskriften hvor jeg, i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, sætter fokus på mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”.

PT2H

Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter

4 pers.    2 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Gnid kyllingestykkerne godt med salt og peber og brun dem af på alle sider i smør og olie på en sauterpande eller gryde. Tag kyllingestykkerne op, drys skindet med en smule hvedemel gennem en sigte og sæt dem til side et øjeblik.

Rist champignon på panden ved høj varme, når de begynder at tage farve skrues ned for varmen, løg og hvidløg tilsættes og det sauteres sammen ved middelvarme til løgene er bløde og klare.

Kom kyllingen tilbage i gryden/panden, sammen med hvidvin, hønsefond, laurbærblade og timian og lad det simre en times tid med låg eller sæt gryden i ovnen (hvis den kan tåle dette og lad den stå i ovnen ved 150 grader i 1 – 1 ½ time.

Tilsæt til sidst fløde med lidt maizena rørt i, og jævn retten, hvorefter den smages til med salt og peber.

Serveret med krydderurter og server med fx ris, salat og godt brød.