Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter


Kylling med hvidvin, fløde og svampe er et herligt efterårsmåltid og helt perfekt til en weekendmiddag, hvor der er godt tid til simreretter.
Hvis tiden ikke er til dette, men det alligevel er netop denne herlige kyllingeret, som man har lyst til at sætte på menuen, så bruger man endelig blot et par gode kyllingefiletter i stedet.
Jeg bruger gerne en hel kylling og ‘strækker’ det gode måltid fra en hel kylling til flere skønne måltider. I denne ret gemmer jeg en smule brystkød til dagen efter, hvor jeg koger suppe på skroget til en hønsekødssuppe, eller til denne lækre thaisuppe. Virkelig lækkert og en fin måde at gøre det mere budgetvenligt at købe godt kød.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling med hvidvin, flødesauce, svampe og urter
- 1,40 kg kylling, fx lår og overlår eller bryst med ben
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk hvedemel
- 500 g champignon, renset og skåret i skiver
- 2 løg, finthakkede
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 3 dl tør hvidvin
- 2 dl hønsefond, eller grøntsagsbouillon
- 5 frisk timian, kviste
- 2 laurbærblade
- 2 dl piskefløde
- majsstivelse, til jævning
- Anretning
- 1 dl frisk estragon, finthakket
- 1 dl persille, finthakket
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Gnid kyllingestykkerne godt med salt og peber og brun dem af på alle sider i smør og olie på en sauterpande eller gryde.
Tag kyllingestykkerne op, drys skindet med en smule hvedemel gennem en sigte og sæt dem til side et øjeblik.
Rist champignon på panden ved høj varme, når de begynder at tage farve skrues ned for varmen, løg og hvidløg tilsættes og det sauteres sammen ved middelvarme til løgene er bløde.
Kom kyllingen tilbage i gryden/panden, sammen med hvidvin, hønsefond, laurbærblade og timian og lad det simre en times tid med låg eller sæt gryden i ovnen (hvis den kan tåle dette og lad den stå i ovnen ved 150 grader i 1 – 1 ½ time.
Tilsæt til sidst fløde med lidt maizena rørt i, og jævn retten, hvorefter den smages til med salt og peber.
Serveret med krydderurter og server med fx ris, salat og godt brød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Har du et forslag til et alternativ til svampe?
Mvh Jeanette
Den vil være lækker med porre som alternativ – ellers prøv at se en af mine andre opskrifter på fx marry me kylling eller kylling i cremet sennepssauce
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine Hvor ser det lækkert ud😋 Hvad kan jeg erstatte champignonen med?
Hej Anne-Dorthe
Mange tak, den er virkelig også god.
Da det er en svampesauce, vil det i så fald blive en anden opskrift -du kan evt prøve med 100 g soltørrede tomater og ekstra løg. Det vil også være lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg undrer mig lidt over at kyllingen skal gnides med mel? Jeg har valgt at bruge en hel kylling og en stegeso, men den skal altså drysses med mel efter den er stegt på panden?
Hilsen Lilian
Hej Lilian
Hvedemelet tykner saucen, så det er helt bevidst med rækkefølgen og fremgangsmåden i opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine