Kylling i cremet sennepssauce
Lækker og nem opskrift på kylling i cremet sennepssauce. Serveret med basmatiris og lyndampede grønne bønner, harricots verts. Det er sådan en lækker ret, der ikke tager lang til at lave og som snildt kan tilberedes både hverdage og til gæstemiddage.
Den cremede sennepssauce er virkelig lækker og et stort hit hos os alle fire i min familie. Fyldt med smag fra både den milde fuldkornssennep og den mere skarpe dijon. – det passer så godt til det milde saftige kyllingekød og sennepssmagen bliver rundet perfekt af med piskefløde i saucen, så den er ikke spor stærk.
Prøv også: kylling med svampesauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling i cremet sennepssauce
- Stegt kyllingebryst
- 25 g hvedemel
- 600 g kyllingebryst
- 25 g smør
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Cremet sennepssauce
- 75 g bacon, i skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 2,50 dl piskefløde
- 1 spsk majsstivelse
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl tør hvidvin
- 2 spsk grov sennep
- 1 spsk dijon sennep
- 0,50 dl frisk estragon, finthakket
- salt
- sort peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 400 g haricots verts, fra frost
- 0,50 øko citron
- 1 spsk hampefrø
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen.
Stegt kylling
Vend hvedemel sammen med salt og peber og vend kyllingestykkerne godt i blandingen. Steg kyllingestykkerne på en pande med smør og olie ved middelvarme i 3-4 minutter på hver side, til kødet er godt brunet af og gyldent. Sæt kortvarigt kyllingekødet til side på en tallerken, læg en skål over som låg.
Tør panden af og steg bacon sprød på den samme pande, tilføj ekstra olie, hvis nødvendigt. Læg den sprøde bacon på et stykke køkkenrulle og sauter derefter løg på panden i baconfedtet, til løgene er bløde.
Hæld hvidvin på panden og lad det bruse af. Rør majsstivelsen i piskefløden og kom på panden sammen med grøntsagsboullion, grov sennep og dijonsennep. Lad det koge op under omrøring og smag godt til med estragon, salt og friskkværnet peber.
Læg kyllingebrysterne og finthakket sprød bacon tilbage i saucen på panden og tilbered kyllingen færdig i den varme sauce.
Harricots verts
Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i 2-3 minutter. Hæld derefter vandet fra og hæld iskoldt vand over bønnerne i sigten, så kogningen stopper. Lad dem dryppe af. Vend bønnerne i en skål med olie, salt, friskkværnet peber, et lille dryp citronsaft og fintrevet citronskal. Server med et drys hampefrø.
Servering
Server ris med kylling i cremet sennepssauce og lune bønner.
Mums det lyder skønt. Hvor længe skal kyllingen simre færdig i sennepssaucen ?
Vh. Caroline 🙂
Hej Caroline
Det kommer an på hvor tykke stykkerne er, jeg giver dem omkring 15 minutter, når de er brunet godt af forinden
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Jeg har netop laver din nye opskrift med kylling.
Det er sneget sig nogle fejl ind, som jeg lige vil gøre dig opmærksom på.
Der står i opskriften (sammen med grøntsagsboullion, fuldkornssennep) men under ingredienser står der ikke noget om boullion og fuldkornssennep.
Jeg lavede den uden grøntsagsboullion, og retten smagte fantastisk.
Næste gang vil jeg bruge det, men hvor meget skal der i.
Mange hilsner
Jeanette
Hej Jeanette
Mange tak for din søde hilsen
Hov, grøntsagsboullionen var smuttet ud af opskriften, det er fluks med igen nu.
– og min fuldkornssennep er rettet til grovsennep :)
Så dejligt at høre det smagte fantastisk!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad ville du erstatte hvedemel med for at gøre retten flutenfri? Kan rismel bruges?
Vh Helene
Hej Helene
jeg ville brune kyllingen af uden mel (eller måske teste med rismel), og jævne retten med majsstivelse.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis nu man skal lave en stor portion, fx til gæster, kan man så monstro lave det i ovnen?
Vh Mette
Hej Mette
Jeg vil synes det sætter sig for ujævnt med saucen i ovnen. Men du kan fint bruge en gryde i stor størrelse og så anrette den færdige ret i et flot fad.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
det var en super god ide. Tusinde tak :)
Opskriften skal prøves nu😊! Men hvor kommer baconen ind i billedet? Skal den give saucen smag eller serveres on the side?
Så dejligt, håber du bliver vild med den :)
Den skal i sammen med kyllingen, når kyllingen skal tilberedes færdigt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor skal bacon hen når den er stegt. I sovsen eller?
Kan ikke finde det.
Den skal i sammen med kyllingen, når kyllingen skal tilberedes færdigt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er det muligt at lave retten dagen før og så varme den op?
Det kan man sagtens. Den sætter sig og bliver lidt tykkere i konsistensen på anden dagen – det kan du justere med en smule grøntsagsboullion efter smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min mand spiser ikke kylling, men med svinekød i tern smagte retten også forrygende godt. Den laver jeg sikkert igen en anden dag. Tak for opskriften.
Hje Jolanda
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Jeg har også testet den med svinemørbrad, det er også vildt lækkert!
Kh Ann-Christine
Kan den fryses? :)
Jeg har ikke testet det, og skal ikke kunne sige med sikkerhed om den skiller efter optøning og genopvarmning
Kh Ann-Christine
Hej :)
Kan man erstatte hvidvin med noget andet??
VH Pia
Hej Pia
jeg har lige opdateret det som tip under opskriften :)
Rigtig god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine