Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-cremet-sennepssauce/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Festmad, Forår, Franske retter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Kylling i cremet sennepssauce

Lækker og nem opskrift på kylling i cremet sennepssauce. Serveret med basmatiris og lyndampede grønne bønner, harricots verts. Det er sådan en lækker ret, der ikke tager lang til at lave og som snildt kan tilberedes både hverdage og til gæstemiddage.

Den cremede sennepssauce er virkelig lækker og et stort hit hos os alle fire i min familie. Fyldt med smag fra både den milde fuldkornssennep og den mere skarpe dijon. – det passer så godt til det milde saftige kyllingekød og sennepssmagen bliver rundet perfekt af med piskefløde i saucen, så den er ikke spor stærk.

Prøv også: kylling med svampesauce >>

Kylling i cremet sennepssauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Stegt kyllingebryst
  • 25 g hvedemel
  • 600 g kyllingebryst
  • 25 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Cremet sennepssauce
  • 75 g bacon, i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl tør hvidvin
  • 2 spsk sennep, grov
  • 1 spsk dijon sennep
  • 0,50 dl frisk estragon, finthakket
  • salt
  • sort peber
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 400 g haricots verts, fra frost
  • 0,50 øko citron
  • 1 spsk hampefrø
  • 1 tsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen.

Stegt kylling
Vend hvedemel sammen med salt og peber og vend kyllingestykkerne godt i blandingen. Steg kyllingestykkerne på en pande med smør og olie ved middelvarme i 3-4 minutter på hver side, til kødet er godt brunet af og gyldent. Sæt kortvarigt kyllingekødet til side på en tallerken, læg en skål over som låg.

Tør panden af og steg bacon sprød på den samme pande, tilføj ekstra olie, hvis nødvendigt. Læg den sprøde bacon på et stykke køkkenrulle og sauter derefter løg på panden i baconfedtet, til løgene er klare og bløde.

Hæld hvidvin på panden og lad det bruse af. Rør majsstivelsen i piskefløden og kom på panden sammen med grøntsagsboullion, grov sennep og dijonsennep. Lad det koge op under omrøring og smag godt til med estragon, salt og friskkværnet peber.

Læg kyllingebrysterne og finthakket sprød bacon tilbage i saucen på panden og tilbered kyllingen færdig i den varme sauce.

Harricots verts
Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i 2-3 minutter. Hæld derefter vandet fra og hæld iskoldt vand over bønnerne i sigten, så kogningen stopper. Lad dem dryppe af. Vend bønnerne i en skål med olie, salt, friskkværnet peber, et lille dryp citronsaft og fintrevet citronskal. Server med et drys hampefrø.

Servering
Server ris med kylling i cremet sennepssauce og lune bønner.