Hønsekødssuppe med kødboller


Hjemmelavet hønsekødssuppe er så lækkert og jeg tror næsten ikke der er noget meget bedre end en varmende skål suppe her i vinteren.
Hvis I trænger til noget sjælevarmende, sundt, nærende og comfort dejligt vintermad, så har hønsekødssuppe min varmeste anbefaling.
Sådan en skål dampende varm suppe med kødboller og urter, det er virkelig lækkert.
Prøv også: min opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hønsekødssuppe med kødboller
- Til suppen
- 1 suppehøne, alternativt en kylling
- 3 gulerødder, skåret i grove tern
- 3 porre, skåret i ringe
- 1 pastinakker, skåret i grove tern
- 3 stængler bladselleri, skåret i tern
- 10 peberkorn
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 2 løg, skåret i tern
- 1 håndfuld persille
- 3 laurbærblade
- 2 stængler frisk timian
- salt
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 liter grøntsagsbouillon
- Fyld til suppen
- 3 gulerødder, skåret i fine tern
- 1 porre, skåret i tynde ringe
- 1 håndfuld persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg suppehønen i en stor suppegryde og hæld vand ved, så det netop dækker. Bring gryden i kog og skum alt det af, der samler sig i vandets overflade. Fortsæt, til der ikke danner sig mere skum, og til vandet igen er helt klart. Brug gerne et par minutter på det og tilsæt salt, hvorefter der skummes af for urenheder en ekstra gang.
Tilsæt alle grøntsagerne sammen med resten af ingredienserne til suppen. Sørg for, at vandet dækker og tilsæt evt. mere vand. Lad suppehønen med grøntsager simrekoge under låg ved sagte varme i 3-4 timer, til hønen er helt mør. Hæld suppen i en skål gennem en sigte og skum fedt og urenheder fra.
Kødboller
Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en stor skål og pisk det sammen med en håndmikser. Form små lækre kødboller med en teske og kog dem i 5-7 minutter i en gryde med tynd grøntsagsbouillon.
Kom suppen i en ren gryde sammen med kødboller, gulerødder og porrer. Varm det op til kogepunktet, og suppen er nu klar til servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Tak for mange inspirerende opskrifter.
Du skriver langt tilbage i tråden, at du ikke holder nok af melboller, til at lave dem selv.
Det er synd. Prøv at skifte vandet ud med suppe, når du laver dejen. Så smager de pludselig af noget, og er ikke længere bare en kedelig klat.
Bare prøv. ☀️
Hej Ole,
jeg er i gang med at udvikle en dejlig opskrift på melboller og de vinder ind på mig ;)
Tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Har du et alternativ til retten i stedet for en hel høne, vi er kun mig og min søn på 2 så kan man snyde med kylling filet på en måde ??
Tak på forhånd for FANTASTISKE retter.
Hej Louise,
Tusind tak for din søde hilsen.
Det er kød med ben du skal have fat på, så jeg vil anbefale at købe en pakke med kylling lårmiks. Der er nemlig ben og skind på kødet i de pakker og så kan du koge en super lækker suppe på dem og pille kødet af til suppen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge et kyllingeskrog til denne opskrift istedet for suppehønen? Jeg har et skrog uden kød liggende i fryseren.
Eller vil der ikke komme nok smag i suppen? :)
Det kan du sagtens!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine