Aspargessuppe


Aspargessuppe med friske lækre asparges – fyldt med den lækreste smag, saft og kraft. Uhm! Dét er luksus.
Der er noget særligt lækkert ved de råvarer der er så kortvarige, at man bare må stornyde dem i den korte tid de har sæson. Som fx danske hvide og grønne asparges. Det er lige nu og frem til omkring sankthans, så selv om maj måned og pinsen byder på det lækreste sommervejr længe, så er det alligevel det hele værd at lave en lækker aspargessuppe, mens det stadig er sæson.
Aspargessuppe serveres ofte som natmad året rundt – og her kan man altså godt snyde lidt og bruge asparges fra glas/dåse, se tips til dette mv under opskriften.
Få flere skønne opskrifter med asparges her >>
Aspargessuppe
- 600 g hvide asparges
- 6 grønne asparges
- 1 tsk olivenolie, eller smør
- 2 skalotteløg, eller 1 alm. løg, finthakket
- 250 g kartoffel, skrællede og skåret i små tern a ca. 1 cm
- 5 dl grøntsagsbouillon, eller hønsefond (evt. mere hvis nødvendigt)
- 1 æggeblomme
- 1 dl piskefløde
- 1 øko citron, lidt revet citronskal
- 1 tsk smør
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Skræl de hvide asparges. Læg dem gerne på et skærebræt og skræl dem på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær 1-2 cm af bunden som kasseres.
Skær hovederne af både de hvide asparges og de grønne asparges (ca. 2 cm af hver) og gem dem til senere.
Aspargesstilkene skæres i 1-2 cm stykker.
Sauter løg i en gryde i lidt smør eller olie til de er bløde og klare. Tilsæt kartofler og boullion, kog op og lad det koge i 7-10 minutter, hvorefter aspargesstilkene kommes i og koges videre til kartofler og asparges er kogt mørt.
Blend suppen rigtig godt!
Lidt afhængig af hvilken blender man har, og hvor kraftigt den kan blende, så kan de være at suppen bør sigtes hvis den føles trevlet. Hæld i så fald den blendede suppe gennem en sigte i en gryde.
Kog suppen op og smag den til med piskefløde, citronskal, salt og peber. Tilføj lidt mere boullion, hvis den er for tyk i konsistensen.
Når aspargessuppen er perfekt, piskes en æggeblomme i den varme suppe – brug et piskeris.
Aspargeshovederne
De hvide aspargeshoveder dampes i 2-3 minutter i kogende letsaltet vand og de grønne aspargeshoveder sauteres lynhurtigt på en pande i lidt smør.
Anret suppen med aspargeshoveder lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød
Næringsindhold

Hej
Endnu en super god opskrift fra din blog :) Er det pga konsistensen at man sigter suppen hvis ens blender ikke er kraftig nok ? (mister man nogle af de gode ting fra aspargesne hvis man sigter den?)
dbh
Amalie
Mange tak, det er skønt at høre :)
Jeg anbefaler at den blendes, da aspargesen godt kan være meget trævlet og det synes jeg ikke fungere så godt. Men gør endelig hvad du finder bedst :)
Kh AC
Hej,
Kan man lave suppen dagen før, hvis man venter med æg og dampning af hoveder til lige inden servering?
Mvh Rasmus
Ja, det tror jeg fint du kan. Pisk eller blend den godt igennem igen efter opvarmning og inden du pisker æggeblommen i.
Kh AC
Fantastisk suppe. Nem at lave. Meget meget luftig. Min kone og jeg var vild med den
Det er jeg glad for at høre – tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej
Vil lige starte med at sige at jeg er vild med din blog! det er ofte dine opskrifter jeg kaster mig over når jeg skal bruge en sikker vinder. Jeg vil lave aspargessuppen til natmad (ca. 70 pers) og mit spørgsmål går på om du har erfaring med at fryse suppen?
Venligst Linda
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Den lækre aspargessuppe kan sagtens fryses, allerbedst bliver det hvis den fryses lige efter den er blendes. Derefter tøes op, blendes igen efter at være kogt op og dernæst følger resten af opskriften.
God fornøjelse med den
Kh AC
Hej,
Vil bare lige videregive et lille tip: Det stykke asparges, der knækkes af, blanchere jeg og fryser ned til kartoffelsuppe, hvor de selvfølgelig blendes med, eller hvis der er nok, til en omgang aspargessuppe ??
Mvh.
Pia
Mange tak for lån af opskrift (-er)!
Jeg er veganer, men bruger ofte dine opskrifter som udgangspunkt og de fungerer altid.
Jeg tænkte derfor jeg ville dele min idé til at veganisere denne.
I stedet for at bruge fløde og æg, hældte jeg ca. en suppeske kokosmælk i suppen og behøvede hverken fløde eller æg og så brugte jeg margarine i stedet for smør begge gange.
Igen tak for alle opskrifterne!
Hej Anna-Dorthea
Mange tak for din søde hilsen og fine input til et vegansk twist af opskriften
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Må jeg spørge hvad æggeblommen gør for suppen? Og kan den undlades?
Vh. Rebekka
Hej Rebekka,
Æggeblommen legere (jævner) suppen en smule og gør den ekstra cremet. Du kan godt undlade dette
Kh AC
Hej – god opskrift, godt med kartoffel. Men jeg har før frosset en kar/porre med fløde, og det kan ikke anbefales. Tror man skal tage det fra der skal fryses, inden et dygtig kop fløde tilsættes.
Tak for din side.
Hilsen Flemming.