Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aspargessuppe/

Aspargessuppe

Aspargessuppe med friske lækre asparges – fyldt med den lækreste smag, saft og kraft. Uhm! Dét er luksus.

Der er noget særligt lækkert ved de råvarer der er så kortvarige, at man bare må stornyde dem i den korte tid de har sæson. Som fx danske hvide og grønne asparges. Det er lige nu og frem til omkring sankthans, så selv om maj måned og pinsen byder på det lækreste sommervejr længe, så er det alligevel det hele værd at lave en lækker aspargessuppe, mens det stadig er sæson.

Aspargessuppe serveres ofte som natmad året rundt – og her kan man altså godt snyde lidt og bruge asparges fra glas/dåse, se tips til dette mv under opskriften.

Få flere skønne opskrifter med asparges her >>

PT30M

Aspargessuppe

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Skræl de hvide asparges. Læg dem gerne på et skærebræt og skræl dem på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær 1-2 cm af bunden som kasseres.

Skær hovederne af både de hvide asparges og de grønne asparges (ca. 2 cm af hver) og gem dem til senere.

Aspargesstilkene skæres i 1-2 cm stykker.

Sauter løg i en gryde i lidt smør eller olie til de er bløde og klare. Tilsæt kartofler og boullion, kog op og lad det koge i 7-10 minutter, hvorefter aspargesstilkene kommes i og koges videre til kartofler og asparges er kogt mørt.

Blend suppen rigtig godt!

Lidt afhængig af hvilken blender man har, og hvor kraftigt den kan blende, så kan de være at suppen bør sigtes hvis den føles trevlet. Hæld i så fald den blendede suppe gennem en sigte i en gryde.

Kog suppen op og smag den til med piskefløde, citronskal, salt og peber. Tilføj lidt mere boullion, hvis den er for tyk i konsistensen.
Når aspargessuppen er perfekt, piskes en æggeblomme i den varme suppe – brug et piskeris.

Aspargeshovederne
De hvide aspargeshoveder dampes i 2-3 minutter i kogende letsaltet vand og de grønne aspargeshoveder sauteres lynhurtigt på en pande i lidt smør.

Anret suppen med aspargeshoveder lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød