Aspargessuppe


Aspargessuppe med friske lækre asparges – fyldt med den lækreste smag, saft og kraft. Dét er luksus.
Der er noget særligt lækkert ved de råvarer der er så kortvarige, at man bare må stornyde dem i den korte tid de har sæson. Som fx danske hvide og grønne asparges.
Det er lige nu og frem til omkring sankthans, så selv om maj måned og pinsen byder på det lækreste sommervejr længe, så er det alligevel det hele værd at lave en lækker aspargessuppe, mens det stadig er sæson.
Prøv også: få flere opskrifter med asparges >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Aspargessuppe
- 600 g hvide asparges
- 2 skalotteløg, finthakket
- 250 g kartofler, i små tern
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 æggeblommer
- 1 dl piskefløde
- 1 øko citron, lidt revet citronskal
- 6 grønne asparges
- 20 g smør, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
- Til servering
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skræl de hvide asparges på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær til sidst 1-2 cm af bunden. Skær hovederne af de hvide asparges og gem dem til senere, hvor de skal anrettes til servering.
Skær de hvide aspargesstilke i tynde skiver på ca 1/2-1 cm.
Sauter løg i en gryde med smør, til de er bløde. Tilsæt kartoffeltern og boullion. Kog op, læg låg på og lad det koge ved svag varme i 10 minutter.
Kom de hvide aspargesstykker i gryden og kog videre til kartoflerne er møre.
Blend suppen med en kraftig blender til den er cremet og lækker.
Kog suppen op igen og smag den til med piskefløde, fintrevet citronskal, salt og peber. Juster konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Pisk en æggeblomme i den varme suppe, lige inden servering.
Knæk den nederste trævlede stilk af de grønne asparges og del hver asparges i 4 stykker. Blancher både de grønne asparges og de hvide aspargeshoveder i 1-2 minutter i en gryde med kogende letsaltet vand.
Anret suppen med aspargeshoveder, lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – der snød du mig Ann-Christine.
Jeg vidste ikke hvad en æggeblomme havde at gøre i en aspargessuppe, men jeg puttede den i alligevel. Resultatet blev at min mand fik en kogt æggeblomme i sin tallerken 😊😊😊
Jeg har nu læst i tråden at æggeblommen skal bruges til at jævne med og den skal piskes i. Jeg rørte bare rundt med en grydeske, men næste gang skal jeg prøve det legering. Tænker det kræver lidt øvelse.
Mange sommerhilsner fra Lilian
PS: Og du havde jo også skrevet at den skulle piskes i 👌
Tak for din søde hilsen, Lilian
Jeg håber det smagte skønt, trods hel æggeblomme i suppen ;)
– Du må endelig prøve tricket næste gang, det er ret nemt. Sluk varmen, når suppen er færdig og pisk en æggeblomme i suppen – blot med et alm piskeris – det tykner suppen en anelse og giver en dejlig cremet smag, som lige runder den lækre suppe af.
Dejlig dag til jer
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg har en hjemmelavet hønsekødssuppe i fryseren. Kan man evt bruge den i stedet for vand og bouillonterning?
Med venlig hilsen jytte
Hej Jytte
Ja, det kan du sagtens, det er super lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse hvid og grøn aspargessuppe
Ja, du kan altid se fryseegnethed i mine opskrifter, samme sted som mængde, tid mv
Kh Ann-Christine