Aspargessuppe


Aspargessuppe med friske lækre asparges – fyldt med den lækreste smag, saft og kraft. Dét er luksus.
Der er noget særligt lækkert ved de råvarer der er så kortvarige, at man bare må stornyde dem i den korte tid de har sæson. Som fx danske hvide og grønne asparges.
Det er lige nu og frem til omkring sankthans, så selv om maj måned og pinsen byder på det lækreste sommervejr længe, så er det alligevel det hele værd at lave en lækker aspargessuppe, mens det stadig er sæson.
Prøv også: få flere opskrifter med asparges >>
Aspargessuppe
- 600 g hvide asparges
- 2 skalotteløg, finthakket
- 250 g kartoffel, i små tern
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 æggeblomme
- 1 dl piskefløde
- 1 øko citron, lidt revet citronskal
- 6 grønne asparges
- 20 g smør, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
- Til servering
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Skræl de hvide asparges på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær til sidst 1-2 cm af bunden. Skær hovederne af de hvide asparges og gem dem til senere, hvor de skal anrettes til servering.
Skær de hvide aspargesstilke i tynde skiver på ca 1/2-1 cm.
Sauter løg i en gryde med smør, til de er bløde og klare. Tilsæt kartoffeltern og boullion. Kog op, læg låg på og lad det koge ved svag varme i 10 minutter.
Kom de hvide aspargesstykker i gryden og kog videre til kartoflerne er møre.
Blend suppen med en kraftig blender til den er cremet og lækker.
Kog suppen op igen og smag den til med piskefløde, fintrevet citronskal, salt og peber. Juster konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Pisk en æggeblomme i den varme suppe, lige inden servering.
Knæk den nederste trævlede stilk af de grønne asparges og del hver asparges i 4 stykker. Blancher både de grønne asparges og de hvide aspargeshoveder i 1-2 minutter i en gryde med kogende letsaltet vand.
Anret suppen med aspargeshoveder, lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød til.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej
Endnu en super god opskrift fra din blog :) Er det pga konsistensen at man sigter suppen hvis ens blender ikke er kraftig nok ? (mister man nogle af de gode ting fra aspargesne hvis man sigter den?)
dbh
Amalie
Mange tak, det er skønt at høre :)
Jeg anbefaler at den blendes, da aspargesen godt kan være meget trævlet og det synes jeg ikke fungere så godt. Men gør endelig hvad du finder bedst :)
Kh AC
Hej,
Kan man lave suppen dagen før, hvis man venter med æg og dampning af hoveder til lige inden servering?
Mvh Rasmus
Ja, det tror jeg fint du kan. Pisk eller blend den godt igennem igen efter opvarmning og inden du pisker æggeblommen i.
Kh AC
Fantastisk suppe. Nem at lave. Meget meget luftig. Min kone og jeg var vild med den
Det er jeg glad for at høre – tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej
Vil lige starte med at sige at jeg er vild med din blog! det er ofte dine opskrifter jeg kaster mig over når jeg skal bruge en sikker vinder. Jeg vil lave aspargessuppen til natmad (ca. 70 pers) og mit spørgsmål går på om du har erfaring med at fryse suppen?
Venligst Linda
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Den lækre aspargessuppe kan sagtens fryses, allerbedst bliver det hvis den fryses lige efter den er blendes. Derefter tøes op, blendes igen efter at være kogt op og dernæst følger resten af opskriften.
God fornøjelse med den
Kh AC
Hej,
Vil bare lige videregive et lille tip: Det stykke asparges, der knækkes af, blanchere jeg og fryser ned til kartoffelsuppe, hvor de selvfølgelig blendes med, eller hvis der er nok, til en omgang aspargessuppe ??
Mvh.
Pia
Mange tak for lån af opskrift (-er)!
Jeg er veganer, men bruger ofte dine opskrifter som udgangspunkt og de fungerer altid.
Jeg tænkte derfor jeg ville dele min idé til at veganisere denne.
I stedet for at bruge fløde og æg, hældte jeg ca. en suppeske kokosmælk i suppen og behøvede hverken fløde eller æg og så brugte jeg margarine i stedet for smør begge gange.
Igen tak for alle opskrifterne!
Hej Anna-Dorthea
Mange tak for din søde hilsen og fine input til et vegansk twist af opskriften
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Må jeg spørge hvad æggeblommen gør for suppen? Og kan den undlades?
Vh. Rebekka
Hej Rebekka,
Æggeblommen legere (jævner) suppen en smule og gør den ekstra cremet. Du kan godt undlade dette
Kh AC
Hej – god opskrift, godt med kartoffel. Men jeg har før frosset en kar/porre med fløde, og det kan ikke anbefales. Tror man skal tage det fra der skal fryses, inden et dygtig kop fløde tilsættes.
Tak for din side.
Hilsen Flemming.
Jeg lavede denne i onsdags på skolen, dog uden æggeblomme. Jeg lavede en klar suppe på enderne og skrællerne kogte dem i hønsefond og blendede dem og sigtede dem. Så stod jeg med en klar asparges suppe som kunne bruges i hovedsuppen og mindre madspild. Skal lave den igen til en messe på skolen, den smagte fantastisk
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Vi spiser en del asparges hen over foråret. Hver gang vi ‘knækker af’ eller skræller, ryger enden/skrællen direkte i en frysepose. Ingen blanchering. P.t. ligger der 8 liter ender og skræller og venter på at blive lavet til aspargessuppe. De giver en fantastisk intens smag.
Kan man fryse hvid og grøn aspargessuppe
Ja, du kan altid se fryseegnethed i mine opskrifter, samme sted som mængde, tid mv
Kh Ann-Christine