Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vintersalat-med-rodkal-og-aebler/ Efterår Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Vintersalat med rødkål og æbler

En dejlig smuk vintersalat med rødkål, belugalinser og æbler.

Det er en dejlig mættende og proteinrig salat.

Belugalinser er flotte små sorte linser, som efter sigende skulle være opkaldt efter den ekstravagante beluga-kaviar. De sorte linser er velsmagende, proteinrige og flotte i salater. Og så er de heldigvis langt mere budgetvenlige end deres navnesøster.

Prøv også: opskrift på sprød rødkålssalat >>

Vintersalat med rødkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M4
Ingredienser
  • 150 g belugalinser
  • 0,25 rødkål, fintsnittet
  • 1 fennikel, fintsnittet
  • 1 rødløg, i både
  • 2 æble, i små tern
  • 1 tsk fennikelfrø
  • Vinaigrette
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl belugalinserne og kog dem efter anvisning på em­ ballagen. Hæld vandet fra gennem en sigte, skyl linser­ne med iskoldt vand og lad dem dryppe af i sigten.

Vend de afkølede belugalinser, rødkål, fennikel, rødløg og halvdelen af æbleternene godt med vinaigrette og anret på et fad.

Drys resten af æblerne over sammen med lidt fennikel­ frø.

Vinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sam­ men, til vinaigretten er ensartet i konsistensen.