Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vintersalat-med-rodkal-og-aebler/

Vintersalat med rødkål og æbler

Nogle gange opstår en ret af at jeg egentlig ikke rigtig ved hvad jeg skal finde på og ikke har fået planlagt aftensmaden ordentligt. Ofte bliver resultatet helt godt – andre gange kikser det lidt. I går var en af de gode dage og jeg tilberedte denne vintersalat med rødkål

Et af mine mest værdsatte køkkenredskaber er en tyndskræller. Den har jeg her brugt til at strimle rødkål, fennikel og løg og æble. De får den helt rigtige tykkelse med en tyndskræller og så er det nemt! Hvis man ikke har sådan en, så kan man sagtens snitte grøntsagerne fint eller man kan rive rødkål, fennikel og løg i en foodprocessor eller rivejern – det er også lækkert!

PT20M

Vintersalat med rødkål

4 pers.     20 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 1/5 af en hel rødkål
  • en halv fennikel
  • 1 æble
  • 1 lille løg
  • 1 dl belugalinser, kogt i let saltet vand 15 minutter og skyllet med koldt vand
  • Til dressingen:
  • 1 spsk honning, 1 tsk sennep, 2 spsk olivenolie, 1 tsk knuste fennikelfrø, 1/2 tsk salt, 1 spsk æbleeddike
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Vend fintsnittet rødkål, fennikel, æbletern og belugalinser godt sammen.

Rør dressingen sammen og smag den til, vend den grundigt i salaten.

Pynt med den grønne del af toppen fra fennikel.