Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidkaalssalat/

Hvidkålssalat

Denne hvidkålssalat er min yndling i øjeblikket.

Det er jo slet ikke så tosset at måltiderne indimellem bare er super simple, nemme at lave og gerne ret hurtige og tilmed smager fantastisk.

Selv om denne salat er virkelig simpel, så smager den forrygende, og det er jo altid rart, når enkel og hurtig mad smager godt! Hvidkålssalat kan fint varieres med de bær og frugter, der er i sæson. Det er også en dejlig salat, hvis man blander lidt fintsnittet rødkål, spidskål eller grønkål i.

PT10M

Hvidkålssalat

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,25 hvidkål, finthakket
  • 20 mandler
  • 1 spsk teriyaki, eller soya
  • 1 dl blåbær
  • 1 tsk smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Olie/eddike dressing (vinaigrette)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 nip flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
Udskriv 
Fremgangsmåde

Vend den snittede hvidkål grundigt i vinaigrettedressingen.

Varm smør på en pande, rist mandlerne heri og kom til sidst teriyakisauce eller soja på panden, som lige får lov at bruse af og fordele sig på mandlerne.

Server hvidkålssalaten med blåbær, grofthakkede ristede mandler og et drys bredbladet persille.