Hvidkålssalat


Denne hvidkålssalat er min yndling i øjeblikket.
Det er jo slet ikke så tosset at måltiderne indimellem bare er super simple, nemme at lave og gerne ret hurtige og tilmed smager fantastisk.
Selv om denne salat er virkelig simpel, så smager den forrygende, og det er jo altid rart, når enkel og hurtig mad smager godt! Hvidkålssalat kan fint varieres med de bær og frugter, der er i sæson. Det er også en dejlig salat, hvis man blander lidt fintsnittet rødkål, spidskål eller grønkål i.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvidkålssalat
- 0,25 hvidkål, finthakket
- 20 mandler
- 1 spsk teriyaki, eller soya
- 1 dl blåbær
- 1 tsk smør
- 1 håndfuld bredbladet persille
- Olie/eddike dressing (vinaigrette)
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 nip flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend den snittede hvidkål grundigt i vinaigrettedressingen.
Varm smør på en pande, rist mandlerne heri og kom til sidst teriyakisauce eller soja på panden, som lige får lov at bruse af og fordele sig på mandlerne.
Server hvidkålssalaten med blåbær, grofthakkede ristede mandler og et drys bredbladet persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa. Jeg vil prøve denne hvidkålssalat i dag. Skal mandlerne afsmuttes inden de ristes på panden? (det plejer at fremme smagen?) :-)
Dbh Jenny
Det kan du helt frit vælge efter smag og behag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min favorit er vandmelon med feta, ristede pinjekerner og lidt frisk basilikum, dryppet med modena balsamico (modena er knap så sur som almindelig og desuden en smule tykkere i konsistens
Jeg googlede “hvidkål” i går – og din opskrift kom frem. Og den er intet mindre end fantastisk!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen :)
Kh AC