Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fiskefingre/

Fiskefingre

Hjemmelavet fiskefingre er så lækkert og med to børn som er meget begejstrede for fisk, så er dette lidt af en livret herhjemme hos os.

Det er super nemt at lave fiskefingre selv, og man kan bruge mange forskellige slags hvide fisk til det. Jeg steger dem gerne på panden, men man kan lige så fint bage de sprøde fiskenuggets i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 190 grader varmluft.

Favoritten til tilbehør er herhjemme ovnbagte kartofler, grøntsagsstave og en lækker hjemmelavet aioli eller remoulade.

Prøv også: min bedste opskrift på hjemmelavet nuggets >>

PT15Mter

Fiskefingre

4 pers.    15 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • 1 dl rasp
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 spsk bredbladet persille, finthakket
  • 2 æg
  • 25 g hvedemel
  • 25 g hvedemel, fuldkorn
  • 500 g torskefiletter, sejfilet, helleflynder eller anden hvid fisk
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
Udskriv opskrift
15 minutter
Fremgangsmåde

Bland rasp, citronskal, persille, salt og peber.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken

Skær fisken i tykke strimler. Vend fiskestykkerne med hvedemel, fuldkornsmel, salt og peber.

Dyp dem derefter en ad gangen i tallerkenen med æg og til sidst i raspblandingen.

Varm en pande med olie og smør og steg de panerede fiskefingre ved middelvarme i ca. 3-4 min. på begge sider til de er gyldne.