Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aioli/ Buffet Dip, Pesto, Dressing og lign., Efterår, Forår, Franske retter, Sommer, Spansk mad, Tapas, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Aioli – hvidløgsmayonnaise

Aioli er den skønneste dip til alt fra kartoffelfritter til fiskefingre, hjemmelavet burger, til at smøre på brød i stedet for smør og så er det helt obligatorisk til den skønne moules frites og pil selv rejer.

Jeg laver også gerne den lækre hvidløgsmaynnaise til en spansk tapasanretning med sprøde brød, charcuteri, oste og grønt. Det er super nemt at lave aioli selv og det tager kun et splitsekund hvis man bruger en stavblender – men den mere traditionelle metode med håndmikser er også glimrende og her får du begge opskrifter på en og samme tid.

Prøv også: min bedste opskrift på persillepesto >>

Aioli - hvidløgsmayonnaise
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, 1 spsk saft herfra
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 dl olivenolie, mild og smagsneutral
  • 1 dl avocadoolie, eller anden mild og smagsneutral olie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Aioli med bamix stavblender
Kom alle ingredienserne i en blenderskål og brug bamix stavblenderen* til at blende det sammen til konsistensen tykner. Bevæg blenderen op og nem i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet og super lækker.

Brug bamix med den lille skive med huller

Aioli med håndmikser
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves. På denne måde sikre man at hvidløgsmayonnaisen ikke skiller (især en risiko hvis den tilberedes med håndmikser).

Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen med håndmikseren, hvorefter presset hvidløg, sukker, citronsaft, hvidvinseddike og sennep piskes i. Tilsæt olien lidt af gangen i en tynd stråle, mens der konstant piskes på fuld hastighed. Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsistens.

Smag til med salt.