Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/italiensk-salat/

Italiensk salat

Hjemmelavet italiensk salat med ærter og gulerødder.

Når der er friske sprøde danske ærter i sæson og sommergulerødderne samtidig er små, søde og sprøde og lige netop klar til at blive hevet op af jorden – så er det bare endelig at prøve at lave denne italiensk salat, som er helt vidunderlig.

Vi spiser den som tilbehør til grillaftener, som topping på rugbrødsmadder og så er den naturligvis fantastisk til fx en sommerservering af glaseret skinke og hamburgerryg.

Prøv også: Opskrift på bagte gulerødder

PT10M

Italiensk salat

3-4 dl    10 min.
3-4 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Rør dressingen sammen og smag godt til.

Vend gulerødder og ærter i salaten og vend det godt sammen – gem gerne lidt ærter og gulerødder til at drysse over ved serveringen.

Tip
Jeg elsker den helt sprøde friske rå italiensk salat! Men hvis man har lyst til en med blot en anelse mindre bid og sprødhed, så kog de små gulerodstern i letsaltet vand i 5 minutter, hvorefter ærterne tilsættes og blot koger ved i 30 sekunder, hvorefter vandet hældes fra. Lad de varme grøntsager køle helt af inden de vendes i dressingen.