Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/glaseret-skinke/

Glaseret skinke og hamburgerryg

Glaseret skinke eller glaseret hamburgerryg er ikke en ret vi laver så ofte – men når vi så gør … nøj, hvor det smager skønt!

Det er jo en ret som er ret traditionel på det danske julefrokostbord sammen med grønlangkål og andre skønne retter. Men det er også en dejlig ret til en søndagsmiddag, som ikke kræver så meget arbejdstid og stort set passer sig selv i ovnen. Så er der tid til juleklip eller måske konfektlavning imens.

Fremgangsmåden på glaseret skinke og hamburgerryg er den samme og jeg kan godt lide at glaseringen får lidt friskhed af ingefær og appelsin.

PT2H

Glaseret skinke

5-6 pers.    2 timer
5-6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kom skinken i et ovnfast fad. Den skal blive i nettet og sættes med sværen op. Brug gerne et stegetermometer til at sikre, at den ikke får for længe. Kom 2 dl. vand i bunden af det ovnfaste fad og sæt fadet med skinken en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Bag skinken ca.1 time og 30 minutter – eller til den når en kernetemperatur på 65 grader.

Tag skinken ud af ovnen, lad den køle lidt af, og fjern derefter nettet, sværen og rids skinkens fedtkanter godt igennem, så den lækre sennepsgratinering kan fordeles sig deri. Læg skinken tilbage i det ovnfaste fad.

Rør honning, sennep, farin, revet ingefær og skal og saft fra en appelsin sammen i en skål. Og pensl et tykt lag på hele skinken. Drys med raps til skinken er helt dækket.

Bag den glaserede skinke i cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft til gratineringen er er sprød og gylden.

Tip: Skinken kan fint tilberedes næsten færdig dagen før den skal spises, så den blot er klar til at blive glaseret og bagt færdig på selve dagen inden servering.