Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/glaseret-skinke/

Glaseret skinke og hamburgerryg

Glaseret skinke eller glaseret hamburgerryg er ikke en ret vi laver ofte – men hvor smager det jo godt!

Det er en traditionel ret på det danske julefrokostbord sammen med grønlangkål og andre skønne sager. Men det er også en dejlig ret til en søndagsmiddag, som ikke kræver så meget arbejdstid og stort set passer sig selv i ovnen. Så er der tid til juleklip eller måske konfektlavning imens.

Fremgangsmåden på glaseret skinke og hamburgerryg er den samme, så du kan helt frit bruge både skinke og hamburgerryg. Jeg kan godt lide at glaseringen får lidt friskhed af ingefær og appelsin, så den skønn ret får lidt kant.

PT3H

Glaseret skinke

Tid i alt3 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg skinke, eller hamburgerryg
  • 3 spsk dijon sennep
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 0,50 øko appelsin, fintrevet skal og 2 spsk. saft
  • 1 dl rasp
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom skinken i et ovnfast fad. Hvis det er en skinke i net, så lad den blive i nettet og sæt dem med sværen op. Sæt et stegetermometer i midten af skinken for at sikre, den ikke får for længe.

Kom 2 dl. vand i bunden af det ovnfaste fad og sæt skinken på en rist i fadet og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time og 30 minutter – eller til skinken, har en kernetemperatur på 64-65 grader.

Tag skinken ud af ovnen, lad den køle lidt af.

Fjern net og svær. Rids skinkens fedtkanter godt igennem, så den lækre sennepsgratinering kan give bedst muligt smag til kødet.

Læg skinken tilbage i det ovnfaste fad.

Rør glaseringen sammen af dijon sennep, honning, farin, revet ingefær og fintrevet appelsinskal og 1-2 spsk. saft fra en appelsin.

Pensl et tykt lag på hele skinken og drys med rasp, til skinken er helt dækket.

Bag den glaserede skinke i cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft til gratineringen er er sprød og gylden.