Rullepølse
Hjemmelavet rullepølse er virkelig lækkert og så er der tilmed den fordel at man kan tilføje lige præcis de smage og krydderier man har lyst til.
Det er nemt at lave hjemmelavet rullepølse og en ret hyggelig ting at lave. Ja, det tager tid og man skal lige sætte den tid af til at have et lille projekt med det over nogle dage – men svært er det ikke. Og så smager det jo pragtfuldt med hjemmelavet rullepølse på en rugbrødsmad og til julens mange julefrokoster.
Prøv også: min opskrift på anderilette >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rullepølse
- 1 svineslag
- 1 spsk salt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- 1 tsk tørret timian
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket (gem stilkene til kogning)
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 bomuldssnor
- saltlage
- 2 liter vand
- 2 dl salt
- 50 g sukker
- kogelage
- 33 cl øl
- vand, til det dækker
- 1 spsk peberkorn
- 3 hele nelliker
- 2 laurbærblade
- 1 løg, i kvarte
- persillestilkene fra tidligere
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Gør svineslaget klar
Læg svineslaget med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på. Skær det til, så det bliver et retangel. Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.
Vend salt, peber, nellike, timian, allehånde, finthakket bredbladet persille (gem stilkene til kogning) og finthakket løg godt sammen i en skål. Fordel krydderiblandingen over hele svineslaget og rul det stramt sammen. Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.
Saltlage
Kom vand, salt og sukker i en stor suppegryde. Læg en lille tallerken ovenpå rullepølse, så den bliver holdt nede og er dækket af lagen. Sæt rullepølsen i køleskabet i 2 dage og kasser derefter saltlagen.
Kogning af rullepølsen
Kom rullepølsen i en gryde og hæld rent vand og øl i til det dækker. Kog rullepølsen op ved middelhøj varme og skum for urenheder.
Tilføj peber, nelliker, laurbærblade, løg og persillestilke.
Skum igen for urenheder og lad det simrekoge i 1 time og 45 minutter. Sluk for blusset og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter.
Kom rullepølsen i en rullepølsepresse og lad den stå 1 dag i køleskabet.
Fjern snoren og skær den i skiver.
Server rullepølsen på rugbrød med rødbeder, løgringe og evt. persille.
Gelatine plader lagt inden i rullepølse gør at den holder bedre sammen .
Ja, det er rigtigt, men jeg oplever ikke selv at det er nødvendigt.
Heller ikke selv om min er forholdsvis mager, så holder den formen rigtig fint uden.
Kh Ann-Christine
Jeg kommer gerne revet hvidløg i slaget. Det er rigtig godt, hvis man er hvidløgselsker.
Hej fra Gitte
Hej! Jeg er meget intereseret i lave rullepølse fordi hos os i tyskland får jeg ingen og det husker os om ferie… Men jeg kunne ikke finde ud, hvad slags kød er svineslag? Er det som svineryg?
Tusind tak, Sabine
Jeg bor også i Tyskland og har prøvet det før første gang i dag. Det er et helt stykke “Schweinebauch” som du har brug for og så skåret huden med fedtet af.
Dog undrer jeg mig: skal man ikke koge saltlagen op inden man kommer rullepølse i?
Hej Sabine,
Slaget sidder under grisen, nederst på brystet og bruges med svær til porchetta og uden svær til fx rullepølse. Måske du kan spørge hos en god slagter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej🤗
Kan se at du skriver i opskriften at der skal 50 g sukker i saltlagen men i teksten står der hel peber? Er det begge dele?
Hej Morith,
Godt spottet og tak for at gøre mig opmærksom på det. Det er rettet nu, der skulle stå sukker i fremgangsmåden.
Kh AC
Hej! Du fortæller, at du før du fik en presse, brugte to skærebrætter og noget tungt. Og først derefter bandt den godt og stramt sammen…. er det ikke omvendt? Pølsen er jo færdig, når den er presset færdig?
Det er helt rigtigt som skrevet, at jeg bandt de to skærebrætter sammen, for at de kunne holde på det.
– samme funktion som en rullepølsepresse i bund og grund
Kh Ann-Christine
To bageforme og 3 plastikstrips, og du har alle tiders rullepølsepresse
Øj, det smager godt! Et tip: Læg rullepølsen i en stegepose, inden den kommes i pressen. Det sparer en masse fedteri.
Skønt at høre! – og godt tip du deler her
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift på rullepølse.
Har netop taget den ud af formen og prøvesmagt sammen med fruen. FANTASTISK ♥️
Hej Kim
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Tak for alle dine dejlige opskrifter. Jeg vil gerne høre, om man kan bruge kogelagen fra rullepølsen til noget bagefter?
Vh Birte Mikkelsen
Hej Birte
Tak for din søde hilsen
Du kan smage den til og bruge den som smagsgiver /fond til brun sauce til fx frikadeller mv.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine
Jeg er vant til at lave rullepølse og elsker det
Mit spørgsmål går ud på netop rullepølse.
Jeg har en del rullestege i fryseren, som vi ikke når at få spist inden sommeren kommer. Kan jeg lave rullepølse af dem, selv om der er svesker i. Jeg mener nemlig at have fået det som barn, og elskede smagen
Tak for en skøn hjemmeside
Hej Helle
Jeg synes helt sikkert det er et godt forsøg værd – og det lyder super lækkert!
Lad mig endelig høre om det går :)
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid kan pølsen holde sig, og kan halvdelen evt. fryses?
Hej Benjamin
Du kan se holdbarhed og fryseegnethed i opskriften – samme sted som tid, mængde mv
Kh Ann-Christine
Har du en ide til hvad jeg kan bruge kogelagen til?
Du kan prøve at sigte den gennem et rent klæde og bruge den til en brun sauce til fx frikadeller.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal saltlagen ikke koges op (og afkøles), inden rullepølsen sættes til at trække?
Du kommer øl i kogevandet, hvilken forskel gør øllet 😉
Det giver både smag og mørhed til kødet :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Først og fremmest tak for dine gode opskrifter og instruktioner!
Jeg kunne foreslå jer, at I tilføjer at suppen, som rullepølsen koges i, kan udnyttes til en lækker spidskålssuppe med masser af suppeurter/anden suppe, serveret med nogle gode kålpølser til.
De bedste hilsner fra Inge Dankjær
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
– og rigtig dejligt forslag du deler med suppevandet.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad er det for en dressing til rullepølsen, som er med på billedet?
Hej Christine
Det er dijonsennep og grov sennep rørt sammen, ca 1:1, smager så godt til rullepølsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Er det rigtig forstået, at rullepølsen krydres og snøres, inden den ligges i lagen i 2 dage?
Ja, det er helt rigtigt. Jeg gør det i den rækkefølge, som beskrevet i opskriften, så får krydderierne mulighed for at give god smag til kødet, mens den ligger i lage
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis jeg koger den i en koge pose, ville kogelagen så ikke være lige meget.
Vh Henrik
Tjo, men man får jo så ikke al den gode smag fra lagen med.
Kh Ann-Christine