Rullepølse


Hjemmelavet rullepølse er virkelig lækkert og så er der tilmed den fordel at man kan tilføje lige præcis de smage og krydderier man har lyst til.
Det er nemt at lave hjemmelavet rullepølse og en ret hyggelig ting at lave. Ja, det tager tid og man skal lige sætte den tid af til at have et lille projekt med det over nogle dage – men svært er det ikke. Og så smager det jo pragtfuldt med hjemmelavet rullepølse på en rugbrødsmad og til julens mange julefrokoster.
Prøv også: min opskrift på anderilette >>
Rullepølse
- 1 svineslag
- 1 spsk salt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk timian, tørret
- 1 knivspids stødt nellike
- 0,50 knivspids allehånde, stødt
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 bomuldssnor, rulle
- saltlage
- 2 l vand
- 2 dl salt
- 50 g sukker
- kogelage
- 33 cl øl
- vand, til det dækker
- 1 spsk sort peber
- 3 hele nelliker
- 2 laurbærblade
- 1 løg, i kvarte
Gør svineslaget klar
Læg det med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på. Skær det til, så det bliver en retangel., Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.
Vend 1 spsk salt, peber, nellike, timian, allehånde, finthakket bredbladet persille (gem stilkene til kogning) og meget finthakket løg godt sammen i en skål. Fordel krydderiblandingen over hele svineslaget og rul det stramt sammen. Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.
Saltlage
Kom vand, salt, sukker i en stor suppegryde eller skål hvor rullepølsen kan være nede i. Læg en tallerken over og sørg for at rullepølsen er dækket til af lage.
Sæt i køleskabet i 2 dage og kasser efter de to dage saltlagen.
Kogning af rullepølsen
Kom rullepølsen i en stor gryde med øl og hæld vand i til det dækker. Tænd varmen på middelhøj varme og skum hele tiden det skum og grålige snask af der kommer op til overfladen.
Kom peber, nelliker, laurbærblade, løg og persillestilke i vandet, når det koger svagt og vandet er skummet mere klart. Skum jævnligt rullepølsevandet flere gange og lad det simrekoge svagt i 1 time og 45 minutter.
Sluk for varmen og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter. Kom den lune rullepølse i en rullepølsepresse og lad den stå en dage i køleskab. Fjern derefter bomuldssnoren, der har holdt rullepølsen sammen under tilberedning.
Gelatine plader lagt inden i rullepølse gør at den holder bedre sammen .
Ja, det er rigtigt, men jeg oplever ikke selv at det er nødvendigt.
Heller ikke selv om min er forholdsvis mager, så holder den formen rigtig fint uden.
Kh Ann-Christine
Jeg kommer gerne revet hvidløg i slaget. Det er rigtig godt, hvis man er hvidløgselsker.
Hej fra Gitte
Hej! Jeg er meget intereseret i lave rullepølse fordi hos os i tyskland får jeg ingen og det husker os om ferie… Men jeg kunne ikke finde ud, hvad slags kød er svineslag? Er det som svineryg?
Tusind tak, Sabine
Jeg bor også i Tyskland og har prøvet det før første gang i dag. Det er et helt stykke “Schweinebauch” som du har brug for og så skåret huden med fedtet af.
Dog undrer jeg mig: skal man ikke koge saltlagen op inden man kommer rullepølse i?
Hej Sabine,
Slaget sidder under grisen, nederst på brystet og bruges med svær til porchetta og uden svær til fx rullepølse. Måske du kan spørge hos en god slagter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej🤗
Kan se at du skriver i opskriften at der skal 50 g sukker i saltlagen men i teksten står der hel peber? Er det begge dele?
Hej Morith,
Godt spottet og tak for at gøre mig opmærksom på det. Det er rettet nu, der skulle stå sukker i fremgangsmåden.
Kh AC