Rullepølse
Hjemmelavet rullepølse er virkelig lækkert og så er der tilmed den fordel at man kan tilføje lige præcis de smage og krydderier man har lyst til.
Det er nemt at lave hjemmelavet rullepølse og en ret hyggelig ting at lave. Ja, det tager tid og man skal lige sætte den tid af til at have et lille projekt med det over nogle dage – men svært er det ikke. Og så smager det jo pragtfuldt med hjemmelavet rullepølse på en rugbrødsmad og til julens mange julefrokoster.
Prøv også: min opskrift på anderilette >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rullepølse
- 1 svineslag
- 1 spsk salt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- 1 tsk tørret timian
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket (gem stilkene til kogning)
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 bomuldssnor
- saltlage
- 2 liter vand
- 2 dl salt
- 50 g sukker
- kogelage
- 33 cl øl
- vand, til det dækker
- 1 spsk peberkorn
- 3 hele nelliker
- 2 laurbærblade
- 1 løg, i kvarte
- persillestilkene fra tidligere
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Gør svineslaget klar
Læg svineslaget med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på. Skær det til, så det bliver et retangel. Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.
Vend salt, peber, nellike, timian, allehånde, finthakket bredbladet persille (gem stilkene til kogning) og finthakket løg godt sammen i en skål. Fordel krydderiblandingen over hele svineslaget og rul det stramt sammen. Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.
Saltlage
Kom vand, salt og sukker i en stor suppegryde. Læg en lille tallerken ovenpå rullepølse, så den bliver holdt nede og er dækket af lagen. Sæt rullepølsen i køleskabet i 2 dage og kasser derefter saltlagen.
Kogning af rullepølsen
Kom rullepølsen i en gryde og hæld rent vand og øl i til det dækker. Kog rullepølsen op ved middelhøj varme og skum for urenheder.
Tilføj peber, nelliker, laurbærblade, løg og persillestilke.
Skum igen for urenheder og lad det simrekoge i 1 time og 45 minutter. Sluk for blusset og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter.
Kom rullepølsen i en rullepølsepresse og lad den stå 1 dag i køleskabet.
Fjern snoren og skær den i skiver.
Server rullepølsen på rugbrød med rødbeder, løgringe og evt. persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej , Jeg plejerat gøre ligeså, men køber et saltet slag hos slagteren, og så bruger jeg 3 skalotteløg og 4 håndfulde persille. Den får sædvanligvis ros.
Hej Hans
Mange tak for din fine hilsen og input.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis jeg koger den i en koge pose, ville kogelagen så ikke være lige meget.
Vh Henrik
Tjo, men man får jo så ikke al den gode smag fra lagen med.
Kh Ann-Christine
Er det rigtig forstået, at rullepølsen krydres og snøres, inden den ligges i lagen i 2 dage?
Ja, det er helt rigtigt. Jeg gør det i den rækkefølge, som beskrevet i opskriften, så får krydderierne mulighed for at give god smag til kødet, mens den ligger i lage
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine