Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rullepoelse/

Rullepølse

Hjemmelavet rullepølse er virkelig lækkert og så er der tilmed den fordel at man kan tilføje lige præcis de smage og krydderier man har lyst til.

Det er nemt at lave hjemmelavet rullepølse og en ret hyggelig ting at lave. Ja, det tager tid og man skal lige sætte den tid af til at have et lille projekt med det over nogle dage – men svært er det ikke. Og så smager det jo pragtfuldt med hjemmelavet rullepølse på en rugbrødsmad og til julens mange julefrokoster.

Prøv også: min opskrift på anderilette >>

PT3dage

Rullepølse

Tid i alt3 dage
Arbejdstid2 timer
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • 1 svineslag
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids allehånde, stødt
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket (gem stilkene til kogning)
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 bomuldssnor
  • saltlage
  • 2 liter vand
  • 2 dl salt
  • 50 g sukker
  • kogelage
  • 33 cl øl
  • vand, til det dækker
  • 1 spsk peberkorn
  • 3 hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg, i kvarte
  • persillestilkene fra tidligere
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Gør svineslaget klar
Læg svineslaget med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på. Skær det til, så det bliver et retangel. Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.

Vend salt, peber, nellike, timian, allehånde, finthakket bredbladet persille (gem stilkene til kogning) og finthakket løg godt sammen i en skål. Fordel krydderiblandingen over hele svineslaget og rul det stramt sammen. Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.

Saltlage
Kom vand, salt og sukker i en stor suppegryde. Læg en lille tallerken ovenpå rullepølse, så den bliver holdt nede og er dækket af lagen. Sæt rullepølsen i køleskabet i 2 dage og kasser derefter saltlagen.

Kogning af rullepølsen
Kom rullepølsen i en gryde og hæld rent vand og øl i til det dækker. Kog rullepølsen op ved middelhøj varme og skum for urenheder.

Tilføj peber, nelliker, laurbærblade, løg og persillestilke.

Skum igen for urenheder og lad det simrekoge i 1 time og 45 minutter. Sluk for blusset og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter.

Kom rullepølsen i en rullepølsepresse og lad den stå 1 dag i køleskabet.

Fjern snoren og skær den i skiver.

Server rullepølsen på rugbrød med rødbeder, løgringe og evt. persille.