Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/porchetta/

Porchetta

Den italienske flæskesteg, Porchetta, er temmelig nem at lave selv og så er det jo i sandhed et hit med en flæskesteg hvor der er svær hele vejen rundt!

Man kan fylde porchetta med  ret mange forskellige ting. Jeg kan godt lide at der kommer lidt sødt til svinekødet, så derfor bruger jeg ofte en gul marmelade fra abrikos, appelsin eller ingefær. Eller finthakkede tørrede abrikoser, det er også godt. Og så masser af krydderurter, her kan jeg særligt godt lide salvie, timian, rosmarin, persille og estragon. Bland gerne to eller tre forskellige eller giv den ekstra med bare en god smagsgiver.

PT2-3H

Porchetta

6-8 pers.     2-3 timer
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
2-3 timer
Fremgangsmåde

Hvis svineslaget ikke er ridset på forhånd af slagteren, så kan man enten helt fravælge det – det bliver porchettaen ikke dårligere af – eller man kan ridse skindet med en skarp kniv selv. Pas endelig på ikke at skære ned til kødet, for så kan saften fra kødet gøre at sværen har vanskeligere ved at blive sprød. Og det er jo ikke så godt ;) Vores svineslag var allerede ridset på forhånd og klar til at blive fyldt, rullet og stegt.

Bland marmelade, hvidløg, finthakket løg, finthakkede krydderurter, peber og salt i en skål.

Fordel fyldet godt på kødsiden – se billedet nedenfor. Rul svineslaget stramt sammen, så der er svær hele vejen rundt om stegen. Snør et stykke bomuldssnor til køkkenbrug rundt om og gnid derefter sværen med godt med salt.

Nu er porchettaen klar til tilberedning i enten ovn eller på grill.

På grill kan den med fordel sættes på et rotisseri, så den får sprød svær hele vejen rundt.

Vi tilberedte porcetta  i ovnen på en lille bradepande med rist. Sæt stegen i en kold ovn og tænd for varmen til 125 grader varmluft. Vend porchettaen en kvart omgang hver halve time, så den bliver lækker sprød overalt. Efter to timer skrues temperaturen op til 150 grader og porchettaen vendes fortsat til den har en indvendig temperatur på 65 grader. Brug gerne et stegetermometer.

Derefter tjekkes porchettaen lige for at se status på sværens sprødhed. Skrue op for varmen til 250 eller grill og giv den lige et par minutter der hvor sværen mangler den sidste sprødhed.

Lad gerne porchettaen hvile i 10-15 minutter inden den skæres ud og serveres.