Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/porchetta/

Porchetta

Den italienske flæskesteg, Porchetta er et hit med en saftig flæskesteg, hvor der er svær hele vejen rundt!

Man kan fylde porchetta med forskelligt fyld. Jeg kan godt lide at der kommer lidt sødt til svinekødet, så derfor bruger jeg ofte en gul marmelade fra abrikos, appelsin eller ingefær. Eller finthakkede tørrede abrikoser, det er også godt. Og så masser af krydderurter, her kan jeg særligt godt lide salvie, timian, rosmarin, persille og estragon. Bland gerne to eller tre forskellige eller giv den ekstra med bare en god smagsgiver.

Prøv også: opskrift på græskarsalat >>

PT3H

Porchetta

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 1 kg svineslag, ca
  • 2 spsk appelsinmarmelade, eller abrikosmarmelade
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld krydderurter, finthakkede - fx blandet timian, rosmarin, estragon, salvie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 bomuldssnor
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hvis svineslaget ikke er ridset på forhånd af slagteren, så kan man enten helt fravælge det – det bliver porchettaen ikke dårligere af – eller man kan ridse skindet med en skarp kniv. Pas endelig på ikke at skære ned til kødet, for så kan saften fra kødet gøre, at sværen har vanskeligere ved at blive sprød.
Bland marmelade, hvidløg, finthakket løg, finthakkede krydderurter, peber og salt i en skål.

Fordel fyldet godt på kødsiden.

Rul svineslaget stramt sammen, så der er svær hele vejen rundt om stegen. Snør et stykke bomuldssnor til køkkenbrug rundt om og gnid derefter sværen med godt med salt.

Nu er porchettaen klar til tilberedning i enten ovn eller på grill.

På grill
Sæt stegen fast på et rotisseri, så den får sprød svær hele vejen rundt.

I ovn
Læg stegen på en bradepande med rist. Sæt stegen i en kold ovn og tænd for varmen til 125 grader varmluft. Vend porchettaen en kvart omgang hver halve time, så den bliver lækker sprød overalt.

Efter to timer skru temperaturen op til 150 grader efter 2 timer og fortsæt stegningen til porchettaen har en indvendig temperatur på 65 grader. Brug gerne et stegetermometer.

Tjek porchettaen sværens sprødhed. Skrue op for varmen til 250 eller grill og giv den lige et par minutter, der hvor sværen mangler den sidste sprødhed.

Lad porchettaen hvile i 10-15 minutterm, inden du skærer den ud.