Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-auberginer/

Bagte auberginer med bulgur

Bagte auberginer med masser skønne krydderier og fyld af bulgur og sprøde granatæblekerner.

Det er en dejlig lille ret i sig selv – til fx en skøn frokost og så er den genial som en del af et større måltid med mange små skønne retter, fx fra det mellemøstlige køkken. Fx er den skøn med kikærtesalat som en del af et grønt måltid uden kød eller den kan nydes til falafler og shawarma. Uhm!

Hvis man ikke lige har bulgur i køkkenskuffen, så er det også super lækkert at erstatte bulguren med fx ris eller couscous.

PT40M

Bagte auberginer med bulgur

2-4 pers.    40 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • Marinade
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. chiliflager
  • Derudover
  • 1 dl. bulgur (alternativt couscous eller ris)
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. citron
  • salt og peber
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 10 mynteblade
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 2 spsk. granatæblekerner
  • 2 spsk. drænet yoghurt med lidt salt, citronskal og saft
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Halver auberginerne og rids kødet i tern.

Vend marinaden sammen og fordel den over auberginekødet. Bag aberginerne i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Vend bulgur med salt, peber, citronsaft og olie, samt alle de finthakkede krydderurter og granatæblekerner.

Fordel det over auberginerne sammen med et lille dryp citronyoghurt.