Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groenlangkaal/

Grønlangkål

Grønlangkål er en dansk klassiker på det varme julefrokost bord og smager fantastisk til glaseret skinke, frikadeller eller en julemedister.

Klassisk, gammeldags og traditionelt … en ret, der bare hører sig til.
Det er hyggeligt at holde fast i det traditionelle retter fra det danske gammeldags køkken. En historisk arv i vores madkultur, som både er hyggelig og værd at gemme på. Man kan nemt friske den tunge traditionelle julemad op, med fx sprød grønkålssalat til, så man ikke bliver helt blæst omkuld og tung efter sådan en julefrokostmiddag.

Prøv også: Opskrift på glaseret hamburgerryg >>

PT45M

Grønlangkål

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g grønkål, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids muskatnød, fintrevet
  • 1 tsk majsstivelse
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter grønkålen i smør under omrøring i et par minutter til den falder sammen og er mør. Hæld piskefløde ved, læg låg på og lad retten simre ved smag varme i cirka 30 minutter. Tilsæt ekstra fløde, mælk eller en smule vand, hvis grønkålen bliver for tør.

Smag den lækre grønlangkål til med sukker, salt, friskkværnet peber og en anelse friskrevet muskatnød.

Når kålen er mør og smagt godt til, så kan den enten serveres som den er, eller den kan jævnes en anelse med majsstivelse rørt ud i kold mælk.

Lad gerne grønkålen koge videre i 3-5 minutter under omrøring, efter den er jævnet.