Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torskefad-med-rejer-og-skaldyrsdressing/ Aftensmad Buffet, Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Nytår, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Torskefad med rejer og skaldyrsdressing

Torskefad med rejer og skaldyrsdressing er en sand 80´er klassiker og en klassiker i mange hjem ved nytårstid eller på påskebordet. Her får du min version af den dejlige ret – den er stadig helt klassisk, men finjusteret lidt med stenbiderrogn og urter, som jeg synes gør den ekstra lækker.

Det lækre torskefad serveres med masser af rejer, cremet skaldyrsdressing, smilende eller hårdkogte æg, grønt drys – og hvis man er heldig at kunne finde det i sæsonen, så gavmilde mængder af stenbiderrogn (man kan være heldig at finde det på frost hos fiskehandleren uden for sæson).

Prøv også: opskrift på fiskesuppe >>

Torskefad med rejer og skaldyrsdressing
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M4
Ingredienser
  • Kogt torsk
  • 500 g torskefilet
  • 7 dl vand
  • 1 løg, skåret i kvarte
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk salt
  • 2 laurbærblade
  • sort peber, friskkværnet
  • Skaldyrsdressing
  • 250 g cremefraiche 38%
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk ketchup
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber
  • Til servering og anretning
  • 4 æg, kogt smilende eller hårde
  • 200 g rejer
  • 75 g feldsalat
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 bakke karse
  • 100 g stenbiderrogn
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 flutes, skåret i skiver
  • 0,50 citron, i både
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kogt torsk
Kom vand, løg, æblecidereddike, laurbærblade, salt og peber i en gryde og kog op til kogepunktet. Sænk temperaturen til det akkurat simrer let på overfladen. Skær torskefiletten i passende stykker og sænk dem i vandet. Skrue igen en anelse op for varmen, læg låg på og lad torsken simrekoge svagt i cirka 3 minutter. Tag gryden af varmen og lad fisken trække i 10 minutter i gryden med lagen.

Tag torsken op og lad den køle af i køleskabet.

Skaldyrsdressing
Rør cremefraiche, sukker, tomatpure, ketchup, citronskal og en smule saft, paprika, salt og peber godt sammen og smag til.

Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i dressingen.

Anretning
Fordel feldsalat på et stort fad og anret først torsk i portioner på fadet og fordel derefter æg skåret i kvarte, små grupper af rejer og dressing.

Drys hele retten med dild, karse og afslut med stenbiderrogn, lidt friskkværnet peber og flagesalt.

Server med citronbåde og flutes.