Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torskerogn/

Torskerogn

Frisk torskerogn smager fantastisk og det er nemt og lækkert at tilberede den skønne delikatesse, som er i sæson i årets første måneder.

Sæsonen for frisk torskerogn er januar, februar og marts – måske april med, hvis man er heldig, men det er så småt ved at være sidste udkald for den skønne spise i år.

Det tager blot et par minutter at forberede torskerognen og kogelagen og derefter passer den sig selv en halv times tid

– imens der så er god tid til at skrælle kartofler, dække bord, drikke en kop te og røre en hjemmelavet remoulade …

PT45M

Torskerogn

4 pers.     45 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Pak torskerognsbukserne ind i bagepapir – som en lille gavepakke og kom et husholdningselastik om.

Kom pakken i en gryde med vald, salt, laurbærblade, nelliker, æbleeddike, timian og peberkorn. Varm op til kogepunktet og reguler derefter varmen, så det lige akkurat simrer lidt. Lad det simre med låg på i 30 minutter.

Sluk efterefter for vandet og lad torskerognen køle af sammen med lagen.

Rognen kan fint serveres som den er nu, men vi foretrækker at skære den i skiver, som ristes på panden i smør og serveres med enten rugbrød og hjemmerørt remoulade eller med kartofler og salat.

Jeg serverede denne omgang torskerogn, med knuste kartofler …
– kartofler, som er kogt møre og derefter knust med smør og smagt til med citronskal, lidt citronsaft, salt og peber. Smager fantastisk!