Torskerogn
Frisk torskerogn smager fantastisk og det er nemt og lækkert at tilberede den skønne delikatesse, som er i sæson i årets første måneder.
Sæsonen for frisk torskerogn er januar, februar og et godt stykke ind marts, afhængig af vejret.
Man kan nyde den færdigkogte torskerogn som den er, eller skære den i tykke skiver og riste den på panden i smør. Det er vores favorit og smager drøngodt til både en rugbrødsmad eller til knuste kartofler, hjemmerørt remoulade og et par citronbåde og frisk dild til.
Prøv også: opskrift på rørt torskerognsalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Torskerogn
- 500 g frisk torskerogn, afhængigt af størrelsen
- 1 løg, skåret i kvarte
- 15 sort peber
- 4 laurbærblade
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 stængel frisk timian
- 1 spsk salt
- Til stegning
- 1 spsk hvedemel
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk salt
- 2 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 4 skiver rugbrød
- 1 dl remoulade
- 0,50 citron, i både
- 1 håndfuld frisk dild
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pak torskerognsbukserne ind i bagepapir og bind køkkensnor omkring.
Læg pakken i en gryde med koldt vand, salt, løg, laurbærblade, æblecidereddike, timian og peberkorn. Varm op til kogepunktet og reguler derefter varmen, så det kun akkurat simrer lidt. Lad det simre med låg på i 25 minutter, afhængig af størrelsen på torskerognen.
Sluk efterefter for vandet og lad torskerognen køle af i gryden sammen med lagen.
Rognen kan serveres som den er. Du kan også skære den i skiver, vend skiverne i lidt hvedemel, salt og peber. Rist dem på panden i smør og olie på begge sider til de er gyldne og har en sprød overflade.
Server på rugbrød med remoulade, citronbåde, et drys dild, salt og peber.
Hej Ann Christine
Tak for dine mange gode opskrifter. Senest har jeg lige fået din sidste bog – grøn aftensmad som jeg glæder mig til at gå i gang med – mange dejlige opskrifter. Har selv køkkenhave og er vant til at lave mange grønne retter – men ny inspiration er altid godt.
Jeg har dog et spørgsmål til dig vedr. grøn aftensmad – jeg kan ikke finde opskrifter med selleri – heller ikke under knoldselleri – kan det være rigtigt-og er der en bestemt grund til du ikke har medtaget selleri?
Ser frem til at høre fra dig
mange hilsner
helle
Hej Helle
Mange tak for din søde hilsen. Hvor er det dejligt at høre og jeg håber du får dejlig glæde af bogen.
Der er opskrifter med bladselleri i bogen, vegetar lasagne, vegetar bolognese og vegetarisk shepards pie – jeg kan ikke lige huske om der er flere.
– og det er rigtigt nok at der ikke er opskrifter med knoldselleri, det er mere en tilfældighed end et aktivt fravalg.
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har læst din opskrift med kogning af torskerogn,jeg tænker kan smagen af laurbærblade,peberkorn og timian give smag til rognen når den er pakket ind i bagepapir. Og tak for mange gode opskrifter.
Mvh. Kirsten
Hej Kirsten
Mange tak for din søde hilsen.
jeg synes det går fint med at det giver smag. Vandet må gerne trænge gennem bagepapiret og lukningerne, papiret er kun for at holde på torskerognen, så den er lidt beskyttet og ikke revner.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad skal løget?
I gryden med vand, det er opdateret nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvilket tilbehør ville du foreslå, hvis man steger til aftensmad – ud over ovnristede kartofler
Jeg ville vælge stegt spidskål, dampede broccoli og/eller denne salat,
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine