Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/torskerogn/

Torskerogn

Frisk torskerogn smager fantastisk og det er nemt og lækkert at tilberede den skønne delikatesse, som er i sæson i årets første måneder.

Sæsonen for frisk torskerogn er januar, februar og et godt stykke ind marts, afhængig af vejret.

Man kan nyde den færdigkogte torskerogn som den er, eller skære den i tykke skiver og riste den på panden i smør. Det er vores favorit og smager drøngodt til både en rugbrødsmad eller til knuste kartofler, hjemmerørt remoulade og et par citronbåde og frisk dild til.

Prøv også: opskrift på rørt torskerognsalat >>

PT45M

Torskerogn

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g frisk torskerogn, afhængigt af størrelsen
  • 1 løg, skåret i kvarte
  • 15 sort peber
  • 4 laurbærblade
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 stængel frisk timian
  • 1 spsk salt
  • Til stegning
  • 1 spsk hvedemel
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk smør, til stegning
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 dl remoulade
  • 0,50 citron, i både
  • 1 håndfuld frisk dild
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pak torskerognsbukserne ind i bagepapir og bind køkkensnor omkring.

Læg pakken i en gryde med koldt vand, salt, laurbærblade, æblecidereddike, timian og peberkorn. Varm op til kogepunktet og reguler derefter varmen, så det kun akkurat simrer lidt. Lad det simre med låg på i 25 minutter, afhængig af størrelsen på torskerognen.

Sluk efterefter for vandet og lad torskerognen køle af i gryden sammen med lagen.

Rognen kan serveres som den er. Du kan også skære den i skiver, vend skiverne i lidt hvedemel, salt og peber. Rist dem på panden i smør og olie på begge sider til de er gyldne og har en sprød overflade.

Server på rugbrød med remoulade, citronbåde, et drys dild, salt og peber.